Inventaris en Goederenverzekering

 • Ruime dekking
 • Verzeker verschillende risico's
 • Vergoeding voor bereddingskosten
Zoek adviseur
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Inventaris- en Goederenverzekering

Heeft u een eigen onderneming en bent u daardoor in het bezit van stellages, machines, apparatuur, kantoorartikelen of voorraden? Verzeker uw inventaris en goederen tegen schade en diefstal met de Generali Inventaris en Goederenverzekering.

Goederen & Inventarisverzekering

ALTIJD PASSENDE VERZEKERING

Verzeker u tegen deze schade met de Generali Inventaris en Goederenverzekering. Dan krijgt u een vergoeding voor spullen die schade oplopen of verloren gaan. Wij bieden verschillende dekkingen, zodat u zelf kunt bepalen welke oorzaken u verzekert:

 • Branddekking, eventueel uit te breiden
 • Uitgebreide dekking

SCHADE AAN INVENTARIS EN GOEDEREN

Uw inventaris en goederen kunnen door allerlei gebeurtenissen schade oplopen of verloren gaan. Denk aan brand, blikseminslag, ontploffing of vandalisme. Ook diefstal van uw spullen is natuurlijk mogelijk. Vervanging of reparatie van de spullen kan veel geld kosten en uw bedrijf zelfs in financiële problemen brengen. En als beginnend ondernemer kunt u waarschijnlijk nog geen grote financiële risico’s dragen.

Dekkingen

INVENTARIS & GOEDERENVERZEKERING BRAND

Met onze Inventaris en Goederenverzekering Brand zijn uw inventaris en goederen goed verzekerd tegen schade door brand, blikseminslag en ontploffing. U heeft de mogelijkheid om de Inventaris en Goederenverzekering Brand uit te breiden met inbraakrisico. Dan bent u ook verzekerd tegen schade aan uw inventaris en/of goederen als gevolg van een inbraak in uw bedrijfspand.

INVENTARIS & GOEDERENVERZEKERING UITGEBREID

Wilt u meer zekerheid? Dan kunt u kiezen voor onze Inventaris en Goederenverzekering Uitgebreid. Uw inventaris en handelswaar is dan verzekerd tegen onder andere schade ontstaan door:

 • Brand, ontploffing, luchtvaartuigen
 • Blikseminslag, inductie, storm, neerslag, aardverschuiving
 • Inbraak, diefstal of poging daartoe
 • Vandalisme na wederrechtelijk (in strijd met het recht) binnendringen in uw bedrijfspand
 • Relletjes of opstootjes
 • Water, stoom of blusmiddel
 • Omvallen van kranen, hoogwerkers, heistellingen, windmolens, antennes, bomen en vlaggenmasten en/of het losraken van delen daarvan
 • Meteorieten
 • Kappen of snoeien van bomen
 • Paarden en vee
 • Luchtdruk als gevolg van startende of proefdraaiende lucht- en ruimtevaartuigen
 • Bijtende stoffen
 • Aanrijding of aanvaring en als gevolg daarvan afgevallen of uitgestroomde lading
 • Storing in of uitval van koelkasten en diepvriezers, tot maximaal € 5.000,-

Aanvullende informatie

VOOR WELK BEDRAG VERZEKERD

Wij vergoeden de schade waarvoor u verzekerd bent. Hoeveel wij maximaal vergoeden als uw inventaris en goederen verloren gaan, hangt af van uw verzekerde som:

 • Voor het bepalen van de verzekerde som van uw inventaris gaan wij uit van de nieuwwaarde van de spullen
 • Om de verzekerde som van uw handelszaken vast te stellen, gebruiken wij de inkoopwaarde exclusief btw en eventueel vermeerderd met gemaakte kosten
 • Voor zaken die uw bedrijf zelf produceert, gaan wij uit van de inkoopwaarde vermeerderd met de fabricagekosten

EXTRA VERGOEDINGEN

Naast de schade aan of het verlies van uw inventaris en goederen vergoeden wij ook:

 • Bereddingskosten, tot 50% boven de verzekerde som
 • Schade aan de tuinaanleg met alles wat daartoe behoort, tot maximaal 10% van de verzekerde som. Mits er ook sprake is van schade aan uw inventaris of goederen waarvoor u verzekerd bent
 • Vals geld en geldswaardig papier. Wij vergoeden dit tot maximaal € 2.500,- per gebeurtenis
 • Extra kosten die u volgens wettelijk voorschrift of op last van de overheid moet maken. Wij vergoeden deze tot maximaal € 25.000,-

SPULLEN IN HET BUITENLAND

Met de Generali Inventaris en Goederenverzekering verzekert u uw inventaris en goederen die zich bevinden in gebouwen in Nederland. Maar ook uw inventaris en goederen op locaties elders binnen Europa is verzekerd. Wij vergoeden de schade hieraan of het verlies hiervan tot 10% van de verzekerde som, met een maximum van € 125.000,-.

WAAROM DEZE VERZEKERING

Willemijn heeft eindelijk de stap durven zetten om voor zichzelf te beginnen en is erg trots op haar pas geopende winkel. Het is hard werken, maar de zaken lopen goed. Totdat een deel van haar voorraad door brand verloren gaat. Een flinke tegenslag voor Willemijn, want de spullen hadden een aanzienlijke waarde. Vooral voor een beginnend ondernemer. Helaas was ze vergeten een Inventaris en Goederenverzekering af te sluiten, waardoor ze nu geen vergoeding krijgt voor de spullen.

VERZEKERD VAN ALLE AANDACHT

Wilt u meer informatie over onze Inventaris en Goederenverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en geven graag antwoord op uw vragen. Zoals u dat wilt: telefonisch, per e-mail, via de chat of via het webformulier. Wat u het prettigst vindt. Hoe u ons ook benadert, wij geven u de aandacht die u nodig heeft. Wilt u advies? Dan kunt u terecht bij uw financieel adviseur.

INVENTARIS & GOEDERENVERZEKERING AANVRAGEN

Heeft u interesse in de Generali Inventaris en Goederenverzekering? Of wilt u zich laten adviseren? Neem dan contact op met uw adviseur. Uw adviseur kan een offerte voor u opvragen en u helpen de verzekering zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie. 

Heeft u nog geen adviseur? 

Zoek adviseur

Zoek een adviseur bij u in de buurt Zoek adviseur

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Kies zelf hoe u geholpen wilt worden. Stel vragen telefonisch, via de website, e-mail of WhatsApp.

Meta Oehlenschläger
Senior Klantadviseur

 1. U meldt de schade

  Schade melden kan telefonisch, online of per post. Stuur uw schadefoto’s en andere belangrijke informatie naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en controleren uw melding. Binnen 1 werkdag ontvangt u van ons een bevestiging.

 3. Vergoeding of schade-expert

  Is de schade verzekerd, dan vergoeden wij de kosten. In sommige gevallen schakelen we een schade-expert in. Deze neemt contact met u op.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag zo snel mogelijk aan u of uw adviseur.

Regel uw zaken eenvoudig online