Zakelijke rechtsbijstandverzekering

 • Geen dure advocaten
 • Deskundige rechtshulp van DAS
 • Ruime dekking
Zoek adviseur
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Juridische geschillen kunnen u als ondernemer veel tijd, geld en energie kosten. Met de zakelijke Rechtsbijstandverzekering voor Ondernemers krijgt u deskundige juridische hulp bij zakelijke conflicten met bijvoorbeeld een leverancier of een opdrachtgever. Zodat u zich kunt blijven focussen op ondernemen.

Dekking

WAT IS VERZEKERD

Met de zakelijke Rechtsbijstandverzekering voor Ondernemers heeft u recht op juridische hulp bij geschillen op vrijwel alle rechtsgebieden waarmee u als ondernemer te maken kunt krijgen. Het moet wel gaan om zaken waarvan het belang ten minste € 450,- bedraagt. U kunt bijvoorbeeld denken aan juridische geschillen over:

 • De aankoop, verkoop, huur of onderhoud van uw bedrijfsruimte
 • Overeenkomsten met uw aannemer tot € 100.000,-
 • Geleverde producten en diensten met klanten of afnemers
 • Inkoop van goederen en diensten met leveranciers
 • Contracten die u heeft afgesloten met klanten, afnemers, opdrachtgevers of leveranciers
 • Een arbeidsovereenkomst of sociale wetgeving
 • Een bestemmingsplan van de overheid

OOK RECHT OP INCASSOBIJSTAND

Als extra service heeft u met onze Rechtsbijstandverzekering voor Ondernemers ook recht op incassobijstand. Betaalt een klant niet voor uw geleverde diensten of goederen? Dan kunt u de klant schriftelijk manen met behulp van voorbeeldbrieven en incassozegels van DAS. Betaalt de klant dan nog steeds niet, dan kunt u de vordering aan DAS overdragen.

Hier vindt u meer informatie over Incassobijstand.

WAT IS NIET VERZEKERD

Bij sommige geschillen kunt u geen aanspraak maken op uw zakelijke Rechtsbijstandverzekering voor Ondernemers. Bijvoorbeeld bij juridische geschillen over:

 • Een strafzaak waar het gaat om een opzetdelict
 • Motorrijtuigen, vaartuigen of luchtvaartuigen
 • De aanvraag tot faillissement van uw onderneming of surseance (opschorting) van betaling 
 • Industriële of intellectuele eigendom, zoals auteurs-, octrooi- en merkenrecht
 • Het aantrekken, beheren en beleggen van bedrijfskapitaal
 • Het verwerven van een (deel van een) onderneming
 • Het overdragen van uw onderneming of een deel daarvan

Kijk voor een volledig overzicht van geschillen die niet verzekerd zijn in onze polisvoorwaarden Rechtsbijstand voor Ondernemers Optimaal.

HOEVEEL VERGOEDEN WIJ

U bent volledig verzekerd voor de kosten voor de medewerkers van DAS. Voor de overige kosten die nodig zijn bij de rechtsbijstand in uw conflict bent u verzekerd tot maximaal € 25.000,- per aanspraak. Er geldt een eigen risico van 10% van de advocaatkosten.

Aanvullende informatie

WAAR BENT U VERZEKERD

Met de Generali Rechtsbijstandverzekering voor Ondernemers bent u voor het verhalen van schade en voor strafrechtelijke kwesties verzekerd in heel Europa. Voor overige geschillen is de verzekering geldig in Nederland. Maar alleen als de Nederlandse rechter over het geschil mag oordelen. En het Nederlandse, Duitse, Belgische of Luxemburgse recht is van toepassing.

WAAROM DEZE VERZEKERING

Lisanne heeft haar eigen cateringbedrijf. Voor een groot feest verzorgt zij de hapjes en drankjes. Zij levert wat is afgesproken, maar de organisatoren beweren dat ze recht hadden op meer. Ze weigeren daarom het volledige bedrag te betalen. Ook na het versturen van diverse herinneringen heeft Lisanne nog steeds niet al het geld gekregen. Dit geschil kost haar veel geld en tijd en bezorgt haar erg veel stress. Dit had ze kunnen voorkomen met de Rechtsbijstandverzekering voor Ondernemers.

VERSCHILLENDE JURIDISCHE RISICO’S

Elke ondernemer loopt andere juridische risico’s. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een leverancier die niet levert, een opdrachtgever die niet betaalt of een aannemer die afspraken niet nakomt. Of u lijdt schade door een ander, die de schade niet wil vergoeden. En als u personeel in dienst heeft, kunt u als werkgever een geschil met een werknemer krijgen over arbeidsvoorwaarden.

GEVOLGEN

Het is verstandig om te bedenken welke juridische risico’s u loopt, hoe groot de impact hiervan voor u is en of u deze zonder professionele bijstand wilt en kunt oplossen. Als u een eigen bedrijf heeft, wilt u daar uw energie in steken, niet in zakelijke geschillen. En als ondernemer wilt u natuurlijk niet in financiële problemen raken, omdat anderen hun afspraken niet nakomen of u benadelen.

PROFESSIONELE RECHTSHULP

Heeft u de zakelijke Rechtsbijstandverzekering voor Ondernemers afgesloten en krijgt u met een zakelijk conflict te maken? Dan kunt dit conflict laten afwikkelen door juridische professionals van DAS. Wij vergoeden voor u de kosten van het juridisch advies, de juridische ondersteuning en een eventuele gang naar de rechtbank, als dat noodzakelijk is. Zo kunt u uw volle aandacht bij uw bedrijf en werk houden.

Afsluiten

VERZEKERD VAN ALLE AANDACHT

Wilt u meer informatie over onze zakelijke Rechtsbijstandverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en geven graag antwoord op uw vragen. Zoals u dat wilt: telefonisch, per e-mail, via de chat of via het webformulier. Wat u het prettigst vindt. Hoe u ons ook benadert, wij geven u de aandacht die u nodig heeft. Wilt u advies? Dan kunt u terecht bij uw financieel adviseur.

ZAKELIJKE RECHTSBIJSTANDVERZEKERING AANVRAGEN

Heeft u interesse in de Generali Rechtsbijstandverzekering voor Ondernemers? Of wilt u zich laten adviseren? Neem dan contact op met uw adviseur. Uw adviseur kan een offerte voor u opvragen en u helpen de verzekering zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie. 

Heeft u nog geen adviseur? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke adviseur in uw regio. 

Adviseur zoeken

 

Deze tekst is geschreven op basis van de Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering voor ondernemers optimaal (558). Deze vindt u bij de handige links. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u hier.

 

Zoek een adviseur bij u in de buurt Zoek adviseur

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Ik maak verzekeren graag helder. Zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Paul Hofstra
Klantadviseur

Regel uw zaken eenvoudig online