Overname door a.s.r.

Op 13 september 2017 is bekend gemaakt dat Generali Group overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van Generali Nederland aan de Nederlandse verzekeringsmaatschappij a.s.r. Graag houden wij u op de hoogte van de stappen die worden gezet en wat dit voor u betekent.

IN HET KORT

Met deze overname kunnen schaal- en kapitaalvoordelen behaald worden. Door de potentie van Generali Nederland verstevigt a.s.r. zijn positie op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Generali Nederland kan door het kapitaal van a.s.r. met vertrouwen de toekomst tegemoet zien en het beste blijven bieden voor klanten, medewerkers, distributiepartners en de nieuwe aandeelhouder.

De volledige integratie van de activiteiten van Generali Nederland in a.s.r. zal in stappen plaatsvinden en naar verwachting uiterlijk in 2020 afgerond worden. Zodra dat mogelijk is, worden de verzekeringspolissen van Generali Nederland ondergebracht bij de a.s.r.-labels. Het merk Generali zal in Nederland verdwijnen. De overname vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt.

MEER INFORMATIE?

WAT BETEKENT DEZE OVERNAME VOOR MIJ ALS:

PERS

Bent u van de pers en wilt u graag meer informatie over de overname? Neem dan contact op met Sarah Liebing, Manager Corporate Development via (020) 660 17 17.