Verzuimverzekering

  • Actieve verzuimbegeleiding
  • Vergoeding re-integratiekosten
  • Verzuimverzekering op maat
Zoek adviseur
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Verzuimverzekering

Zieke medewerkers kosten uw bedrijf veel geld. Een verzuimverzekering plus goede verzuimbegeleiding helpen uw zieke werknemer weer sneller aan het werk. Dat is in ieders belang. En u bespaart meer op verzuimkosten dan met een verzuimverzekering alleen. Wij werken samen met een aantal goede arbodiensten. Zij ondersteunen uw zieke werknemers en onze ziekteverzuimverzekering vergoedt uw loonkosten.

Verzuimverzekering

WAAROM DEZE VERZEKERING

Robin werkt hard als accountant voor uw accountantskantoor. Tot hij een burn-out krijgt. Belastingaangiften en jaarrekeningen opstellen, kan hij nu niet. Dagelijks doet Robin nu wat kopieer- en scanwerk, zo blijft hij bij het arbeidsproces betrokken. Gevolg: u loopt een flinke achterstand in werk en omzet op. De dure uren van Robin kunt u niet declareren, terwijl u zijn loon wel doorbetaalt. Uw medewerkers werken extra uren, zodat de jaarrekeningen en belastingaangiften toch op tijd worden opgesteld en ingediend.

Gelukkig ontvangt u via uw Verzuimverzekering een vergoeding om het loon van Robin door te betalen. Nu komen alleen de overuren van uw medewerkers als extra kosten. Veel ondernemingen overleven het financieel niet om een medewerker 2 jaar door te betalen.

PASSENDE VERZUIMVERZEKERING

Generali heeft een Verzuimverzekering die aansluit bij uw onderneming. Ongeacht de omvang van uw bedrijf en de hoogte van de totale loonsom. Deze Verzuimverzekeringen biedt Generali:

Aanvullende informatie

2 JAAR LOON DOORBETALEN

Heeft u een zieke medewerker? Dan bent u verplicht de medewerker gedurende 2 jaar ten minste 70% van het loon door te betalen. In veel cao’s geldt voor het eerste ziektejaar een 100% doorbetalingsplicht. Dat kan flink in de kosten lopen.

VERANTWOORDELIJK VOOR RE-INTEGRATIE

Bij ziekte moeten de medewerker en werkgever zich samen inspannen om de terugkeer te bevorderen. Als werkgever bent u volgens de wet verantwoordelijk voor de re-integratie. Daarom biedt de Generali Verzuimverzekering een goede verzuimbegeleiding. Een snelle terugkeer in uw bedrijf vinden wij ook erg belangrijk. Daarom werken wij uitsluitend samen met arbodiensten die een actieve verzuimbegeleiding bieden. Dit stimuleert die snelle terugkeer. Wij vergoeden in overleg met de arbodienst de re-integratieactiviteiten tot € 3.000,-.

EENVOUDIG VERZUIM MELDEN, SNEL UW VERGOEDING

Met ons verzuimmeldsysteem geeft u eenvoudig de ziek- en herstelmelding aan ons en aan uw arbodienst door. Zo krijgt u snel uw vergoeding. Vaak al binnen 2 weken, maar sowieso binnen 3 weken na afloop van de maand.

Wij werken samen met verschillende arbodiensten. Zij ondersteunen u in de begeleiding en re-integratie van uw zieke medewerkers en willen uw medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag krijgen. Hierdoor blijven uw verzuimkosten laag en is uw werknemer eerder aan de slag. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

 

HOOGTE VERGOEDING

De hoogte van de vergoeding hangt onder meer af van hoeveel uw medewerker verdient en welke werkzaamheden hij nog wel kan doen. Ziek betekent niet altijd dat uw medewerker niets meer kan doen. Zo kan een kantoormedewerker met loopgips, zijn zittende werk evengoed doen. Het kan ook zijn dat iemand voor 70% zijn werk nog kan doen. Dan ontvangt u voor de resterende 30% een vergoeding via uw verzuimverzekering.

Arbodiensten

Lage verzuimkosten optimaal proces

Generali zorgt niet alleen voor een kwalitatief goede Verzuimverzekering maar ook voor een optimaal proces tussen u, de arbodienst en Generali. U bent verzekerd van een passende begeleiding van zieke werknemers. De kwaliteit van de dienstverlening van arbodiensten vinden wij van groot belang en monitoren wij dagelijks. Zo profiteert u van de juiste persoonlijke dienstverlening en daardoor uiteindelijk lage verzuimkosten.

Arbodienstpakketten

Wij werken samen met een aantal gecertificeerde arbodiensten. Generali staat voor een actieve verzuimbegeleiding. Wij accepteren alleen pakketten waar casemanagement een vast onderdeel is van de verzuimbegeleiding. U vindt hieronder de arbodiensten met wie wij samenwerken en de pakketten. U kunt zelf kiezen uit een Verrichtingen- of Abonnementspakket. Belangrijk is dat u altijd de adviezen van de arbodienst opvolgt.

Verrichtingenpakket

De werkgever betaalt meestal alleen voor aansluiting en soms ook voor verwerking van de ziek- en herstelmeldingen en gebruik van de helpdesk. Alle andere diensten worden apart ingekocht. De arbodienst bepaalt vaak welke diensten er ingezet worden waardoor de kosten van begeleiding van een zieke werknemer van te voren niet duidelijk zijn.

Hieronder vindt u namen van de Verrichtingenpakketten van de arbodiensten. Alleen deze Verrichtingenpakketten accepteren wij als u een Verzuimverzekering bij ons afsluit. Als u op de naam van de arbodienst klikt, wordt u doorgelinkt naar de website van die arbodienst waar u de contactgegevens vindt. Voor actuele tarieven verwijzen wij u naar de arbodienst.

Arbo ActiveBasis inclusief Casemanagement     

ArbobutlerServiceovereenkomst

De ArbodienstREA Desk Basis

ArboNedActiviteitenpakket (basis)

Assist Verzuim: Module A+B+C

MaetisArdyn: Verrichtingen

PanterGroepTotaalpakket excl. Bedrijfsarts

Perspectief: Basis plus 

Capability: Geen verrichtingenpakket

 

 

 

Abonnementspakket

De werkgever betaalt voor een compleet pakket dat zekerheid geeft over de maximale kosten per werknemer. Vanaf het moment dat de werknemer zich ziek meldt tot en met de dag dat hij weer volledig aan het werk is. Alle activiteiten die nodig zijn om de werknemer weer inzetbaar te krijgen, vallen in principe onder het abonnement.

Hieronder vindt u de namen van de Abonnementspakketten van de arbodiensten. Alleen deze Abonnementspakketten accepteren wij als u een Verzuimverzekering bij ons afsluit. Als u op de naam van de arbodienst klikt, wordt u doorgelinkt naar de website van die arbodienst waar u de contactgegevens vindt. Voor actuele tarieven verwijzen wij u naar de arbodienst.

Arbo ActiveAll-In Plus Inclusief Casemanagement

ArbobutlerInzetbaarheidsovereenkomst

De ArbodienstRea Desk Totaal

ArboNedComfort pakket

Assist VerzuimModule A+B+C+D

MaetisArdynAll in

PanterGroepTotaalpakket incl. Bedrijfsarts 

PerspectiefComfort

Capability: Perform Extra incl. Bedrijfsarts en Perform Plus excl. Bedrijfsarts 

 

 

 

 

 

Meer informatie

Algemene achtergrondinformatie, tarieven en/of visie van de arbodienst vindt u ook in de onderstaande links:

Arbo Active

Arbobutler

De Arbodienst

ArboNed

Assist Verzuim

MaetisArdyn

PanterGroep

Perspectief

Capability

 

 

Afsluiten

VERZUIMVERZEKERING AFSLUITEN

Wilt u een Verzuimverzekering afsluiten, een offerte opvragen of wilt u advies? Uw adviseur informeert u graag. Heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt. 

Adviseur zoeken

VERZEKERD VAN ALLE AANDACHT

Wilt u meer informatie over onze Verzuimverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en geven graag antwoord op uw vragen. Zoals u dat wilt: telefonisch, per e-mail, via de chat of via het webformulier. Wat u het prettigst vindt. Hoe u ons ook benadert, wij geven u de aandacht die u nodig heeft. Wilt u advies? Dan kunt u terecht bij uw financieel adviseur.

Zoek een adviseur bij u in de buurt Zoek adviseur

Aanvullende verzekering

WIA Ondergrensverzekering

De WIA Ondergrensverzekering is een aanvullende verzekering van de Generali Verzuimverzekering. Met de WIA Ondergrensverzekering verzekert u uw bedrijf van financiële ondersteuning als een medewerker na 2 jaar tussen de 15% en 35% arbeidsongeschikt blijft.

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Kies zelf hoe u geholpen wilt worden. Stel vragen telefonisch, via de website, e-mail of WhatsApp.

Meta Oehlenschläger
Senior Klantadviseur

Regel uw zaken eenvoudig online