Fairzekering wint Generali AM Innovatieprijs 2014

Vandaag is op de Verzekeringsbranchedag de winnaar van de Generali AM Innovatieprijs 2014 bekendgemaakt. Fairzekering wint de Innovatieprijs met haar innovatie die op een klantvriendelijke wijze veilig rijgedrag stimuleert. Voogd & Voogd is winnaar van de Aanmoedigingsprijs met ‘Uw eigen app. Polismap’. De Scriptieprijs gaat naar Roos van der Schoor voor haar afstudeerscriptie over financiële zelfredzaamheid van jongeren.

De Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is bedoeld om innovatie binnen de verzekeringsbranche te bevorderen. De Scriptieprijs is voor de hbo- of wo-student met de beste afstudeerscriptie over innovatie binnen de financiële dienstverlening.

winnaars_generali_am_innovatieprijs_2014.jpg

 

 

 

 

De onafhankelijke jury, bestaande uit onder andere vertegenwoordigers uit de branche en de wetenschap, koos de prijswinnaars steeds uit een drietal genomineerden. Juryvoorzitter Dr. Hermen van der Lugt: “Het is goed om te zien dat de financiële sector innoveert en gebruikmaakt van de technologische mogelijkheden. De verzekeringssector loopt daarin weliswaar niet voorop, maar ontwikkelt wel gedegen en klantvriendelijke oplossingen.”

Winnaar Innovatieprijs: Fairzekering

Fairzekering past Chipin-technologie toe om het rijgedrag van verzekerden te analyseren en de klant een premie te kunnen bieden die past bij dat rijgedrag. De klant kan zijn rijgedrag volgen op zijn persoonlijke dashboard op zijn telefoon, waarin de directe link met de premiekorting staat. De jury zegt onder andere over de innovatie van Fairzekering: “De technologie is niet nieuw, maar wel enorm goed doorontwikkeld. Het is verbluffend eenvoudig om de chipin in te pluggen in de auto. Het systeem biedt nog veel meer potentieel, zoals bijvoorbeeld het aflezen van de karakteristieken van de auto. Met name het stimuleren van het veilige rijgedrag is vernieuwend. Gedrag is de belangrijkste schadecomponent en met het feedbacksysteem wordt de bestuurder aangezet tot gewenst gedrag, hetgeen ook goed bruikbaar is voor het beheer van wagenparken.”

Winnaar Aanmoedigingsprijs: Voogd & Voogd met ‘Uw eigen app. Polismap’

Voogd & Voogd heeft een app ontwikkeld voor adviseurs die zij kunnen aanbieden aan hun klanten. Hierin kunnen klanten op hun telefoon o.a. polissen en persoonlijke gegevens beheren, schades melden en bijvoorbeeld een hersteller in de buurt zoeken. De adviseur kan de app in eigen huisstijl vormgeven. “Mobiel is de toekomst en deze app speelt daar goed ‘event driven’ op in. Het biedt het intermediair de mogelijkheid om zijn klant vanuit een onafhankelijke positie mobiele dienstverlening te bieden. Bovendien sluit deze richting goed aan bij de doelgroep jongeren. Als richting is het ‘spot on’ en de app biedt nog veel mogelijkheid voor doorontwikkeling.” aldus de jury.

Winnares Innovatiescriptieprijs: Roos van der Schoor (Design for Interaction, TU Delft)

Het getuigt volgens de jury van lef om vanuit de industriële vormgeving te zoeken naar het financieel bewust maken van lager opgeleide jongeren. “Het is inhoudelijk knap hoe gezocht is naar het repeterend onder de aandacht brengen van financiële doelen en het stimuleren van jongeren om de resultaten te behalen.” De jury typeert de winnares als een bijzonder creatieve en slimme geest en noemt haar afstudeeropdracht ‘Your Life, Your Money’ een visitekaartje en inspiratie voor de branche. Professor dr. Fred van Raaij, hoogleraar economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg over de Innovatiescriptieprijs: “De verzekeringsbranche heeft jong talent nodig om te vernieuwen. De scriptieprijs kan een goede stimulans zijn om jongeren te interesseren.”

Prijsuitreiking

De winnaars zijn tijdens de Verzekeringsbranchedag 2014 in het zonnetje gezet. Jaap Oudijk, directeur Klant en Markt van Generali heeft de prijzen uitgereikt. Zo zijn er over de innovaties ook video’s gemaakt.

Generali AM Innovatieprijs 2015

De Generali AM Innovatieprijs is een initiatief van verzekeraar Generali en vakblad Assurantie Magazine. De prijs bestaat uit een innovatieprijs, een aanmoedigingsprijs en een scriptieprijs. Het totale prijzengeld is € 15.000,-. De jury roept adviseurs op om hun innovaties ook in 2015 aan de branche te laten zien en een inspiratiebron te vormen voor vakgenoten. Vanaf 1 mei 2015 kunnen adviseurs zich via de site aanmelden. Studenten kunnen zich het hele jaar inschrijven.