Annuleringsverzekering afsluiten

Een annuleringsverzekering afsluiten doet u in combinatie met een Doorlopende Reisverzekering. Deze aanvullende verzekering is handig als u onverwacht niet op reis kunt. Bijvoorbeeld als u uw been breekt en niet mag reizen van uw arts. Maar wist u dat een annuleringsverzekering ook handig is bij een zwangerschap, nieuwe baan of scheiding?

 

Annuleringsverzekering

wat is verzekerd

De Annuleringsverzekering is een aanvullende dekking bij de Doorlopende Reisverzekering. Als u een reis moet annuleren, is er echt iets aan de hand. Een annuleringsverzekering afsluiten geeft u dekking als u door een calamiteit onverwacht niet op reis kunt. Bijvoorbeeld omdat u:

 • Door rugklachten of ziekte verplicht rust moet houden
 • Niet thuis weg kunt omdat uw waterleiding is gesprongen en uw benedenverdieping compleet is ondergelopen
 • Gaat scheiden
 • Zwanger bent
 • Een nieuwe baan krijgt of juist onvrijwillig bent ontslagen en werkloos bent
 • Niet op reis kunt door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een verzekerde, partner, huisgenoot, een familielid in de 1e of 2e graad (ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, broers, zussen) of (de partner, huisgenoot of familielid in de 1e of 2e graad van) een reisgenoot. Maar alleen als uw reisgenoot een eigen annuleringsverzekering heeft en daarvan een uitkering heeft ontvangen 

Lees alle dekkingen en vergoedingen in de polisvoorwaarden.

Wat is niet verzekerd

Niet alles is verzekerd met een annuleringsverzekering. U bent niet verzekerd als:

 • U een calamiteit kon verwachten, al voordat u de reis boekte
 • De annulering of eerdere terugkeer van uw reis het gevolg is van beroepswerkzaamheden
 • U reist naar een gebied waar een negatief reisadvies geldt en dit al bekend was voordat u de reis boekte
 • Een van uw reisgenoten een calamiteit overkomt en u daardoor de reis moet afbreken. Dan bent u alleen verzekerd als uw reisgenoot zelf ook een annuleringsverzekering heeft en daarvan een uitkering heeft ontvangen

Doorlopende annuleringsverzekering

Met onze Doorlopende Annuleringsverzekering hoeft u niet bij elke vakantie opnieuw na te denken of u wel of niet verzekerd bent. En dat is wel zo handig. 

Annuleringsverzekering vakantie voorbeeld

Anne raakt betrokken bij een auto-ongeluk, een paar weken voordat zij en haar man Paul met een groepsreis op vakantie gaan naar Indonesië. Ze breekt haar been en de 2 moeten hun droomreis annuleren. De gezondheid van Anne is natuurlijk het belangrijkst, maar de gemaakte kosten voor de reis krijgen ze uiteindelijk niet vergoed. En dat is behoorlijk wat geld. Met een Annuleringsverzekering hadden Anne en Paul de annuleringskosten wél teruggekregen.

Vergoeding Annuleringsverzekering

Een Annuleringsverzekering vergoedt de financiële schade wanneer u door een calamiteit niet op reis kunt of u uw reis vroegtijdig moet afbreken. Wat voor kosten krijgt u vergoed?  

 • Betaalde annuleringskosten bij annuleren vakantie
 • Niet gebruikte vakantiedagen bij vertraagd vertrek of juist eerdere thuiskomst
 • Niet genoten vakantiedagen bij opname in een ziekenhuis voor 1 of meerdere overnachtingen

De vergoeding voor niet gebruikte of niet genoten vakantiedagen berekenen we door de totale kosten van de vakantie, te delen door het aantal vakantiedagen. Dan weten we wat een vakantiedag kost.

De vergoeding is per gebeurtenis maximaal:

 • € 2.000,- per persoon per reis
 • € 8.000,- per polis per jaar

Meer informatie over vergoedingen vindt u in de polisvoorwaarden van de Reisverzekering.

Schade melden

Meld schade zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 maanden. Schade melden kan direct bij de Generali Help Service. Stuur waar mogelijk uw schadefoto’s, omschrijving van het voorval en eventueel een proces-verbaal naar ons toe. 

Meer informatie

Heeft u interesse in de Annuleringsverzekering? Of wilt u zich laten adviseren? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is.

Naar Reisverzekering

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.