Kostbaarheden verzekeren

 • Wereldwijde dekking
 • Sieraden, kunst en foto- en filmapparatuur verzekerd
 • Verzekerd tegen beschadiging
Zoek adviseur
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Kostbaarhedenverzekering

Uw kostbaarheden, zoals uw sieraden en kunst verzekert u met de Kostbaarhedenverzekering wereldwijd tegen beschadiging, diefstal en vermissing. Schilderijen zijn alleen verzekerd op het adres dat op uw polis staat.

Kostbaarhedenverzekering

Wereldwijde dekking

Wat is verzekerd? 

Uw waardevolle spullen verzekert u met de Kostbaarhedenverzekering tegen de waarde die op uw polis staat. Bijvoorbeeld de taxatiewaarde of het bedrag dat op de aankoopnota staat. Bovendien heeft de Kostbaarhedenverzekering een wereldwijde dekking. Uw sieraden draagt u immers ook buiten uw woning. En uw foto- en filmapparatuur neemt u waarschijnlijk ook regelmatig mee naar buiten.

WAT IS NIET VERZEKERD? 

De wereldwijde dekking van de Kostbaarhedenverzekering geldt niet voor schilderijen. Deze kunstwerken zijn verzekerd tegen diefstal, vermissing en schade ontstaan op het adres dat op uw polis staat.

Vakantie

Gaat u op vakantie? Vaak sluit u dan een Reisverzekering af. Met de Kostbaarhedenverzekering neemt u met een gerust gevoel uw foto- en filmapparatuur mee naar die fijne vakantieplek om de mooiste momenten vast te leggen. Ook hoeft u niet te overwegen of u uw trouwring met briljant wel of niet omdoet als u een stedentrip maakt.

Schade

Schade melden

Wilt u een schade melden? Volg dan de onderstaande stappen: 

 • Meld uw schade online of telefonisch, op het nummer 088 - 6680870.
 • Vul het schadeformulier in. Scan het ingevulde formulier in en mail het naar schademelden@generali.nl. Stuur foto’s, eventueel ander bewijsmateriaal en, bij aangifte, het proces-verbaal mee.
 • Liever niet mailen? U mag uw ingevulde schadeformulier en bewijsmateriaal ook per post verzenden aan:

Generali

t.a.v. Klantcontactcentrum Schade

Postbus 1888

1110 CL Diemen

Afsluiten

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de Generali Kostbaarhedenverzekering? Neem dan gerust contact met ons opDat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wij beantwoorden uw vragen graag, denken met u mee en geven u praktische hulp als u dat nodig heeft. Met alle aandacht voor uw persoonlijke situatie. 

Kostbaarhedenverzekering afsluiten

Wilt u een Kostbaarhedenverzekering afsluiten, een offerte opvragen of wilt u advies? Uw adviseur informeert u graag. Heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Zoek een adviseur bij u in de buurt Zoek adviseur

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Kies zelf hoe u geholpen wilt worden. Stel vragen telefonisch, via de website, e-mail of WhatsApp.

Meta Oehlenschläger
Senior Klantadviseur

 1. U meldt schade

  Schade melden kan telefonisch, online of per post. Stuur uw schadefoto’s, omschrijving van het voorval, eventueel een proces-verbaal en de schade naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en binnen 1 werkdag sturen wij u de bevestiging van uw schademelding.

 3. Vergoeding of schade-expert

  Is de schade verzekerd, dan vergoeden wij de reparatie. In sommige gevallen schakelen we een schade-expert in om u te helpen bij het vaststellen van de schade.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag binnen 5 werkdagen aan u, uw adviseur of de schadehersteller.

GERELATEERDE BLOGS

10 meest bizarre verzamelingen

10 meest bizarre verzamelingen

Door ERIK WEERTS

De Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht is een paradijs voor verzamelaars. Iedereen spaart wel eens wat, maar maakt u het zo bont als deze verzamelaars? De 10 bijzonderste verzamelingen op een rij.

Per ongeluk kunstwerken bij vuilnis

Door ERIK WEERTS

Een schoonmaakster in het Italiaanse Bari heeft tijdens haar dienst per ongeluk twee kostbare kunstwerken bij het vuilnis gegooid. De kunstwerken zijn samen € 10.000,- waard. Ze waren onderdeel van een tentoonstelling in het gebouw waar de vrouw werkte.


Regel uw zaken eenvoudig online