Motorverzekering

 • Premiekorting bij schadevrij rijden
 • Diefstal gedekt vanaf WA Plus
 • Helm en motorkleding mee te verzekeren
Bereken uw premie
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Motorverzekering

Motorrijden is emotie en passie. Met de Generali Motorverzekering verzekert u precies datgene wat u belangrijk vindt. Zodat u met aandacht kan genieten van uw droommotor. Kiest u voor de verplichte WA motorverzekering of kiest u voor een uitgebreide All Risk dekking? Welke keuze u ook maakt, bij ons heeft u een aantrekkelijke premie en uitstekende service.

Motorverzekering

3 soorten Motorverzekering

Bij onze Motorverzekering kunt u kiezen uit 3 verschillende dekkingen: WA, WA Plus of All Risk. Daarnaast kunt u kiezen uit aanvullende dekkingen. Zo sluit uw motorverzekering altijd aan op uw wensen en behoeften. Ook kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico te verhogen naar € 500,- of € 1.000,- per schadegeval. U betaalt dan een lagere premie.

Wat er is verzekerd vindt u in de polisvoorwaarden van de Motorverzekering.

WA

Een WA Motorverzekering is wettelijk verplicht in Nederland. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) vergoedt schade die u met uw motor bij anderen veroorzaakt. Dat geldt voor zowel letsel als materiële schade.

Meer over WA

WA Plus (beperkt casco)

De verplichte WA Motorverzekering kunt u uitbreiden naar WA Plus. Ook wel beperkt casco genoemd. U bent dan niet alleen verzekerd tegen schade die u veroorzaakt bij anderen, maar ook tegen diverse schades aan uw eigen motor. Bijvoorbeeld diefstal en schade aan uw motor door brand en vandalisme. Ook kortsluiting in uw motor is verzekerd met WA Plus. 

Meer over WA Plus

All risk (volledig casco)

De All Risk Motorverzekering is de meest uitgebreide verzekering voor uw motor. Wist u dat de meeste schades aan voertuigen ontstaan door een aanrijding of een botsing? Met All Risk bent u ook verzekerd tegen schade aan uw eigen motor, als dit het gevolg is van een aanrijding, botsing of val die u zelf veroorzaakt heeft. Vooral bij nieuwe motoren is de financiële impact van dit soort schades behoorlijk groot. All Risk verzekeren van een motor is vooral verstandig als deze 3 jaar of jonger is.  

Meer over All Risk

Aanvullende dekkingen

Ongevallen Opzittenden

Wilt u meer zekerheid voor uzelf en uw medepassagiers? Breid dan uw Generali Motorverzekering uit met de Ongevallen Opzittenden verzekering. Met deze aanvullende dekking regelt u dat u en opzittenden een uitkering ontvangen bij overlijden of blijvende invaliditeit door een motorongeluk.

Rechtsbijstand Motor

Met Rechtsbijstand motor krijgt u juridische hulp bij het verhalen van materiële schade, blijvend letsel én bij het oplossen van juridische conflicten met betrekking tot uw motor. U bespaart hiermee veel tijd en moeite om een rechtszaak succesvol af te ronden.

Verhaalservice

Een conflict met de tegenpartij over de schade aan uw motor na een verkeersongeval? Het kost vaak veel tijd, energie en moeite om de vergoeding te krijgen waarop u recht heeft. Met de Verhaalservice Motor krijgt u hulp bij het verhalen van materiële schade. Wilt u uitgebreidere juridische hulp? Kies dan voor onze Rechtsbijstandverzekering.

Valhelm en Motorkleding

Een val kan uw kleding en helm ernstig beschadigen.En dat is natuurlijk zonde van uw gloednieuwe motorjack of peperdure helm. Met de aanvullende dekking Valhelm en Motorkleding zijn uw spullen goed verzekerd tegen verlies en beschadiging door een verkeersongeval.

Schade

Schade melden

Als u schade aan uw motor heeft, dan is het belangrijk om te weten wat u moet doen. Motorschade kunt u bij ons op verschillende manieren melden:

 • Meld uw schade online of telefonisch, op het nummer 088 - 668 08 70
 • Via WhatsApp, neem contact op via: 06 213 932 26
 • Per email via: schademelden@generali.nl
 • Via het online schadeformulier
 • Per post: Generali t.a.v. Klantcontactcentrum Schade, Postbus 1888, 1110 CL Diemen

RELEVANTE DOCUMENTEN

Heeft u foto’s en ander bewijsmateriaal van de schade aan uw motor? Stuur deze mee als u de schade meldt. Hoe meer informatie wij krijgen, hoe beter wij u kunnen helpen.

Pech onderweg

Strandt u met pech onderweg? En kunt u niet meer verder rijden door een verkeersongeval, diefstal, brand of een andere plotselinge oorzaak van buiten de motor? Onze hulpdienst is er om u te helpen en brengt u naar een plek naar keuze in Nederland. Heeft u pech in het buitenland? Dan vervoeren wij uw beschadigde motor naar het dichtstbijzijnde erkende garagebedrijf.

U bereikt de Generali Help Service 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Via telefoon 020 - 660 44 88 (vanuit Nederland) of +31 20 660 44 88 (vanuit het buitenland).

Afsluiten en wijzigen

Dagelijks opzegbaar

Bij Generali kiest u zelf wanneer u uw motorverzekering wilt opzeggen of wijzigen. Onze Motorverzekering is dagelijks opzegbaar. Dat is niet altijd gebruikelijk. Bij sommige verzekeraars heeft u een maand- of jaarcontract.

Goedkope Motorverzekering

Op zoek naar een goedkope motorverzekering met een uitstekende dekking? Bij ons betaalt u een prima prijs en kiest u zelf de dekking die past bij uw situatie. U bepaalt of u kiest voor WA, WA Plus of de meest uitgebreide dekking All Risk. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een hoger eigen risico van € 500,- of € 1.000,-. Uw betaalt dan een lagere premie.

Wilt u ook uw passagiers en schade aan uw motorkleding en helm meeverzekeren? Of juridische hulp bij conflicten in het verkeer? Kies dan voor een aanvullende motorverzekering

Direct online verzekeren

Bij ons kunt u direct online uw motor verzekeren. Bereken uw premie, vul uw gegevens in en kies de dekking die bij u past. In de meeste gevallen ontvangt u binnen enkele minuten per e-mail uw polis en groene kaart.

Motor verzekeren in weekend

In het weekend ziet u de motor van uw dromen bij de dealer staan. Na een korte proefrit weet u het zeker:  deze motor gaat u kopen. Onze Motorverzekering kunt u altijd en overal afsluiten. Of u nu thuis op de bank zit of bij de dealer staat. Uw motor verzekeren in het weekend is ook geen probleem. Zorg er altijd voor dat u pas gaat rijden als uw motor verzekerd is. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Generali Motorverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, chat, WhatsApp, Twitter of webformulier.

 

Voorwaarden Motorverzekering

Deze informatie is geschreven op basis van de voorwaarden Motorverzekering maart 2016. Heeft u voorafgaand aan deze maand een motorverzekering afgesloten en wilt u informatie over de dekking van úw verzekering? Zoek dan de voorwaarden die voor u gelden.

Werkt u liever met een adviseur? Bekijk hier de mogelijkheden voor alle Motorverzekeringen. Heeft u nog geen adviseur? Vind eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Bereken uw premie en sluit direct uw motorverzekering af Bereken uw premie

Welke Motorverzekering heeft u nodig?

 WAWA PlusAll Risk
Schade aan anderen
Schade aan andermans spullen
Brand
Diefstal, inbraak, joyriding
Kortsluiting
Botsing loslopende dieren  
Storm, hagel, overstroming
Vandalisme
Slippen en omslaan    
Te water raken
Aanrijding

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Ik maak verzekeren graag helder. Zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Paul Hofstra
Klantadviseur

 1. U meldt schade

  Schade melden kan telefonisch, online of per post. Stuur uw schadefoto’s, eventueel een proces-verbaal en het ingevulde Europees Schadeformulier naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en controleren of het gaat om blikschade, letselschade of diefstal. Binnen 1 werkdag sturen wij u de bevestiging van uw schademelding.

 3. Vergoeding of schade-expert

  Is de schade verzekerd, dan vergoeden wij de reparatie. In sommige gevallen schakelen we een schade-expert in. Deze neemt contact met u op.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag zo snel mogelijk uit.

GERELATEERDE BLOGS

Mooiste motorroutes van Nederland

Mooiste motorroutes van Nederland

Door MIEKE FRANSEN - VERHOEF

Een motorroute door Nederland? De mogelijkheden zijn eindeloos. Een rondje door Zuid-Limburg, offroad rijden tussen Groningen en Drenthe, dwars over de Veluwe of rijden langs rivieren en over boerenweggetjes in Utrecht. Motorroutes in Nederland zijn behoorlijk divers. Daarom inspiratie voor 5 mooie motortochten in Nederland.


Regel uw zaken eenvoudig online