Rechtsbijstand verzekeren

 • Deskundige rechtshulp van DAS
 • Keuze uit 3 dekkingen
 • Ook juridische hulp bij burenruzies
Bereken uw premie
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Rechtsbijstandverzekering

De Generali Rechtsbijstandverzekering geeft recht op juridische hulp door een externe deskundige, als u juridische problemen heeft. U krijgt die hulp bij gebeurtenissen die in particuliere omstandigheden plaatsvonden en die de verzekering dekt.

Dekking Rechtsbijstandverzekering

Wat is verzekerd

Rechtsbijstandverzekering nodig? Met onze Rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van hulp en advies als u te maken krijgt met een juridisch conflict. De hulp krijgt u van de ervaren juridische specialisten van DAS.

Deze specialisten bieden u hulp bij conflicten waarbij u als privépersoon betrokken bent. Dat kunnen allerlei geschillen zijn. Denk aan een conflict met uw buren, met een winkel waarbij u iets heeft gekocht of met de tegenpartij na een verkeersongeval. U kunt geen beroep doen op deze verzekering bij zakelijke conflicten,  waarbij u betrokken bent als ondernemer of als bestuurder van een rechtspersoon (zoals een bv). 

Direct naar Wat is verzekerd met de Rechtsbijstandverzekering

Wat is niet verzekerd

Niet alle conflicten zijn verzekerd met de Generali Rechtsbijstandverzekering. Bij sommige juridische geschillen moet u eerst een aanvullende dekking afsluiten voordat u hulp en advies krijgt van deskundige juridisch specialisten van DAS: 


 • Conflict met werkgever. Kies hiervoor de aanvullende dekking Rechtsbijstand Werk 
 • Conflict met familie. Bijvoorbeeld rechtsbijstand en echtscheiding. Kies hiervoor de aanvullende dekking Rechtsbijstand Familie
 • Conflicten over het kopen, verkopen of beheren van aandelen, opties, obligaties, spaardeposito's, certificaten en pandbrieven. Kies voor de aanvullende dekking Belasting en Vermogen
Daarnaast zijn er nog een aantal andere conflicten en situaties die zijn uitgesloten. Zoals zakelijke conflicten, situaties met schade die u opzettelijk veroorzaakte of als u een misdrijf heeft gepleegd. 

Direct naar Wat is niet verzekerd met de Rechtbijstandverzekering

Wie is verzekerd

Bent u niet de enige die een Rechtsbijstandverzekering nodig heeft? Wie er precies verzekerd zijn, hangt af van de optie die u heeft gekozen bij het afsluiten van de Rechtsbijstandverzekering. Er zijn 4 opties waar u uit kunt kiezen:

 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Alleenstaand met kinderen
 • Samenwonend zonder kinderen
 • Samenwonend met kinderen

Op uw polisblad staat voor welke optie u heeft gekozen. Voor alle verzekerden, inclusief uzelf, geldt: ze moeten in Nederland wonen. Zodra een verzekerde niet meer in Nederland woont, krijgt hij geen juridische hulp.

Let op: Zodra uitwonende kinderen getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, zijn ze niet meer verzekerd. Datzelfde geldt als ze niet meer studeren of een verpleeginrichting waar ze wonen verlaten. 

Waar bent u verzekerd

U bent altijd voor conflicten in Nederland verzekerd. Maar ook voor een groot aantal conflicten in alle landen van Europa. Bijvoorbeeld bij geschillen met financiële instellingen en conflicten over motorvoertuigen. Voor conflicten over onder andere vakanties en schade aan uw spullen bent u zelfs wereldwijd verzekerd.

In de Polisvoorwaarden Rechtsbijstandverzekering vindt u meer informatie over voor welke conflicten u waar bent verzekerd.

Wanneer bent u verzekerd

U bent verzekerd vanaf de ingangsdatum die op uw polis staat. Belangrijk is dat u de eerste premie binnen 30 dagen betaalt. 

Conflicten die zijn ontstaan voorafgaand aan deze ingangsdatum zijn niet verzekerd. Ook als u voor het afsluiten van de Rechtsbijstandverzekering wist dat u een conflict ging krijgen, dan bent u niet verzekerd.  

Maximum vergoeding

Bij de meeste conflicten geldt dat DAS maximaal € 50.000,- vergoed. Bij sommige conflicten worden de kosten maximaal vergoed, zolang deze spelen binnen Europa.

Direct naar Overzicht maximum vergoedingen en kosten

Aanvullende dekkingen

Werk

Heeft u rechtsbijstand nodig bij een arbeidsconflict? Over uw contract, ontslag of pensioen? Het zelf aanpakken van dit soort arbeidsconflicten kost u veel tijd en energie. Het is daarom verstandig om, naast de Generali Rechtsbijstandverzekering, te kiezen voor een aanvullende dekking Werk.

Meer over dekking Werk

Familie

Conflicten met uw familie kunnen hoog oplopen, bijvoorbeeld over de verdeling van een erfenis. Of bij een echtscheiding. In dat geval kunt u vaak beter een externe partij uw belangen laten behartigen. Kies daarom bij uw Generali Rechtsbijstandverzekering voor de aanvullende dekking Familie. Dan staat u er niet alleen voor.

Meer over dekking Familie

Belasting en vermogen

Hulp nodig bij conflicten met de Belastingdienst of over uw vermogen? Of heeft u een geschil over uw vakantiewoning in Nederland of een ander Europees land? Dan komt de aanvullende dekking Belasting en vermogen goed van pas.

Meer over dekking Belasting en vermogen

Juridische hulp

Samenwerking met DAS

Met de Generali Rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van hulp van de juridische specialisten van DAS. U krijgt die hulp bij gebeurtenissen die in particuliere omstandigheden plaatsvonden en die de verzekering dekt.

DAS is de Nederlandse Rechtsbijstand verzekeringmaatschappij N.V., 1 van de grootste financiële en juridische dienstverleners van Nederland. DAS bestaat in Nederland sinds 1963 heeft kantoren in Amsterdam, Arnhem, Rijswijk, ’s-Hertogenbosch, Roermond, Zaandam en Groningen.

Conflict melden

Een conflict kunt u direct melden bij DAS. Doe dit liefst zo snel mogelijk. Hoe eerder u het conflict meldt, hoe beter DAS kan voorkomen dat het conflict groter of ingewikkelder wordt. U kunt op verschillende manieren contact opnemen DAS:

 • Wilt u alleen advies? Bel dan met DAS op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 op (020) 651 88 15. Gaat het specifiek over een aanrijding, bel dan met (020) 651 75 17
 • Heeft u juridische hulp nodig en wilt u uw conflict aanmelden? Dat kan online via  www.das.nl/klantenservice/zaakaanmelden. Scan de documenten die over uw conflict gaan, en voeg ze als bijlage toe
 • Meldt u uw conflict liever aan per post? Stuur dan de documenten die over uw conflict gaan naar: DAS, t.a.v. Team Intake Juridisch, Postbus 23000, 1100 DM Amsterdam
 • Gaat het om een conflict over een aanrijding zonder letsel? Stuur dan uw documenten naar hetzelfde adres, alleen t.a.v. Team Intake Verhaal

Meer informatie over de juridische bijstand door DAS

Wat doet DAS?

Bij een conflict krijgt u juridische hulp door een specialist van DAS. De specialist:

 • Adviseert u over uw rechten en de aanpak van uw conflict
 • Onderhandelt met de tegenpartij over een oplossing die voor u aanvaardbaar is
 • Verdedigt u tegen de eisen van de tegenpartij
 • Voert namens u een juridische procedure
 • Zet zich in voor de daadwerkelijke uitvoering van de uitspraken van de rechter

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Beste Rechtsbijstandverzekering

Zeker weten of onze verzekering u voor de beste Rechtsbijstandverzekering is? Neem gerust contact met ons opWij helpen u graag, met alle aandacht voor uw persoonlijke situatie. 

Kosten Rechtsbijstandverzekering

De kosten van uw Rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en van de aanvullende dekking die u kiest. Als u meerdere mensen wilt meeverzekeren, dan betaalt u bijvoorbeeld meer premie. Ook als u meerdere aanvullende dekkingen kiest, dan zal de premie stijgen.

Goedkope Rechtsbijstandverzekering

Wilt u een goedkope Rechtsbijstandverzekering zonder eigen risico? Bij de Generali Rechtsbijstandverzekering heeft u geen eigen risico, als u kiest voor een juridisch specialist van DAS.

Er is 1 uitzondering. Kiest u voor een rechtshulpverlener die niet bij DAS werkt? Omdat u bij een gerechtelijke of administratieve procedure gebruik maakt van een externe deskundige, zoals een advocaat? Dan betaalt u wél een eigen risico van € 250,-. Zodra u het eigen risico van € 250,- heeft betaald, geeft DAS de opdracht aan de rechtshulpverlener, bijvoorbeeld een advocaat, van uw keuze.

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

In principe kunt u onze Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten. Wel geldt dat u niet bent verzekerd als blijkt dat het conflict of de schade  is ontstaan voordat u de verzekering afsloot.

 

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering

Deze informatie is geschreven op basis van de voorwaarden Rechtsbijstandverzekering februari 2016. Heeft u voorafgaand aan deze maand een autoverzekering afgesloten en wilt u informatie over de dekking van úw verzekering? Zoek dan de voorwaarden die voor u gelden.

Werkt u liever met een adviseur? Bekijk hier de mogelijkheden voor alle Rechtbijstandsverzekeringen

Heeft u nog geen adviseur? Vind eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Wilt u een Rechtsbijstandverzekering afsluiten, een offerte opvragen of wilt u advies? U kunt direct online een verzekering afsluiten

Premie berekenen

 

Bereken uw premie en sluit direct uw Rechtsbijstandverzekering af Bereken uw premie

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Ik maak verzekeren graag helder. Zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Paul Hofstra
Klantadviseur

 1. U meldt schade

  Schade melden kan telefonisch, online of per post. Stuur uw schadefoto’s, omschrijving van het voorval, eventueel een proces-verbaal en de schade naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en binnen 1 werkdag sturen wij u de bevestiging van uw schademelding.

 3. Vergoeding

  Is de schade verzekerd, dan vergoeden wij de reparatie. In sommige gevallen schakelen we een schade-expert in om u te helpen bij het vaststellen van de schade.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag binnen 5 werkdagen aan u, uw adviseur of de schadehersteller.

Regel uw zaken eenvoudig online