Doorlopende Reisverzekering

 • Bagage tot € 5.000,- verzekerd
 • Voor korte én lange vakanties
 • Eenvoudig uitbreiden met Werelddekking
Bereken uw premie
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Reisverzekering

Maakt u per jaar meerdere reizen of stedentrips? Dan is een Doorlopende Reisverzekering afsluiten zeer verstandig. De basisdekking kunt u uitbreiden met aanvullende dekkingen: Werelddekking, Annulering, Wintersport en Medische Kosten. Of u nu een avontuurlijke roadtrip maakt door Zuid-Amerika of spontaan een wandelvakantie boekt in het Zwarte Woud: u bent het hele jaar door verzekerd.

Dekking Reisverzekering

WAT IS VERZEKERD

Bagage kwijt

Op een chaotische luchthaven raakt u uw bagage kwijt. Wat nu? Is uw bagage kwijt of vertraagd, dan helpen wij u zo snel mogelijk uit de brand. U kunt direct bellen met de General Help Service en is 24/7 bereikbaar. We betalen de kosten voor het aanschaffen van noodzakelijke kleding. Ook kosten voor opslag en transport van bagage naar Nederland is verzekerd met onze Reisverzekering.

De Generali Reisverzekering verzekert u tegen schade en kosten door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen tijdens uw vakanties. Uw bagage is dus goed verzekerd. Dat geldt ook bij diefstal met braaksporen of verlies van spullen die u meeneemt of koopt op vakantie.

Eerder of later naar huis

Op vakantie krijgt u te horen dat een van uw ouders is overleden. Verschrikkelijk nieuws en de wereld lijkt dan echt even stil te staan. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk naar huis. De onvoorziene reiskosten die u maakt, zijn vergoed met onze Reisverzekering. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiën. U kunt zich volledig focussen op een snelle terugkeer en het verwerken van dit tragische verlies.   

Direct hulp nodig

Na een zware aardbeving ligt het openbare leven letterlijk plat. Het enige dat u dan wilt, is zo snel mogelijk naar een veilige omgeving. De Generali Help Service biedt uitkomst als u op vakantie acute hulp nodig heeft. U krijgt van ons bijvoorbeeld een voorschot in contant geld als u niet bij uw eigen geld kunt, door verlies of diefstal van uw bankpasjes, creditcards of legitimatiebewijs. Dit geldbedrag is een voorschot op de schade die u hebt geleden.

Wij vergoeden de kosten om u op te sporen, te redden, te bergen of te repatriëren. Ook kosten voor telefoon- en internetgebruik om hulp te regelen krijgt u van ons vergoed. Kijk voor de vergoedingen in de polisvoorwaarden van onze Doorlopende Reisverzekering.  

WAT IS NIET VERZEKERD

Niet altijd een vergoeding

Wat als u op zakenreis gaat en uw werklaptop raakt zoek in de bagage? Dan is uw laptop niet verzekerd met onze Reisverzekering. Raakt u geld kwijt tijdens uw backpackreis door China? Ook het zoekraken van geld is niet verzekerd.

Op vakantie in Nederland en uw spullen toch verzekeren? Dan zijn de spullen die u bij zich heeft te verzekeren met de Inboedelverzekering. Bijvoorbeeld als u uw laptop per ongeluk laat vallen in uw Nederlandse vakantiewoning. Dat geldt voor zowel dagtrips, als vakanties met overnachting.

Maximale reisduur

Bij onze Reisverzekering geldt een maximale reisduur. U bent verzekerd op reizen van maximaal 60 aaneengesloten dagen. Dagtrips zijn niet verzekerd met de Reisverzekering. U kunt uw spullen tijdens trips zonder overnachting verzekeren met de Inboedelverzekering.

Misgelopen reisdagen

De extra kosten die  maakt omdat u eerder naar huis moet, krijgt u in veel gevallen vergoed. Kosten voor misgelopen reisdagen niet. U kunt dit verzekeren met de aanvullende dekking Annulering.

Vliegtuig missen

Als u reist is het verstandig om rekening te houden met vertraging. Neem dus liefst niet de laatst mogelijke trein. Heeft uw trein vertraging waardoor u uw vliegtuig mist? Dan zijn de extra kosten voor een nieuwe vlucht niet verzekerd met onze Reisverzekering. Of is de vertraging juist een fout van de vliegmaatschappij? Dan kunt u bij hen terecht voor een eventuele vergoeding. 

Transport van uw vervoermiddelen

Transport van uw vervoermiddel(en) naar Nederland vanwege pech is niet verzekerd. Kies hiervoor de dekking Pechhulp bij onze Autoverzekering. Dan rijdt u toch een stuk geruster over de Route du Soleil.  

Eigen risico

Bij beschadiging, verlies of diefstal van uw bagage geldt bij onze Reisverzekering een eigen risico van € 100,- per reis voor alle verzekerden samen.

Bekijk de polisvoorwaarden 
van de Reisverzekering voor alle dekkingen en uitsluitingen. 

Wie is verzekerd

Heerlijk ontspannen. De zon op uw gezicht, de voeten in het warme zand, uzelf laten onderdompelen in een vreemde cultuur of gewoon samen met uw gezin op pad. Een geweldige reiservaring deelt u het liefst met anderen. Uit onze ervaring blijkt dat de meeste mensen samen reizen, met een partner, gezin, vriend of vriendin. Bij het afsluiten van uw Doorlopende Reisverzekering kiest u zelf wie u wilt meeverzekeren: uw gezin of uw partner. Een vriend of vriendin kun u niet meeverzekeren.

Let op: U kunt ervoor kiezen om uw uitwonend kind mee te verzekeren op uw reisverzekering. Dit kan als uw kind op kamers woont en staat ingeschreven bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). 

Waar bent u verzekerd

In ons eigen land zijn genoeg mooie plekken om heerlijk te ontspannen. Zoekt u uw rust toch in een ander Europees land? Geen probleem, met onze Doorlopende Reisverzekering bent u in meerdere landen goed verzekerd, namelijk in:

 • Nederland als u voor uw reis minimaal 1 overnachting in Nederland heeft geboekt
 • Alle Europese landen. Daaronder vallen ook Ijsland, de Azoren, de Canarische eilanden en Madeira
 • Alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee 

Reist u buiten Europa, kies dan voor de aanvullende Werelddekking. Dan bent u overal ter wereld verzekerd. Heeft u naast Werelddekking ook een aanvullende dekking voor Medische Kosten, Annulering of Wintersport en Gevaarlijke Sporten? Dan geldt ook hiervoor dat het dekkingsgebied is uitbreid tot de gehele wereld.  

Wanneer bent u verzekerd?

U bent verzekerd vanaf de ingangsdatum die op uw polisblad staat. De verzekering gaat in als u de eerste premie betaalt binnen 30 dagen. U krijgt geen schade vergoed die is ontstaan vóór deze ingangsdatum

Aanvullende dekking

DEKKINGSGEBIEDEN

Met de basisdekking van een goede reisverzekering kunt u op vakantie zorgeloos genieten. Toch is het verstandig om naast de basisdekking een aanvullende verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat u regelmatig buiten Europa reist of op wintersport gaat.

Medische kosten

Met een voedselvergiftiging in een buitenlands ziekenhuis belanden is geen prettige ervaring. Hoe is de hygiëne, de medicatie en wat is de rekening die u kunt verwachten? Een medische behandeling in het buitenland kan namelijk flink in de kosten lopen. Uw zorgverzekering biedt niet altijd recht op vergoeding. Met de aanvullende dekking Medische Kosten bent u verzekerd tegen kosten voor medische en tandheelkundige zorg tijdens uw reis. Ook het toesturen van noodzakelijke medicijnen vergoeden wij.

Annuleringsverzekering

Vlak voor uw droomvakantie springt de waterleiding in uw huis. De vloer van uw kamer staat onder water en de schade is groot. Uw aanwezigheid is dringend nodig en u kunt onmogelijk op vakantie. Vervelend vanwege de schade, maar ook omdat u nu uw reis moet annuleren. Terwijl u wel al kosten heeft gemaakt. Wilt u in zo’n geval zeker zijn van een vergoeding, dan is een Annuleringsverzekering afsluiten zeer verstandig. U bent dan verzekerd als u door een calamiteit een reis moet annuleren, eerder moet beëindigen of pas later naar uw bestemming kan vertrekken.

Wintersport en Gevaarlijke sporten

Kunt u geen jaar zonder verse poedersneeuw, de après-ski van Gerlos of het authentieke karakter van het oude Val d’Isère? Kies dan voor de aanvullende dekking Wintersport en gevaarlijke sporten bij uw Reisverzekering. U bent dan verzekerd tegen schade bij wintersport en gevaarlijke sporten. Moet u eerder naar huis door een ongeval? Dan is ook de skipas die u niet meer kan gebruiken verzekerd.

Werelddekking

Een avontuurlijke rondreis door Indonesië, culinair genieten in Tokyo of genieten van de skyline van New York. Het is heerlijk om de wereld te ontdekken. Reist u vaak buiten Europa? Kies dan bij uw reisverzekering voor de Werelddekking.

Schade

Schade

 • Meld uw schade online of telefonisch, op het nummer 088 - 6680870. Geef een zo duidelijk mogelijke omschrijving van de schade
 • Snel informatie nodig, een goede WiFi-verbinding en geen hoge telefoonrekening? Stuur ons een bericht via WhatsApp: 06 213 932 26 (Schade)
 • Vul het schadeformulier in. Scan het ingevulde formulier in en mail het naar schademelden@generali.nl. Stuur foto’s, bonnetjes, eventueel ander bewijsmateriaal en, bij aangifte, het proces-verbaal mee
 • Even geen e-mail tijdens uw vakantie? U mag uw ingevulde schadeformulier en bewijsmateriaal ook per post verzenden aan:

Generali
t.a.v. Klantcontactcentrum Schade
Postbus 1888
1110 CL Diemen

 

ACUTE HULP

Heeft u tijdens uw reis acute hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat u een ongeluk heeft gehad tijdens een bergwandeling en in het ziekenhuis belandt. Of als uw camping compleet overstroomd is door ernstig noodweer en uw tent verwoest is. Bel dan direct met de Generali Help Service. Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar via: (020) 660 44 88 (vanuit Nederland) of +31 20660 44 88 (vanuit het buitenland).

VERGOEDING REISVERZEKERING

Wij zijn graag duidelijk over uw vergoeding na een schade. Zo weet u waar u aan toe bent. Bij onze Reisverzekering gelden maximale vergoedingen. Bent u samen met uw gezin op vakantie, dan krijgt u maximaal € 10.000,- voor de bagage van alle verzekerden samen. Is de schade aan uw spullen te repareren? Dan vergoeden wij de reparatie.

Wist u dat ook uw reisdocumenten zijn verzekerd met onze Doorlopende Reisverzekering? Lees meer over de vergoedingen in onze polisvoorwaarden 

DOORLOPENDE REISVERZEKERING AFSLUITEN

Wilt u een Doorlopende Reisverzekering afsluiten, een offerte opvragen of wilt u advies? Uw adviseur informeert u graag. Heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Reisverzekering afsluiten en wijzigen

REISVERZEKERING WIJZIGEN

Sommige gebeurtenissen hebben invloed op de premie van uw Reisverzekering. Bijvoorbeeld als uw kind stopt met studeren of als u gaat scheiden van uw partner. Ook al heeft u op dat moment andere dingen aan uw hoofd, het is belangrijk om deze wijzigingen aan ons door te geven. Als uw uitwonend kind stopt met studeren, dan is hij of zij bijvoorbeeld niet meer verzekerd met uw Reisverzekering. Ook kan uw premie veranderen als u gaat scheiden van uw partner.

REISVERZEKERING OPZEGGEN

Onze Doorlopende Reisverzekering kunt u dagelijks opzeggen. Dat kan online, per e-mail en schriftelijk. De verzekering eindigt op de dag dat u uw verzekering wilt beëindigen, om 24.00 uur. Ook wij mogen uw verzekering beëindigen. Bijvoorbeeld als bewezen is dat u fraude heeft gepleegd. In de polisvoorwaarden leest u wanneer wij uw verzekering mogen stopzetten.

WIJZIGING DOORGEVEN

U kiest zelf hoe u een wijziging aan ons doorgeeft:
 

 • Telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.30 uur via 088 - 668 00 00 (Service & Advies)
 • Aanpassen van contactgegevens en betalingen via ons online formulier
 • E-mail naar service@generali.nl Liever per post? Stuur uw wijziging naar: Generali t.a.v. Service & Advies Postbus 1888 1110 CL Diemen

Voorwaarden Reisverzekering

Deze informatie is geschreven op basis van de voorwaarden Reisverzekering februari 2016. Heeft u voorafgaand aan deze maand een reisverzekering afgesloten en wilt u informatie over de dekking van úw verzekering? Zoek dan de voorwaarden die voor u gelden.

Werkt u liever met een adviseur? Bekijk hier de mogelijkheden voor alle Reisverzekeringen. Heeft u nog geen adviseur? Vind eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Bereken uw premie en sluit direct uw reisverzekering af Bereken uw premie

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Ik maak verzekeren graag helder. Zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Paul Hofstra
Klantadviseur

 1. U meldt schade

  Schade op reis meldt u per telefoon, mail, webformulier of per post. Meld schade zo snel mogelijk. Stuur waar mogelijk uw schadefoto’s, omschrijving van het voorval, eventueel een proces-verbaal en de schade naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en binnen 1 werkdag sturen wij u de bevestiging van uw schademelding.

 3. Vergoeding of schade-expert

  Als we meer informatie nodig hebben, nemen wij contact met u op. Soms schakelen we een schade-expert in. Bijvoorbeeld omdat meer onderzoek nodig is.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag zo snel mogelijk aan u of uw adviseur uit. Soms moeten we overleggen met uw zorgverzekering.

GERELATEERDE BLOGS

Wintersportkennis 2017

Wintersportkennis 2017

Door ERIK WEERTS

Hoewel mensen goed verzekerd op wintersport gaan, weten zij veelal niet wat zij precies hebben verzekerd. Dit blijkt uit de Wintersportkennistest. De wintersporters uit deze test scoren gemiddeld een 6 op wintersportkennis. Hoewel 90% wel een reisverzekering met wintersportdekking afsluit, weet het merendeel niet wat er precies met deze dekking is verzekerd. Dat het onverwacht verliezen van de skipas op de piste is verzekerd, is slechts bij 1 op 3 ondervraagden bekend

Koffers kwijt op vakantie

Koffers kwijt op vakantie

Door ERIK WEERTS

In augustus raakten er meer dan 12.000 koffers kwijt op Schiphol. Het zou u maar overkomen! Na een lange vlucht landen op uw eindbestemming. Eindelijk! Snel nog even de koffers ophalen, langs de douane en dan naar het hotel. Maar helaas, van de koffers geen spoor. Wat moet u doen als uw koffers kwijt raken en krijgt u een vergoeding?

7 dingen die u moet weten als uw kind op kamers gaat

7 dingen die u moet weten als uw kind op kamers gaat

Door ERIK WEERTS

Stressen, blokken en zweten. Na maanden studeren is het einde van de eindexamens in zicht. Dat betekent een eindeloze feestzomer of juist lekker veel bijverdienen met vakantiewerk. De volgende uitdaging? Het studentenleven. Welke 7 dingen moet u weten als uw kind op kamers gaat.


Regel uw zaken eenvoudig online