Collectieve Overlijdensrisico- verzekering

  • Aantrekkelijke, betaalbare arbeidsvoorwaarde
  • Op maat voor uw bedrijf
  • Geen administratieve lasten
Adviseur zoeken
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Collectieve Overlijdensrisicoverzekering

Als een medewerker overlijdt, wil hij zijn dierbaren goed verzorgd achterlaten. U als werkgever kunt uw medewerkers daarbij meer zekerheid bieden: met de Generali Collectieve Overlijdensrisicoverzekering. Een betaalbare verzekering met veel keuzevrijheid. Zo past hij altijd bij uw medewerkers en uw onderneming.

Collectieve overlijdensrisicoverzekering

BETAALBARE ARBEIDSVOORWAARDE

Met de Collectieve Overlijdensrisicoverzekering biedt u uw medewerkers extra zekerheid. Want als een medewerker overlijdt voor hij 67 jaar wordt, dan betaalt Generali in één keer een bedrag aan de nabestaanden. Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor uw medewerkers dus. En ook nog eens betaalbaar voor u. Zo verzekert u voor € 200 per jaar een medewerker van 20 voor € 600.000. En voor € 300 per jaar een 45-jarige voor bijna € 267.000

GEEN ADMINISTRATIEVE LASTEN

De Collectieve Overlijdensrisicoverzekering is geen pensioen, maar een verzekering. De Pensioenwet en de fiscale regels van pensioen gelden dan ook niet. Dat scheelt in de administratie. En wat er aan administratie overblijft, daar zorgen wij voor. Als u wilt, sturen we bijvoorbeeld de polis van medewerkers naar hun thuisadres. U heeft er verder geen omkijken naar.

OP MAAT VOOR UW BEDRIJF

U bepaalt hoe de verzekering eruitziet, waardoor hij altijd past bij uw onderneming.

Zo kiest u wie de premie betaalt:

  • de werkgever betaalt de volledige premie. De uitkering is onbelast.
  • werknemers dragen bij in de premiebetaling. De uitkering is belast

Zo kiest u hoeveel u verzekert:

  • vast bedrag
  • percentage van het jaarsalaris

De gemaakt keuzes gelden voor al uw medewerkers.

Goed om te weten: u kunt de verzekering al vanaf 10 personen afsluiten. Heeft u een Generali Pensioen? Dan kan het al vanaf 5 medewerkers.

Uitkering

OPTIE: BELASTINGVRIJE UITKERING

De Belastingdienst ziet het uitgekeerde bedrag als loon, dus de nabestaanden moeten daarover loonheffing betalen. Generali regelt dat voor hen.

Maar kiest u ervoor om als werkgever de gehele premie te betalen? Dan kunt u loonheffing inhouden over de premie voor de Collectieve Overlijdensrisicoverzekering. Daardoor ontvangen de nabestaanden bij overlijden van uw medewerker het volledige verzekerde bedrag.

WANNEER GEEN UITKERING

In een aantal situaties ontvangen de nabestaanden géén bedrag bij overlijden. Bijvoorbeeld als uw medewerker overlijdt tijdens gevechtshandelingen als militair in het buitenland voor het Ministerie van Defensie.

AANVULLING OP NABESTAANDENPENSIOEN

Door de versoberde pensioenregels wordt het nabestaandenpensioen voor veel mensen steeds lager. 

Daarom kunt u bij Generali specifiek voor deze groep medewerkers de Collectieve Overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Een prettige aanvulling van uw pensioenregeling.

Aanvragen

VERZEKERD VAN ALLE AANDACHT

Dus wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat of via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, we geven u alle aandacht.

INTERESSE?

Heeft u interesse in de Generali Collectieve Overlijdensrisicoverzekering? Of wilt u zich laten adviseren? Neem dan contact op met uw adviseur. Uw adviseur kan een offerte voor u opvragen en helpt u graag uw verzekeringen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de situatie in uw bedrijf.

Heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Zoek een adviseur

Handige links

Doe uw voordeel met mijn kennis en ervaring.

Jurriaan Krouwels
Senior Relatiemanager
Generali verzekeringen - Jurriaan Krouwels