Skoda-rijders beste chauffeurs van Nederland

Diemen, 19 mei 2015 – Skoda-rijders zijn de beste chauffeurs van Nederland. Zij reden 28% minder schade, ten opzichte van het landelijke gemiddelde. De beste chauffeurs van Nederland wonen veelal in Drenthe. Drentenaren reden vorig jaar 24% minder schade dan chauffeurs uit andere provincies. Dit blijkt uit onderzoek naar automerken en autoschades van verzekeraar Generali Nederland.


Japanse automerken

Verder valt op dat Japanse automerken het zowel goed doen, als slecht. Op nummer 2 en 3 staan Suzuki en Nissan. Chauffeurs van deze merken reden 23% en 20% minder vaak schade dan het landelijke gemiddelde. Chauffeurs van Mitsubishi en Mazda rijden juist weer het vaakst schade. Mazda-rijders reden in 2014 maar liefst 34% váker schade dan andere chauffeurs.

Beste chauffeurs wonen in het noorden van Nederland

Uit het onderzoek van Generali blijkt dat chauffeurs in de noordelijke provincies minder schade rijden, dan inwoners uit het zuiden van het land. De top 3 van beste chauffeurs komen uit Drenthe, Friesland en Groningen. In Zeeland en Zuid-Holland rijdt men het vaakst schade. In deze provincies rijden chauffeurs 15% en 16% vaker schade dan in andere provincies. 

hoogste schadebedrag

Skoda-rijders zijn de beste chauffeurs, maar ze rijden wel de hoogste schadebedragen. Met een gemiddeld schadebedrag van € 2.849,- komt het Tsjechische automerk op plek 9 van de ranglijst. Suzuki rijdt de laagste schadebedragen, gemiddeld slechts € 1.748,-. Dit komt waarschijnlijk doordat Suzuki-auto’s over het algemeen lichter zijn dan Skoda’s. Als een Suzuki tegen een andere auto botst, dan veroorzaakt dat minder zware schade en dus een lager schadebedrag. 

onderzoeksresultaten

Meer informatie over het onderzoek en de resultaten van alle automerken zijn te vinden op bestechauffeur.nl.