Bedrijfsschade verzekeren

 • Ruime dekking
 • Verschillende dekkingen
 • Maximale uitkeringstermijn kiezen
Zoek adviseur
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Bedrijfsschadeverzekering

Als ondernemer werkt u natuurlijk hard voor een mooie winst. Maar wat als deze drastisch terugloopt, omdat bijvoorbeeld uw handelsvoorraad door brand verloren gaat? Met de Generali Bedrijfsschadeverzekering verzekert u uw bedrijf tegen vermindering van de brutowinst.

Bedrijfsschadeverzekering

Bedrijfsschade

Iedere onderneming kan door een onvoorziene gebeurtenis te maken krijgen met bedrijfsschade, oftewel vermindering van de brutowinst. Bijvoorbeeld doordat handelswaar door brand of blikseminslag verloren gaat of doordat de water- of stroomvoorziening wegvalt. Ook het wegvallen van een belangrijke publiekstrekker kan de winst flink drukken.

GEVOLGEN VAN BEDRIJFSSCHADE

Als ondernemer wilt u natuurlijk dat uw bedrijf zo lang mogelijk blijft bestaan. Maar als de omzet afneemt en daardoor de winst terugloopt, komt het voortbestaan van uw bedrijf mogelijk ernstig in gevaar. Uw bedrijf, waarvoor u zich altijd vol overgave inzet, kan erdoor failliet gaan. En als u werknemers in dienst heeft, kunnen ook zij hierdoor in de problemen raken.

ALTIJD PASSENDE VERZEKERING

Als u de Generali Bedrijfsschadeverzekering afsluit, kunt u rekenen op een financieel vangnet als uw onderneming met bedrijfsschade te maken krijgt. Bij de Bedrijfsschadeverzekering kiest u uit verschillende dekkingen, zodat u zo uitgebreid verzekerd bent als u zelf wilt:

 • Branddekking
 • Uitgebreide dekking

Dekkingen

BEDRIJFSSCHADE VERZEKERING BRAND

Als u voor de Bedrijfsschadeverzekering Brand kiest, is uw winkel of bedrijf verzekerd tegen bedrijfsschade, als dit het gevolg is van beschadiging of vernietiging van uw inventaris, goederen of bedrijfspand, door:

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Ontploffing

BEDRIJFSSCHADEVERZEKERING UITGEBREID

Wilt u meer zekerheid? Dan kiest u voor onze Bedrijfsschadeverzekering Uitgebreid. De meeste gebeurtenissen waarmee uw onderneming te maken kan krijgen zijn dan gedekt. Uw onderneming is dan namelijk verzekerd tegen bedrijfsschade als gevolg van:

 • Brand, ontploffing, luchtvaartuigen
 • Blikseminslag, inductie, storm, neerslag, aardverschuiving
 • Inbraak, diefstal of poging daartoe
 • Vandalisme na wederrechtelijk (in strijd met het recht) binnendringen in uw bedrijfspand
 • Luchtdruk als gevolg van startende of proefdraaiende lucht- en ruimtevaartuigen
 • Bijtende stoffen
 • Aanrijding of aanvaring en als gevolg daarvan afgevallen of uitgestroomde lading
 • Storing in of uitval van koelkasten en diepvriezers
 • Het wegvallen van de watervoorziening en/of elektrische stroomlevering
 • Het wegvallen van een publiekstrekker, materiele schade bij een leverancier en/of gedeeltelijke of gehele sluiting winkelcentrum. Alleen van toepassing bij winkels

Aanvullende informatie

HOEVEEL VERGOEDEN WIJ

Hoeveel wij maximaal vergoeden na schade hangt af van uw verzekerde som. De verzekerde som voor bedrijfsschade bepalen wij aan de hand van de brutowinst van uw onderneming. Brutowinst is de opbrengst uit de bedrijfsactiviteiten, verminderd met de variabele kosten. Dit is gelijk aan de vaste kosten vermeerderd met de nettowinst.

KIES ZELF MAXIMALE UITKERINGSTERMIJN

Wij willen dat uw verzekering zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen en behoeften. Daarom kunt u bij onze Bedrijfsschadeverzekering zelf de maximale schadevergoedingstermijn bepalen. U kunt kiezen uit 13, 26, 39, 52, 78 of 104 weken. Wij vergoeden de bedrijfsschade gedurende de schadevergoedingstermijn die u heeft gekozen.

BEDRIJFSSCHADE ONTSTAAN IN BUITENLAND

De Generali Bedrijfsschadeverzekering is van toepassing voor:

 • Bedrijfsschade met betrekking tot winkels en bedrijven die fysiek gevestigd zijn in Nederland
 • Bedrijfsschade die ontstaan is door schade aan of verlies van inventaris en zaken die zich bevinden op locaties elders in Europa. Wij vergoeden de bedrijfsschade dan tot 10% van de verzekerde som met een maximum van € 125.000,-

WAAROM DEZE VERZEKERING

Peter levert met zijn groothandel aan bedrijven in het hele land. Als een deel van zijn voorraad door brand verloren gaat, ontstaat er een groot probleem. Het opnieuw laten produceren en leveren van die spullen kan wel maanden duren. Dat betekent dat hij geen orders voor die goederen meer kan aannemen, waardoor hij flink wat omzet misloopt. En dat leidt uiteindelijk tot een forse daling van de winst. Met de Generali Bedrijfsschadeverzekering is hij verzekerd tegen zo’n winstdaling.

VERZEKERD VAN ALLE AANDACHT

Wilt u meer informatie over onze Bedrijfsschadeverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en geven graag antwoord op uw vragen. Zoals u dat wilt: telefonisch, per e-mail, via de chat of via het webformulier. Wat u het prettigst vindt. Hoe u ons ook benadert, wij geven u de aandacht die u nodig heeft. Wilt u advies? Dan kunt u terecht bij uw financieel adviseur.

BEDRIJFSSCHADEVERZEKERING AANVRAGEN

Heeft u interesse in de Generali Bedrijfsschadeverzekering? Of wilt u zich laten adviseren? Neem dan contact op met uw adviseur. Uw adviseur kan een offerte voor u opvragen en u helpen de verzekering zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie. 

Heeft u nog geen adviseur? Zoek dan een onafhankelijke adviseur in uw regio.

Zoek adviseur

Zoek een adviseur bij u in de buurt Zoek adviseur

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Klanten blij maken is mijn vak.

Robin Vrijhoef
Klantadviseur

Regel uw zaken eenvoudig online