Inboedelverzekering

 • Uitgebreide dekking
 • 15% korting bij veilige woning
 • Premiekorting bij hoger eigen risico
Zoek adviseur
 • Een van de grootste verzekeraars ter wereld
 • Al meer dan 200.000 klanten in Nederland
 • Sinds 1870 actief in Nederland

Inboedelverzekering

De Generali Inboedelverzekering verzekert schade aan uw inboedel. Brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem of ontploffing kunnen uw spullen ernstig beschadigen. En de financiële gevolgen kunnen groot zijn. Met de Generali Inboedelverzekering bent u gedekt tegen zulke risico's.


Wat is verzekerd

Met de Generali Inboedelverzekering verzekert u zich tegen plotselinge en onvoorziene schade aan uw inboedel. Wilt u uw lijfsieraden meeverzekeren en zijn die meer waard dan € 6.000,-? Dan vragen wij u ons een specificatie te geven. Glas meeverzekeren, kan ook. Deze aanvullende Glasverzekering verzekert ook de kosten van noodvoorzieningen als gevolg van glasbreuk tot € 300,- per gebeurtenis.

Wat is niet verzekerd

De Inboedelverzekering kent een aantal uitsluitingen, zoals schade door wind minder dan stormkracht. Maar ook schade door een catastrofeachtig karakter zoals oorlogssituaties, atoomkernreacties, aardbeving, vulkanische uitbarsting en overstroming, dekt de Inboedelverzekering niet. Een volledig overzicht leest u in de Polisvoorwaarden van de Inboedelverzekering.

Premiekorting

Beschikt u over het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan ontvangt u 15% korting op uw premie.

Garantie tegen onderverzekering

Als bij schade blijkt dat de gehele inboedel een hogere waarde vertegenwoordigt dan op het polisblad staat, ontvangt u toch een volledige vergoeding. De waarde die de Inboedelmeter aangeeft, is gebaseerd op de gemiddelde uitkomsten van een onderzoek dat het Verbond van Verzekeraars heeft gehouden. Op basis hiervan geven wij u de garantie.

Voordelen Inboedelverzekering

Een Inboedelverzekering afsluiten bij Generali heeft vele voordelen:

 • 5 jaar garantie tegen onderverzekering, als u de Inboedelmeter gebruikt om de hoogte van het verzekerde bedrag vast te stellen
 • Bent u huurder? Dan kunt u aangebrachte verbeteringen aan uw woning tegen lage premie meeverzekeren. Huurdersbelang, noemen we dat
 • 15% premiekorting als u beschikt over het Politiekeurmerk Veilig Wonen
 • Premiekorting bij een hoger eigen risico

PolisVoorwaarden

Nieuwsgierig naar alle regelingen? Bekijk direct de Polisvoorwaarden van de Inboedelverzekering.

Kostbaarhedenverzekering

Als u naast de Inboedelverzekering ook een Kostbaarhedenverzekering afsluit, zijn vrijwel alle schadeoorzaken gedekt. Waar ter wereld die ook zijn ontstaan. Schilderijen zijn alleen verzekerd op het adres dat bij ons bekend is. Deze verzekering begint waar de Inboedelverzekering ophoudt. Wat zijn voordelen van de Generali Kostbaarhedenverzekering?

 • De Kostbaarhedenverzekering verzekert uw kostbaarheden tegen schade door diefstal, verlies of beschadiging door een onverwachte gebeurtenis
 • Bij de Kostbaarhedenverzekering profiteert u van een wereldwijde dekking

Niet verzekerd bij Kostbaarhedenverzekering

Bij een Kostbaarhedenverzekering zijn de volgende zaken niet verzekerd:

 • Slijtage door normaal gebruik
 • Schade door gebreken in het voorwerp zelf
 • Ernstige schuld of onzorgvuldigheid van de verzekeringnemer

Verzekerd van alle aandacht

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de Generali Inboedelverzekering of Kostbaarhedenverzekering? Neem dan gerust contact met ons opDat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wij beantwoorden uw vragen graag, denken met u mee en geven u praktische hulp als u dat nodig heeft. Met alle aandacht voor uw persoonlijke situatie. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

inboedelverzekering Afsluiten

Wilt u een Inboedelverzekering of Kostbaarhedenverzekering afsluiten, een offerte opvragen of wilt u advies? Uw adviseur informeert u graag. Heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Zoek adviseur

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige voorwaarden. Deze vindt u hieronder bij Handige links. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.

 • Verzekerd van alle aandacht
 • Persoonlijke service
 • Onbeperkte kostenvergoeding om acute schades te voorkomen

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een

8,7

Uw schadetelefoontje beantwoord binnen

20sec


Gemiddelde periode waarbinnen wij schade afwikkelen


Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen

U kiest zelf hoe u geholpen wilt worden. Stel uw vraag telefonisch, via de website, e-mail of twitter.

Meta Oehlenschläger
Senior Klantadviseur

 1. U meldt schade

  Schade melden kan telefonisch, online of per post. Stuur uw schadefoto’s, omschrijving van het voorval, eventueel een proces-verbaal en de schade naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en binnen 1 werkdag sturen wij u de bevestiging van uw schademelding.

 3. Vergoeding of schade-expert

  Is de schade verzekerd, dan vergoeden wij de reparatie. In sommige gevallen schakelen we een schade-expert in om u te helpen bij het vaststellen van de schade.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag binnen 5 werkdagen aan u, uw adviseur of de schadehersteller.

Regel uw zaken eenvoudig online