LEF

LEF staat voor Leven En Financiën en heeft als doel om het financieel bewustzijn van jongeren tussen 16 en 18 jaar te vergroten. De stichting geeft op vrijwillige basis les op scholen met het motto: ‘Werken aan een meer financieel betrokken consument in de toekomst, begint bij de jongere van vandaag'.

Generali en Lef

Generali levert aan LEF een financiële bijdrage om het programma mogelijk te maken en de kwaliteit voortdurend verder te verbeteren. Ook geven onze collega’s regelmatig gastlessen.

Jongeren en financiën

LEF wil jongeren helpen begrijpen wat geld kan betekenen en meer inzicht geven in geld en persoonlijk gedrag. Zaken als inzicht in het eigen gedrag ten aanzien van geld, rood staan, BKR-toetsing, lenen bij vrienden of ouders en kopen of afbetaling passeren de revue tijdens de lessen die op ROC's worden gegeven.

Gastdocenten uit de financiële branche

Uniek is dat financieel adviseurs uit de praktijk de lessen invullen. De thema's worden ingepast in de bestaande onderwijsmodule ‘De Kritische Consument', die op ROC's een vast onderdeel uitmaakt van het lespakket.

Groeiend initiatief

In het schooljaar 2009-2010 is LEF gestart als pilot op 5 scholen. Inmiddels is LEF op weg om één van de grootste initiatieven voor financiële educatie in Nederland te worden. De initiatiefnemers hopen dat LEF zal bijdragen aan een beter begrip van jongeren van financiële zaken en leidt tot een beter begrip en meer ‘feeling' van de adviseur met jongeren.