Fondsen en Koersen

Uw pensioenpremies en pensioenkapitaal beleggen wij in Universal Life fondsen. Wij leggen u graag uit welke fondsen er zijn en welk risicoprofiel elk fonds heeft. Bovendien vindt u hier de slotkoersen en de rendementen van alle Universal Life fondsen waarin wij beleggen.

Profiel per fonds

Onderaan deze pagina vindt u de actuele fondskoersen van de Universal Life fondsen van Generali. U leest hier de slotkoersen van al onze fondsen. Klikt u achter een fonds op Meer informatie, dan komt u meer over dit fonds te weten. Zo kunt u bekijken welk fonds het best bij u past.

Dankzij het AFM Risicoprofiel ziet u in 1 oogopslag met welk fonds u meer risico loopt. In de regel geldt: hoe groter de kans op een hoger rendement, hoe groter het risico dat u neemt. Gaat uw voorkeur uit naar het beleggen in aandelen in plaats van in obligaties, omdat u dan kans op een hoger rendement verwacht? Of loopt u liever een kleiner risico met een lager rendement?

pension fund governance

Generali voldoet aan de principes voor goed pensioenfondsbestuur (Pension Fund Governance). Wij houden ons strikt aan de regels voor bestuur, intern toezicht en verantwoording, zoals die ook zijn opgenomen in de Pensioenwet. Hoe wij dat doen kunt u lezen in het rapport intern toezicht ten aanzien van Pensioenfonds Governance 2015.

Rendementen 2016

Bent u op zoek naar het overzicht over alle fondsen over 2016 en de laatste 3, 5 en 20 jaar? Kijk dan in het overzicht Fondsrendementen 2016.

kosten

Voor het beheren van de fondsen worden gedurende het jaar kosten gemaakt. Deze kosten worden in mindering gebracht op de fondskoers. De kosten worden uitgedrukt in een percentage van de gemiddelde waarde van het fonds. Dit heeft de Total Expense Ratio (ook wel: Totale Kosten Factor). Dit berekenen wij achteraf. Bent u op zoek naar het overzicht van de TER van alle fondsen over 2015 en 2016? Kijk dan in het overzicht TER.

Meer informatie

Heeft u vragen over uw Generali Fonds? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en geven graag antwoord op uw vragen. Wij zijn telefonisch bereikbaar, maar ook per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wij kunnen u helaas niet adviseren over fondsen. Neemt u daarvoor contact op met uw financieel adviseur.

Heeft u nog geen financieel adviseur? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt.

Naar Pensioen

 

Ethisch Beleggen

Vanzelfsprekend willen wij alleen op een verantwoorde manier beleggen. Daarom heeft Generali Group een lijst opgesteld met bedrijven waarin wij vanwege ethische overwegingen niet beleggen. Deze lijst met uitsluitingen is gebaseerd op de algemeen aanvaarde principes en uitgangspunten uit de Principles for Responsible Investments van de Verenigde Naties, de UN Global Compact.

Daarnaast beleggen wij niet in aandelen van bedrijven die voorkomen op de uitsluitingslijst gebaseerd op het Verbod op het beleggen in Cluster Munitie.

Wij hanteren deze richtlijnen ook voor onze beleggingsfondsen die beleggen in een index, bijvoorbeeld het Generali FinancieelFonds Europa. Neemt de index een aandeel of obligatie op van een bedrijf dat op onze ethische lijst staat? Dan beleggen wij daar niet in. Wij verdelen dan de beleggingen over de overige fondsen van de index.

Fondskoersen

FondsnaamSlotkoers op 17 jan '18 (in EURO)
AandelenFonds19,0921 Meer informatie
AandelenFonds Europa23,3318 Meer informatie
AandelenFonds Nederland28,3376 Meer informatie
AandelenFonds Wereld13,3927 Meer informatie
CombinatieFonds18,0256 Meer informatie
DepositoFonds8,1408 Meer informatie
FarmacieFonds Europa49,7161 Meer informatie
FinancieelFonds Europa16,7730 Meer informatie
GarantieFonds12,9786 Meer informatie
GarantieFonds II18,8545 Meer informatie
ICT-Fonds Europa11,2147 Meer informatie
Long Duration InvestmentFonds19,5337 Meer informatie
ObligatieFonds12,5973 Meer informatie

Koersen uit het verleden

Wilt u de koersen uit het verleden weten?


FondsnaamSlotkoers (in EURO)
<% fundRatePerDate.name %><% fundRatePerDate.rate | currency %> Meer informatie