Overlijdensrisico verzekeren

  • Premiekorting voor niet-rokers
  • Leven van zakenpartner verzekeren
  • Te koppelen aan hypotheek
Zoek adviseur
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Overlijdensrisicoverzekering voor Ondernemers

Een overlijden kan verstrekkende gevolgen hebben voor u als ondernemer. Zowel zakelijk als privé, want uw bedrijf én uw gezin zijn afhankelijk van u. Met de Generali Overlijdensrisicoverzekering kunt u uw onderneming en uw gezin financiële zekerheid bieden.

Overlijdensrisicoverzekering

WIE VERZEKERT U

U kiest zelf wiens leven u verzekert. U kunt bijvoorbeeld uw eigen leven, dat van uw partner of dat van uw compagnon verzekeren. Of van iemand anders met een belangrijke positie in uw onderneming. U kunt ook het leven van 2 personen verzekeren. Bijvoorbeeld dat van u én uw zakenpartner. Als u overlijdt, krijgt uw zakenpartner een uitkering en omgekeerd.

Zo zorgt u ervoor dat de achterblijver de zaak draaiend kan houden. Want met de uitkering kunt u bijvoorbeeld de erfgenamen schadeloos stellen. Met de Overlijdensrisicoverzekering stelt u dus ook uw gezinnen financieel veilig: een gerust gevoel.

WAAROM DEZE VERZEKERING

Wilfred heeft 10 jaar geleden samen met een studievriend een bedrijf opgezet. De zaak loopt goed: ze hebben inmiddels enkele mensen in dienst genomen. Dan slaat het noodlot toe: Wilfreds compagnon verdrinkt bij een zeilongeval. Hij verliest niet alleen een vriend, maar ook zijn zakelijke partner.

De financiële gevolgen voor het bedrijf zijn groot. Wilfred moet de weggevallen expertise gaan vervangen. Maar hij moet ook de vrouw van zijn zakenpartner schadeloos stellen, want zij heeft recht op het aandeel van haar man in de onderneming. Waar betaalt Wilfred het allemaal van?

Aanvullende verzekering

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

U kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Wordt de verzekerde arbeidsongeschikt? Dan hoeft u (een deel van) de premie voor de Overlijdensrisicoverzekering niet meer te betalen en blijft u wel gewoon verzekerd. Wilt u meer weten? Raadpleeg dan uw adviseur of kijk in de aanvullende voorwaarden van deze verzekering voor werknemers en ondernemers.

Heeft u niet gekozen voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid, maar wilt u dat alsnog meeverzekeren? Geef dit dan aan bij uw adviseur.

Uitkeringsklasse 

Hoeveel procent van de premie u niet meer hoeft te betalen, hangt af van het arbeidsongeschiktheidspercentage van de verzekerde. Het arbeidsongeschiktheidspercentage is verdeeld in verschillende categorieën (‘klassen’).

Arbeidsongeschiktheidscriterium

U kunt kiezen hoe wij beoordelen of de verzekerde arbeidsongeschikt is. Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Gangbare arbeid: De verzekerde is pas arbeidsongeschikt als hij helemaal geen normaal werk meer kan doen. Wij kijken hierbij dus niet naar het beroep en de werkervaring van de verzekerde.
  • Beroepsarbeidsongeschiktheid (alleen mogelijk voor ondernemers): Kan de verzekerde zijn beroep niet meer uitvoeren en ook niet meer aan de slag in zijn eigen bedrijf? Dan is hij arbeidsongeschikt.
  • Passende arbeid (alleen mogelijk voor ondernemers): Kan de verzekerde niet meer aan de slag, ook niet buiten zijn eigen bedrijf? Dan is hij arbeidsongeschikt.

Wachttijd

Als de verzekerde arbeidsongeschikt wordt, krijgt u niet direct premievrijstelling. Eerst geldt een wachttijd. Hoelang die wachttijd is, hangt af van wat u gekozen heeft.

 

Toepassingen

Keyman-verzekering

Bij overlijden van de sleutelfiguur binnen de onderneming keert deze verzekering een vast bedrag uit aan de onderneming. De keyman kan de eigenaar zijn maar ook een personeelslid.

Compagnonsverzekering

Bij overlijden van een vennoot of partner keert de verzekering uit aan de andere compagnon(s). De uitkering kan dan gebruikt worden om de erfgenamen van de overledene uit te kopen.

Afsluiten

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING AANVRAGEN

Heeft u interesse in de Generali Overlijdensrisicoverzekering? Of wilt u zich laten adviseren? Neem dan contact op met uw adviseur. Uw adviseur kan een offerte voor u opvragen en helpt u graag uw verzekeringen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Adviseur zoeken

 

Huidige voorwaarden

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige voorwaarden. Deze vindt u hieronder bij Handige links. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.

Zoek een adviseur bij u in de buurt Zoek adviseur

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Doe uw voordeel met mijn kennis en ervaring.

Jurriaan Krouwels
Senior Relatiemanager

Regel uw zaken eenvoudig online