SlachtofferWijzer

De SlachtofferWijzer is een nieuw initiatief van Fonds Slachtofferhulp om hulpbehoevenden snel de juiste hulp te laten vinden.

3 simpele stappen naar de juiste hulp

SlachtofferWijzer is een online wegwijzer die eenvoudig, anoniem en op ieder moment is te raadplegen. SlachtofferWijzer helpt mensen die dit nodig hebben in drie simpele stappen de weg te vinden naar voor hen op dat moment relevante hulp. Op dit moment vinden 500.000 slachtoffers per jaar nog niet de hulp die zij nodig hebben.

Website en app

Iedereen die een ernstig trauma heeft meegemaakt en op zoek is naar hulp, kan gebruik maken van de SlachtOfferwijzer. Ook hulpverleners, familieleden of andere bekenden van een slachtoffer kunnen de website of app raadplegen. Bij de organisaties die op SlachtofferWijzer worden genoemd kun je terecht voor praktische, emotionele, juridische en financiële ondersteuning. Er staan ook veilige opvangplaatsen op. De site biedt de mogelijkheid informatie door te sturen, zodat uiteindelijk voor iedereen de juiste hulp beschikbaar is.

Hoe werkt het?

In de SlachtofferWijzer selecteert u wat u hebt meegemaakt en daarna geeft u aan wat voor soort hulp u zoekt. U krijgt achtergrondinformatie en een overzicht van organisaties waar u terecht kunt en waar u een keuze uit kunt maken. Alle organisaties hebben een profielpagina met daarop informatie en contactgegevens.