Blog

Checklist voorkomen stormschade

Een storm gaat gepaard met veel 'geweld' en regen. In het najaar kan het flink losgaan. Om de schade te beperken is het belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen. Daarom 10 tips van onze schade-experts om stormschade te voorkomen.

Vakantie boeken

Een vakantie boeken, januari is er dé maand voor. En blue monday misschien wel dé dag. De lange januari maand doorbreken? Doe inspiratie op voor uw vakantie(s) in 2018. Wij adviseren u gelijk welke verzekeringen u nodig heeft. Zo kunt u straks echt onbezorgd genieten.

5 Mythes over uw autoverzekering

Rode auto's zijn duurder om te verzekeren. Mythe of niet? Over autoverzekeringen is een aantal mythes in omloop. Nieuwsgierig naar de meest bekende autoverzekeringsmythes? Dit is de top 5.

Medische kosten buitenland verzekeren

Maakt u medische kosten op vakantie, hoe zit dat dan met de verzekering? Dekt de reisverzekering of zorgverzekering de medische kosten. Of bent u misschien dubbel verzekerd? In dat geval kunt u besparen op een verzekering.

Omgewaaide boom - wat nu

Schuttingen en hekken die omwaaien, takken die door de lucht vliegen en bomen die omwaaien. Spannend en misschien zelfs angstaanjagend, maar niet ongebruikelijk bij een heftige storm. Een omgewaaide boom, het komt regelmatig voor. Niet alleen in het bos. Ook de boom in uw tuin kan omwaaien. Wat te doen bij een omgewaaide boom? Wie belt u, wie ruimt het op, is de schade verzekerd en is er iemand aansprakelijk? Lees het in dit blog.

Stormschade

Een flinke herfststorm of zomerstorm, het komt steeds vaker voor. Het weer wordt extremer, net als de bijbehorende schades. Stormschade aan uw huis, tuin, schutting, auto of bijvoorbeeld door een omgevallen boom? Gelukkig is er de verzekering. Stormschade en verzekering, hoe zit dat?

Wat meenemen op vakantie

Een nieuw jaar is aangebroken. Een lege kalender vraagt om... vakanties! Op vakantie gaan vergt de nodige voorbereiding. Wat u wilt meenemen op reis, hangt natuurlijk af van de bestemming en uw reisdoel. Daarom een handige checklist, een praktisch lijstje voor een autovakantie én in 10 stappen uw koffer efficiënt inpakken.

Autorijden in sneeuw – hoe voorkomt u ongelukken?

Autorijden in de sneeuw vraagt om een aangepast rijdgedrag. Het kan namelijk behoorlijk glad zijn. Daarom 5 tips handige voor autorijden in de sneeuw, plus adviezen om uw auto voor te bereiden op winterse omstandigheden. Uw auto goed onderhouden én uw rijgedrag aanpassen verkleinen de kans op ongelukken in het verkeer.

Extreme sporten Winter

Extreme sporten zijn populair. De wintersporter anno nu gaat niet alleen meer skiën. Er zijn tal van andere winterse activiteiten op de wintersportbestemming. Daarom een top 6 van extreme sporten in de winter. Plus informatie of deze activiteit verzekerd is!

Zwarte zaterdag 2018

Wanneer is de zwarte zaterdag in 2018? Zowel tijdens de wintersport als de zomervakanties zijn er zwarte zaterdagen in Frankrijk. Zo’n zwarte zaterdag ontstaat vooral doordat in meerdere Europese landen tegelijk de vakanties beginnen.

Besparen op verzekeringen van A tot Z

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Omdat verzekeringen best complex zijn, hebben wij deze A tot Z bespaarchecklist opgesteld.

Online aankopen

Online shoppen kan veel voordelen bieden. U hoeft niet de stad in, een parkeerplaats te zoeken, winkel-in, winkel-uit op zoek naar dat ene product. Nee, u zit lekker op de bank, zoekt online naar de beste deal en laat het pakket bij u thuis afleveren. Wat vaak nog gratis is ook. Kleven er ook nadelen aan online kopen? Wat als een artikel niet aankomt, of defect aankomt? Lees welke rechten u heeft bij online aankopen. En wat u kunt doen als er iets misgaat.

Whatsappen in de auto

Onderweg even een appje checken of in de file door uw Facebook-timeline scrollen? Als het aan Veilig Verkeer Nederland ligt, levert het een celstraf op. De organisatie ziet het aantal verkeersdoden stijgen en pleit voor zwaardere straffen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt aan een wetsvoorstel. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de maatregelen tegen appen en bellen in het verkeer.

Hartklachten bij vrouwen

Er zijn veel verschillen tussen de signalen van hart- en vaatziekten bij mannen en vrouwen. Maar veel vrouwen weten dit niet, blijkt uit een enquête van Best Doctors en Heart Life-klinieken. En van een second opinion maken maar weinig vrouwen gebruik.

Minder brandclaims in 2016

2016 telde 600 minder brandclaims dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden van het Verbond van Verzekeraars en Brandweer Nederland. Het beperkte aantal dagen met heftig noodweer in 2016 is de vermoedelijke oorzaak van de daling. Andere uitkomsten van deze risicomonitor: de provincies met de meeste en minste brandclaims plus de top 5 oorzaken van woningbrand. Alvast een tipje van de sluier: steeds meer brandclaims zijn het gevolg oververhitting tijdens het opladen van elektrische apparaten.

Maak uw huis winterklaar

Maak uw huis winterklaar en bespaar geld. Want tocht weren betekent energie besparen. Bovendien voorkomt u door goed onderhoud onnodige schade. Daarom 11 praktische tips om uw woning voor te bereiden op de winter.

Inbrekers komen terug

Is er bij u ingebroken? Neem dan zo snel mogelijk maatregelen om inbraak te voorkomen. Want bij 1 op de 12 slachtoffers van inbraak wordt binnen korte tijd opnieuw ingebroken. Dit blijkt uit een analyse van het Verbond van Verzekeraars.

Rijden in mist – wanneer mistlampen aan?

Mistlampen vergroten de verkeersveiligheid als het zicht slecht is. Bij mist, regen en sneeuw bijvoorbeeld. Toch is het niet altijd toegestaan om uw mistlampen te voeren. Daarom de regels over mistlicht en antwoord op de vraag: ‘wanneer mogen mistlampen aan?’

Nieuwe verkeersborden

In de zomer van 2017 zijn er 14 nieuwe verkeersborden in Nederland gelanceerd. Bent u ze al tegengekomen? Hieronder staan de nieuwe borden en hun betekenis. Het doel van de nieuwe verkeersborden is het verhogen van de verkeersveiligheid.

Dashcam in auto

In Duitsland is een vrouw die met dashcambeelden van een aanrijding naar de politie stapte, zelf vervolgd. Wat is haar ten laste gelegd? Schending van de privacy van medeweggebruikers. Hoe zit het in Nederland? Mag u met een dashcam in de auto situaties op de weg filmen?

17 Tips autorijden in het donker

Autorijden in het donker is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door minder zicht of nachtblindheid kunt u onzeker achter het stuur zitten. Slechtziendheid kan belemmeren en leiden tot onveilige situaties. Daarom 17 tips voor rijden in het donker.

Vrijdag de 13e - wat u die dag niet wil meemaken

Ook zo bang voor vrijdag de 13e? U bent niet de enige die vreest voor extreem veel pech op deze ongeluksdag. Maar is die angst terecht. Hoe ongelukkig is vrijdag de 13e? En welke pechmomenten wilt u echt voorkomen die dag?

Blikseminslag in huis

Zo'n 100.000 keer per jaar slaat de bliksem in een huis. Het onweert circa 107 dagen per jaar en bliksem kost volgens het KNMI jaarlijks enkele mensenlevens. Blikseminslag en bliksemschade vormen dus een reëel risico. Wat te doen bij onweer?

Rijden onder invloed

Hoeveel alcohol mag u drinken als u rijdt? Lees nu hoeveel promille is toegestaan voor een beginnende en een ervaren bestuurder. En wat uw verzekering doet als u schade rijdt met een slok op.

Ingangsdatum ORV

U heeft uw ideale woning met een passende hypotheek gevonden. Vaak zal de ingangsdatum van de Overlijdensrisicoverzekering samenvallen met de passeerdatum. Het is verstandig om na te denken wanneer u uw polis in laat gaan.

Openhuizendag kopers

Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Dan is de Open Huizen Dag dé gelegenheid om gemakkelijk, zonder afspraak, meerdere huizen op 1 dag te bezichtigen. Op zaterdag 7 april 2018 is het weer zover. Hoe pakt u als koper de bezichtigingen het best aan?

Openhuizendag verkopers

Op zaterdag 1 april 2017 is het weer zover, de Open Huizen Dag. Wilt u uw huis verkopen? Dit moet u doen om een goede indruk op de kijkers te maken.

Auto winterklaar maken

Natuurlijk kunt u uw auto naar de garage brengen voor een wintercheck. Het is een gerust gevoel om te weten dat onder andere uw accu, ruitenwissers, verwarming en verlichting goed werken. Daarmee bent u er nog niet. Wat kunt u zelf doen om uw auto winterklaar te maken?

Hoogte schadevergoeding berekenen

Met een Inboedel-, Reis- of Aansprakelijkheidsverzekering zorgt u ervoor dat schade aan spullen in diverse situaties vergoed wordt. Hoe berekenen wij de hoogte van de schadevergoeding?

Vakantiegevoel vasthouden

Wilt u thuis uw vakantiegevoel opnieuw beleven? Dat kan door zintuigelijke herinneringen op te roepen. Want wie heeft er geen positieve herinnering aan een bepaalde geur? Bijvoorbeeld de geur van appeltaart, die u doet denken aan oma! Probeer daarom eens 1 van onze tips.

Onderzoek: Reisverzekering Generali in top 3 duidelijkste polisvoorwaarden

Kleine lettertjes? Niet bij ons. Onze Reisverzekering staat in de top 3 van duidelijkste polisvoorwaarden. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.

Alternatieve brandstoffen

Rijden op een alternatieve brandstof, betekent schoon en groen rijden. Dat is niet alleen goed voor het milieu. Maar ook voor onze gezondheid. Maar wat zijn dan groene brandstoffen voor auto’s? Ontdek de top 5.

Late zomervakantie

Soms heeft u halverwege de zomer al het gevoel dat de herfst weer voor de deur staat. Weet u hoe u het langst van de zomer geniet? Door laat in het zomerseizoen op vakantie te gaan. De 6 voordelen van de late zomervakantie.

Bosbrand Frankrijk

Vanwege bosbranden verlaten bewoners en toeristen hun woningen en campings. Het zal u maar overkomen: uw vakantieadres verlaten vanwege een bosbrand. Hoe zit dat met de verzekering?

Aardbeving Kos

Vakantievierders op Kos, maar ook in Turkije, zijn opgeschrikt door een aardbeving. Als uw vakantie door een aardbeving wordt afgebroken of niet meer doorgaat, op welke vergoeding van uw Reisverzekering kunt u dan rekenen?

Wetswijziging Wegenverkeerswet 1994

Minister Blok (demissionair minister van Veiligheid en Justitie) bereidt een wetsvoorstel voor om de Wegenverkeerswet 1994 aan te passen. Zodat ernstige verkeersdelicten strenger worden bestraft.

Eerste dag na de vakantie - 16 tips

De eerste dag na de vakantie. Na een aantal weken ontspanning gaat de wekker. Terug in de file lijkt die heerlijke tijd in 1 klap verdwenen. En dat terwijl u zich had voorgenomen om het na deze vakantie heel anders te gaan doen! Daarom tips voor een relaxed gevoel: thuis, op het werk én onderweg.

De 10 vreemdste verkeersregels in het buitenland

Gaat u binnenkort op autovakantie buiten Nederland? Dan verwacht u misschien dat overal in Europa dezelfde regels gelden. Vergeet het maar. Daarom is het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan en de verkeersregels per land na te lezen. Maar er zijn regels die zo vreemd zijn, dat wij ze zelf niet hadden kunnen verzinnen.

Woedende ex gooit inboedel uit het raam

Een Rotterdammer kon na het beëindigen van zijn relatie ook afscheid nemen van zijn inboedel. Zijn ex werd zo woedend dat zij zijn hele huisraad op straat gooide. Ook geparkeerde auto’s raakten beschadigd. Hoe is zoiets eigenlijk verzekerd?

Oververhitting voorkomen

Hitte in de auto. De binnentemperatuur stijgt bij een warme buitentemperatuur sneller dan u denkt. Blijft een witte auto werkelijk koeler dan een zwarte? En wat zijn de technische gevolgen van oververhitting voor de auto?

Vignetten nodig in Europa

Met de auto op wintersport binnen Europa? Goed idee, want Europa is gemakkelijk te bereizen. Weinig grenscontroles, bijna overal betalen met de euro. Maar let op: in veel landen heeft u een vignet nodig. Bijvoorbeeld voor tolwegen of voor milieuzones. In welke landen heeft u een vignet nodig?

Verkeershinder door Tour de France

Rijdt u tussen 1 en 22 juli door Frankrijk? De wielrenners zijn met u. Check daarom vooraf uw route om verkeershinder te voorkomen. De Tour de France slingert dit jaar via Duitsland, België en Luxemburg door Frankrijk naar de Pyreneeën met Parijs als uiteindelijke finish.

Brand in huis – tips van 4 slimme kids

Hoe ontstaat brand in huis, wat is rook, wat te doen bij brand en hoe kunt u brand voorkomen? We vroegen het 4 kinderen van de Kleintjes. Wat zouden zij doen als er brand is en hoe zouden zij zichzelf beschermen tegen brand en rook? Kleintje Alyssa heeft een goede tip!

Zo blijft het koel in de auto

Het is warm. Ook in de auto. Het KNMI heeft vandaag code geel afgegeven in verband met de aanhoudende warmte. Of u nu vandaag in de auto stapt of deze zomer onderweg bent naar uw vakantiebestemming, de temperatuur kan behoorlijk oplopen. Vooral in de file. Hoe gaat u om met de hitte in de auto en wat kunt u doen om de ergste hitte te voorkomen? Daarom praktische tips om uw auto koel te houden.

Gele praatpalen verdwijnen

Per 1 juli verdwijnen de bekende gele praatpalen langs de Nederlandse snelwegen. Wat nu als u uw telefoon niet bij u heeft? Tips om uw pechhulp toch te bereiken in geval van nood.

Zomerklaar voor vakantie

Klaar voor de zomer? Kijk dan ook of spullen er klaar voor zijn. Ga voor de zomervakantie uw auto zomerklaar maken. Neemt u een tent mee? Of reist u met een caravan of camper? Ook deze controleert u voor vertrek.

Vaderdag - Eindelijk stelt het wat voor

Mannen, het gaat allemaal wat minder met onze macht. Tot 1970 waren we wettelijk ‘hoofd der echtvereniging’ en zelfs tot 1984 gold bij conflicten de ‘doorslaggevendheid van de wil van de vader’. We waren the boss, het alfamannetje, de zilverrug. Het was elke dag Vaderdag, dus waarom zouden we dat apart gaan vieren?

Koolmonoxidemelders werken vaak niet

Koolmonoxidemelders. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) onderzocht ze. Van de 29 onderzochte exemplaren, functioneerde meer dan de helft niet naar behoren. Zij voldoen niet aan de veiligheidseisen. Wat betekent dat voor uw verzekering?

Midzomernacht vieren

Midzomernacht vieren: u kunt natuurlijk naar Scandinavië afreizen om in Zweden midzomernacht te vieren. Blijft u liever binnen de grenzen? Ook in Nederland is genoeg leuks te doen. Op zoek naar inspiratie om de start van de zomer te vieren? Lees de 7 tips.

Tol Duitsland

Tol in Duitsland. Er is al even sprake van. Het zou ingevoerd worden, de EU kwam in opstand, het werd op de lange baan geschoven en… Wat is de status nu? Vanaf wanneer gaat u tol betalen in Duitsland? Wij zochten het uit.

Geslaagd op vakantie

Examens achter de rug en diploma op zak. De langste zomervakantie van uw tiener staat voor de deur. De wereld ligt aan haar of zijn voeten. Koffer of backpack inpakken en gaan. Gaat uw tiener deze zomer voor het eerst alleen op vakantie? Dan bent u ongetwijfeld nieuwsgierig of uw tiener is verzekerd via uw Reisverzekering.

Moederdag mooi moment om aan je zelf te denken

Op Moederdag worden weer vele moeders verrast met aandacht, knutselwerkjes en ontbijtjes-op-bed. Maar ook zonder deze extra aandacht is moeder zijn prachtig. Wat een rijkdom is het om een kind op de wereld te kunnen zetten en het te zien opgroeien tot een zelfstandig, evenwichtig mens dat wat voor de wereld kan betekenen. Iemand die op eigen benen kan staan.

Veilig barbecueen – 21 tips

De temperaturen stijgen en de verswinkels adverteren met smakelijke spiesen. Hoogste tijd om de barbecue aan te steken. Daarom tips en adviezen van de Brandweer en de Brandwondenstichting voor een veilige barbecue.

Verkeersveiligheidsmanifest moet nationale verkeersveiligheid vergroten

Nederland daalde van de internationale koppositie naar de 9de plek op de lijst verkeersveiligste land. 32 partijen bundelen hun krachten in het Verkeersveiligheidsmanifest om de veiligheid weer te vergroten. Wat betekent dit manifest voor u?

Zelfrijdende auto verzekeren

De zelfrijdende auto is de auto van de toekomst. De eerste testritten op de openbare weg zijn al gemaakt. Het is een technologische ontwikkeling die invloed heeft op de samenleving en het verkeer, maar ook op de wetgeving en bijvoorbeeld op de autoverzekering.

Tuintrends 2017

Wij gaan de tuin weer in! Een heerlijke plek om tot jezelf te komen. Gaat u ook aan de slag met uw tuin? In 2017 kiezen wij voor tuinen die regenproof en bijenvriendelijk zijn.

Online Autoverzekering afsluiten – welke dekking kiezen?

U wilt uw gloednieuwe auto natuurlijk goed verzekeren. Of misschien bekijkt u momenteel of de dekking van uw huidige autoverzekering nog bij u past. Dat is sowieso goed om jaarlijks af te vragen. Maar het blijft lastig om de juiste dekking te kiezen. Wat past het beste bij uw auto en uw portemonnee? WA, WA Plus of All Risk? Wij helpen u op weg. Hoe? Door u een paar vragen voor te houden.

Vakantiegeld: waar geeft u het aan uit?

Vakantiegeld. De meeste mensen zien aan het einde van deze maand een fijne bijschrijving op hun bankrekening: het vakantiegeld. Handig, voor die ene vakantie bijvoorbeeld of de onderhoudsklussen in en om het huis. Vakantiegeld: waar geeft u het aan uit?

Amsterdam favoriet bij zakkenrollers

Gaat u met Koningsdag naar Amsterdam? Let dan goed op uw spullen, want in Amsterdam zijn meer zakkenrollers actief dan in welke andere stad in Nederland. Ook in Maastricht en Roermond heeft u meer kans dat u gerold wordt.

Tol betalen in Europa

Rijdend richting het zuiden liggen ze op uw route. Of u nu een autovakantie naar Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië of Spanje maakt, wie voor een snelle reis gaat betaalt tol. Wij zetten de tolwegen naar populaire Europese vakantiebestemmingen voor u op een rij. Lees ook hoe het nu zit met de tolheffing in Duitsland.

Waarom overdag rijden veiliger is

Wanneer gaan we rijden? Het is een prangende vraag bij elke autovakantie. Rijdt u liever overdag of liever ’s nachts? En, wat is veiliger? Wij zochten het voor u uit bij Veilig Verkeer Nederland.

Inpaktips vakantie

Is het huis wel afgesloten? Heeft iedereen zijn paspoorten? En hoe krijgt u al uw spullen in een koffer? Al voor de vakantie begint, schiet u al in de stress. Met onze inpaktips zorgt u ervoor dat uw zorgen thuisblijven. En uzelf heerlijk ontspannen op reis gaat!

10 tips tegen wagenziekte

Vakantietijd. Voor veel gezinnen synoniem aan lange autoritten naar Zuid-Frankrijk of de pistes van Oostenrijk. Stel u eens voor dat tijdens zo’n lange trip een van de passagiers wagenziek wordt. Vervelend! Hoe kunt u wagenziekte voorkomen?

Vakantiebestemmingen 2017

De hele wereld is binnen handbereik. Want Schiphol is in de zomer rechtstreeks verbonden met maar liefst 83 landen. Wij zetten de populairste, bijzonderste en snelst veranderende bestemmingen op een rij.

Grote schoonmaak: zo doet u dat

Een grote schoonmaak met als resultaat een opgeruimd en opgefrist huis. Lijkt u dat heerlijk, maar ziet u tegen het werk op? Logisch, want het is ook best een flinke klus. Maar met handige tips en een effectief efficiënt schoonmaakschema is de voorjaarsschoonmaak zo klaar.

Ik ga emigreren. Hoe zit dat met mijn AOW en pensioen?

Stel u bent 40 jaar en trekt in bij die leuke boer in Canada. Hoe zit het dan met uw AOW en pensioen? Kunt u uw pensioen nu laten uitkeren om daar een eigen pick-up truck voor te kopen?

Maantoerisme: gaan onze kinderen straks op reis naar de maan?

In 1961 ging de eerste mens naar de ruimte. In 2018 maken 2 toeristen maanreis. Wordt een reis naar de maan laagdrempelig? Ik vroeg het 3 deskundigen: André Kuipers, Theo Jurriens en een productontwikkelaar van Generali.

Voorkom inbraak tijdens vakantie

Inbraak voorkomen tijdens uw vakantie; het nadenken hierover valt voor veel Nederlanders niet in de categorie vakantievoorpret. Toch is preventie belangrijk voordat u op vakantie gaat. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Laagstaande zon

Een laagstaande zon komt voor in het voorjaar en het najaar. En dat heeft gevolgen voor de verkeersveiligheid. Volgens Veilig Verkeer Nederland zorgt een laagstaande zon voor 20% meer ongevallen. Hoe voorkomt u een ongeval door laagstaande zon?

Bevroren drol veroorzaakt gat in dak

Soms hebben schades een heel bijzondere oorzaak. Maandag maakte een mevrouw uit Amstelveen melding bij de politie van een meteoriet die een gat in haar glazen dak sloeg. Het gesteente bleek geen meteoriet te zijn maar een bevroren drol.

e-book Eerste woning kopen

Als starter op de woningmarkt heeft u ongetwijfeld een hoop vragen.'Ik heb mijn eerste woning gekocht, en dan?' Daarom hebben wij het e-book 'Eerste woning kopen' gemaakt. Het e-book staat vol tips van specialisten.

Verzekeringen huis - welke heeft u nodig

Eindelijk heeft u de sleutel van uw nieuwe woning. Het lege huis is klaar om gevuld te worden met fijne momenten. Een prettig vooruitzicht. Helemaal als u goed verzekerd bent. Daarom antwoord op de vraag: ‘welke verzekeringen voor mijn huis heb ik nodig’?

Parttime werken. Wat kost dat? - Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag staat dit jaar in het teken van eigen kracht en onafhankelijkheid. Een keuze die je vandaag maakt heeft gevolgen voor je (financiële) onafhankelijkheid later. Parttime werken betekent nu een lager salaris, maar ook minder pensioen, minder nabestaandenpensioen en een slechter carrièreperspectief later. Maak daarom eerlijke afspraken met je partner. Niet alleen over nu, maar ook over de toekomst.

Mooiste motorroutes van Nederland

Een motorroute door Nederland? De mogelijkheden zijn eindeloos. Een rondje door Zuid-Limburg, offroad rijden tussen Groningen en Drenthe, dwars over de Veluwe of rijden langs rivieren en over boerenweggetjes in Utrecht. Motorroutes in Nederland zijn behoorlijk divers. Daarom inspiratie voor 5 mooie motortochten in Nederland.

11 verzekeringen met carnaval

Het is februari, en dat betekent: carnaval! Als verzekeraar nemen we dit feest zeer serieus. Want carnaval mag dan wel het feest van de gekken zijn, sommige verzekeringen zijn zo gek nog niet met carnaval. Deze 11 verzekeringen wil je heel graag tijdens carnaval, maar zijn ze er wel?

Buitenlands bedrijf - wat betekent dat voor het pensioenadvies

Nederland telt ongeveer 1 miljoen bedrijven. Daarvan zijn volgens het CBS 12.000 onder buitenlandse zeggenschap. Dat is maar 1,2% van het totaal, maar er werken toch 867.000 personen. Voor de pensioenadviseur zijn buitenlandse bedrijven erg interessant. Veel vaker dan gemiddeld zijn zij actief in sectoren waar geen pensioenverplichtstelling is.

Voorjaarsvakantie 2017

Dit weekend begint de voorjaarsvakantie in regio Noord. Een week later volgen de regio’s Midden en Zuid. Dit jaar vertrekken zo'n 400.000 Nederlanders naar wintersportgebieden. Wie op weg gaat naar de sneeuw, kan lange files verwachten!

Wintersportkennis 2017

Hoewel mensen goed verzekerd op wintersport gaan, weten zij veelal niet wat zij precies hebben verzekerd. Dit blijkt uit de Wintersportkennistest. De wintersporters uit deze test scoren gemiddeld een 6 op wintersportkennis. Hoewel 90% wel een reisverzekering met wintersportdekking afsluit, weet het merendeel niet wat er precies met deze dekking is verzekerd. Dat het onverwacht verliezen van de skipas op de piste is verzekerd, is slechts bij 1 op 3 ondervraagden bekend

Wereldreis maken

Een wereldreis maken? De wereld ontdekken vraagt om een goede voorbereiding. Daarom tips en adviezen voor een goede voorbereiding en suggesties voor adembenemende routes. Zo staat u niets meer in de weg om de wereldreis écht te gaan maken.

Euro NCAP crashtest

Sinds 1997 heeft Euro NCAP al meer dan 1.800 crashtests uitgevoerd. Het onafhankelijke instituut bestaat alweer 20 jaar. Een goede zaak, want de tests hebben ervoor gezorgd dat fabrikanten hun auto’s een stuk veiliger maakten. Niet zo gek, want geen enkel automerk wil als slechtste uit de tests komen.

Vergelijking lifecycle beleggen: een momentopname?

Peter, een man van begin 50, werkt bijna 4 jaar bij een middelgroot bedrijf en heeft een aanbieding voor een nieuwe baan gekregen. Indien hij zijn nieuwe aanbieding accepteert, zou dit alweer zijn 7e werkgever zijn. Zijn nieuwe werkgever heeft een zogenaamde beschikbare premieregeling. De premies worden belegd in een standaard lifecycle. Wat betekent dit voor Peter zijn pensioenpotjes van zijn oude werkgevers? En wat betekent dit indien hij over 5 jaar weer een nieuwe baan krijgt? Past de keuze van zijn potentiële werkgever wel bij zijn levensloop?

Spelletjes voor onderweg

Als een lange rit een uitdaging is voor uw kinderen, dan zijn er tal van gratis spelletjes die u samen kunt spelen. U heeft hiervoor niets anders nodig dan uw eigen enthousiasme en fantasie. Een afleiding voor uw kinderen en ook nog ontspannend voor u!

2toDrive

Met 17 al achter het stuur? Dankzij 2toDrive kan het. Vanaf 16,5 jaar mag uw zoon of dochter praktijklessen volgen en vanaf 17 jaar mag hij of zij het praktijkexamen afleggen. Is uw auto nog steeds verzekerd als uw minderjarige zoon of dochter rijdt?

Tandarts buitenland

Stel dat u flinke kiespijn op vakantie krijgt. Wie betaalt de tandartskosten op vakantie? Uw zorgverzekeraar of uw reisverzekeraar? Of toch uzelf? Lees alles over tandartskosten tijdens de vakantie.

Zwanger op vakantie

U heeft uw zomervakantie al geboekt en nu blijkt u zwanger. U kunt uw reis annuleren. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw reis gewoon door te laten gaan. Zwanger op vakantie: bent u dan nog verzekerd?

WhatsAppen op de fiets verboden

Als het aan minister Melanie Schulz ligt, wordt telefoongebruik op de fiets strafbaar. Schulz werkt momenteel aan een wet die daarvoor zorgt. Wat vindt u: is verbieden van WhatsAppen op de fiets een goed idee?

Kans op inbraak 464 keer groter dan winnen Oudejaarsloterij

Hoera, het is december! Een maand vol feestelijkheden en verrassingen. Pakjesavond, de kerstboom optuigen, Kerstmis vieren en als klapper op de vuurpijl oud en nieuw. Misschien wint u deze maand wel de hoofdprijs van de Staatsloterij. Toch is de kans dat u die 30 miljoen euro wint nog altijd veel kleiner dan de kans dat er bij u thuis wordt ingebroken tijdens Kerstmis. Daarom een overzicht van 11 dingen die u in december kunnen overkomen, plus de kans daarop. Zo weet u hoe groot de kans is op een (onnodige) verrassing deze maand.

Execution-only-zelf-pensioen-regelen-zonder-adviseur-vervolg

In mijn vorige blog vroeg ik u naar uw mening over Execution Only voor Pensioen. Het onderwerp maakt veel reacties los. Graag deel ik een aantal conclusies met u.

Inbraak voorkomen in 10 tips

Inbraak. Is het u ooit een keer overkomen? Mij wel. Ik kwam na een weekendje weg thuis en ontdekte dat er was ingebroken. Gelukkig had ik een goede inboedelverzekering. Maar het idee dat een wildvreemde zonder mijn toestemming in mijn huis was, heeft mij wel wat slapeloze nachten bezorgd. Daarom: voorkomen is beter dan genezen. Onze 10 inbraakpreventietips helpen hierbij.

Execution only: Zelf pensioen regelen zonder adviseur

We doen met zijn allen steeds meer zelf en steeds meer online. Ook in de verzekeringsmarkt is een duidelijke verschuiving zichtbaar van persoonlijk geadviseerd worden tot helemaal zelf doen. Execution only betekent dat je een verzekeringsproduct rechtstreeks bij de verzekeraar koopt, zonder dat je er in geadviseerd bent.

Zwarte zaterdag 2017

Gaat u ook in het hoogseizoen met de auto naar het zuiden? De drukste dag in het Franse verkeer staat bekend als zwarte zaterdag. Wanneer is zwarte zaterdag 2017?

Fiscale behandeling van de collectieve overlijdensrisicoverzekering - deel 4

De collectieve overlijdensrisicoverzekering (ORV) is de moderne nabestaandenverzekering. De wetgeving was echter nog niet geheel uitgekristalliseerd. Reden waarom ik de Belastingdienst nog een reeks vragen over de collectieve ORV heb voorgelegd, die inmiddels ook een aantal fiscale goedkeuringen heeft opgeleverd. In 4 artikelen ga ik daar nader op in.

Gratis wintercheck bij winterbanden Kwikfit

Of u deze winter nu op wintersport gaat of dagelijks naar uw werk rijdt, het is belangrijk dat uw auto winterklaar is zodat u geen hinder ondervindt door slecht zicht of in de kou komt te staan door een lege accu. Heeft u een Generali Autoverzekering? Profiteer dan nu van een leuke actie bij KwikFit. Dan gaat u deze winter veilig en verzekerd van goed zicht de weg op.

Fiscale behandeling van de collectieve overlijdensrisicoverzekering - deel 3

De collectieve overlijdensrisicoverzekering (ORV) is de moderne nabestaandenverzekering. De wetgeving was echter nog niet geheel uitgekristalliseerd. Reden waarom ik de Belastingdienst nog een reeks vragen over de collectieve ORV heb voorgelegd, die inmiddels ook een aantal fiscale goedkeuringen heeft opgeleverd. In 4 artikelen ga ik daar nader op in.

Fiscale behandeling van de collectieve overlijdensrisicoverzekering - deel 2

De collectieve overlijdensrisicoverzekering (ORV) is de moderne nabestaandenverzekering. De wetgeving was echter nog niet geheel uitgekristalliseerd. Reden waarom ik de Belastingdienst nog een reeks vragen over de collectieve ORV heb voorgelegd, die inmiddels ook een aantal fiscale goedkeuringen heeft opgeleverd. In 4 artikelen ga ik daar nader op in.

Wateroverlast - lekkage voorkomen 10 tips

Schimmel in huis, lekkage in de badkamer, daklekkage, een kapotte dakgoot of verborgen gebreken: waterschade kan vele oorzaken en gevolgen hebben. Nu de herfst officieel is begonnen en de winter voor de deur staat, is het de hoogste tijd om uw huis winterklaar te maken. Zodat u er straks, als het weer echt nat en koud wordt, warm en droog bij zit. Daarom de top 9 waterschades en 10 tips om lekkage in en om het huis op te sporen en te voorkomen.

10x onverzekerd autorijden

Even whatsappen terwijl u autorijdt: het mag niet. Wie een smartphone vasthoudt terwijl hij rijdt, is strafbaar. Jaarlijks ontstaan er veel botsingen door telefoongebruik tijdens het autorijden. Hoewel volgens de wet verboden, is het geen uitsluiting bij de Autoverzekering. Wanneer zit u wel onverzekerd achter het stuur?

Geen gratis ruitreparatie op parkeerplaats

Iemand benadert u op de parkeerplaats van uw supermarkt. Hij heeft een sterretje in uw voorruit ontdekt en biedt aan om uw glasschade ‘gratis’ ter plekke te repareren. De man beweert dat uw verzekeraar het herstel vergoedt. Is dat wel waar?

Fiscale behandeling van de collectieve overlijdensrisicoverzekering deel 1

De collectieve overlijdensrisicoverzekering (ORV) is de moderne nabestaandenverzekering. Eerder besteedde ik aandacht aan de (fiscale) wetgeving. Die wetgeving was echter nog niet geheel uitgekristalliseerd. Reden waarom ik de Belastingdienst nog een reeks vragen over de collectieve ORV heb voorgelegd, die inmiddels ook een aantal fiscale goedkeuringen heeft opgeleverd. In 4 artikelen ga ik daar nader op in. Deze keer: Op welke wijze kan de collectieve ORV worden ingericht zodat de uitkering vrij van loonheffing geschiedt?

De scholen zijn weer begonnen

Terug naar het ritme en de dagelijkse drukte op de weg, want de vakantieperiode is nu echt bijna voorbij en veel scholen zijn weer begonnen. Uit recent onderzoek van Centrum voor Verzekeringsstatistiek blijkt dat er 30% meer aanrijdingen zijn na de zomervakantie. Opletten dus. Ook als u laat bent voor school en besluit om u kinderen snel met de auto te brengen. Met deze tips zitten uw kinderen veilig in uw auto.

Aanvulling op de Anw? 3 oplossingen

In veel pensioencontracten is opgenomen dat deelnemers gebruik (kunnen) maken van een dekking voor een Anw-hiaat. De Anw-hiaatverzekering is bedoeld als een tijdelijke aanvulling op het nabestaandenpensioen. Bij Generali zijn er 3 mogelijkheden om dat te verzekeren.

Auto in de regen – tips voor veilig rijden

Flinke regen zorgt in Nederland vaak voor ongelukken en files. Door een regenbui worden wegen gladder. Door uw rijgedrag aan te passen, kunt u ongelukken voorkomen. Hoe rijdt u veilig in de regen?

Hoger pensioen met tijdelijke pensioenuitkering

De afgelopen jaren staat ons pensioenstelsel enorm onder druk. Pensioenregelingen worden steeds verder versoberd om ze nog betaalbaar te houden. En door allerlei partijen wordt nagedacht over het veranderen van het pensioenstelsel om het weer toekomstbestendig te maken. Er is één oplossingsvariant die eigenlijk nauwelijks ter sprake komt: niet meer automatisch levenslang, maar zelf kiezen hoe lang je een uitkering wil. Tijd voor een andere blik!

Ouders niet getrouwd – hoe zit dat met wezenpensioen

Het CBS meldt dat er in 2015 75.000 baby’s waren van wie de ouders niet gehuwd waren. Het komt steeds vaker voor dat kinderen worden geboren bij een moeder en een vader die niet getrouwd zijn. Wat betekent dit voor het wezenpensioen? En, moet de geboorte van een kind nu wel of niet worden opgegeven bij de pensioenuitvoerder?

Ontmoet de specialisten op maandag 30 mei 2016 - Pensioennavigatordag

Maandag 30 mei 2016 stonden wij met ons Pensioencafé op de Pensioennavigatordag.

Auto huren buitenland - 15 tips

Een auto huren in het buitenland? Houd rekening met valkuilen. Ondanks beloofde verbeteringen, bestaat de kans dat u problemen ondervindt bij het huren van een auto in het buitenland. Deze conclusie deelt de Consumentenbond. Daarom 15 tips voor het huren van een auto in het buitenland.

Wat als je er ineens alleen voor staat?

Als je een huis koopt en een hypotheek afsluit, is het gebruikelijk dat je hierbij ook een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluit. Zo is de bank verzekerd van de lening als een van jullie komt te overlijden. Maar met een ORV kun je meer dan alleen je hypotheek aflossen. En vaak is alleen (een deel van) je hypotheek aflossen niet genoeg.

Pensioen en fusie – hoe zit het ook al weer?

De lage rente zorgt voor een enorme groei in het aantal bedrijfsovernames. In 2015 werd bijna 90% van de 5.115 overnames gedaan door bedrijven met minder dan 50 werknemers. Hoe zit het dan met pensioen?

Autorijden met slippers

Vorige zomer werd een dame in Toulouse bekeurd omdat zij teenslippers droeg achter het stuur. De schade: € 90,-. De Nederlandse wet schrijft niet voor op welke schoenen u wel en niet mag autorijden. Autorijden met slippers, wat zijn de regels in Nederland en wat adviseren Veilig Verkeer Nederland en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)?

Collectieve overlijdensrisicoverzekering en erfbelasting - een handig schema

Wanneer een CORV uitkeert, hoe zit het dan met erfbelasting? Is de uitkering onbelast (LB/IB) of vrijgesteld van erfbelasting? Wat is het verschil tussen uitkeringen onder en boven de € 100.000,-? In een overzichtelijk stroomschema ziet u precies welke regels van toepassing zijn.

Overstappen collectief pensioen

Veel werkgevers staan er het liefst zo weinig mogelijk bij stil bij hun pensioenregeling. Die is vaak ingewikkeld, duur en levert een hoop gedoe op. Maar het kan ook anders!

Eerste auto kopen - waarop letten

Heb je onlangs je rijbewijs gehaald? Van harte gefeliciteerd! Je mag nu legaal met de auto de weg op. Waarschijnlijk moet je er nog wel 1 kopen. En daar komt een hoop bij kijken. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Laurens Boumedyan: het verhaal achter code rood

Als op 19 januari 2016 code rood wegens gladheid wordt afgegeven, springt Generali daarop in met een bericht over autorijden bij gladheid. De media pakt het bericht anders op. En dat heeft schadeadviseur Laurens Boumedyan gemerkt. Daarom het verhaal achter code rood.

Pensioenvoordeel multinationals bereikbaar voor MKB

Grote multinationals betalen minder voor hun pensioenverzekeringen. Dat komt omdat ze veel te verzekeren hebben en omdat het combineren van medewerkers uit verschillende landen zorgt voor een goede risicospreiding. En daar zijn verzekeraars dol op.

Op je 37-ste een pensioenuitkering aankopen. Is dat logisch?

Dit is de Fiat Croma. Stel dat u in 1986 deze auto had gekocht om er pas vandaag in te gaan rijden. Was het dan een goede keuze geweest? Nu al een oudedagspensioen aankopen in een beschikbare premieregeling om er over 30 jaar pas van te profiteren is eigenlijk hetzelfde. Ik leg u uit waarom dat net zo onlogisch is.

Werkgever betaalt geen pensioenpremie - Wat zijn je rechten?

Bouw je pensioen op via je werkgever, dan draagt je werkgever maandelijks premie af aan het pensioenfonds of de pensioenverzekeraar. Meestal betaal je een deel mee . Dat zie je dan op jouw loonstrook. In de media is de afgelopen tijd aandacht besteed aan de gevolgen van een betalingsachterstand van de werkgever bij een pensioenverzekeraar. We leggen graag uit hoe het werkt als de werkgever niet meer betaalt. De Pensioenwet beschermt jou als werknemer, maar het is belangrijk om alert te blijven. Hoe zit het precies, en wat kun je zelf doen?

Meer pensioen begint met meer salaris - 7 tips

Ja dames, dit bericht is speciaal voor jullie. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen in Nederland enorm zijn? Generali helpt je op internationale vrouwendag met een paar praktische tips om dat verschil te verkleinen.

Collectieve ORV en erfbelasting – hoe werkt dat?

Als bij een overlijden een Collectieve ORV (CORV) tot uitkering komt, heeft dit consequenties voor de erfbelasting van de nabestaanden.

Algemeen Pensioenfonds een ander geluid

“Verzekeraars storten zich massaal op Algemeen Pensioenfonds” kopte het FD op 4 januari 2016. Generali kiest daar niet voor.

15 tips autorijden bij gladheid

Glijpartijen, slippen, geen controle over het stuur, van de weg raken en botsingen, het zijn vervelende gevolgen van autorijden bij gladheid, sneeuw en andere winterse omstandigheden. Om fikse schade te voorkomen, hoeft u niet thuis te blijven. Bij gladheid veilig de weg op? Lees de 15 tips voor autorijden bij gladheid.

Vuurwerkschade voorkomen zo doet u dat

Afgelopen jaarwisseling is er voor ruim 11 miljoen euro schade veroorzaakt door vuurwerk. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. Hoe bent u eigenlijk verzekerd? En hoe kunt u vuurwerkschade voorkomen?

Windstoten en autorijden

Schade aan een auto door windstoten: het komt vaker voor dan u misschien verwacht. Denk aan schade door een portier die uit uw handen waait of door een afgeknapte tak. Hoe verkleint u de kans op windschade? Dat leest u in onze 5 tips. Ook handig om te weten: hoe is schade door windstoten verzekerd?

Weercodes

Weercodes, wat betekent het als het KNMI weerwaarschuwingen met weercode geel, oranje of rood afgeeft? Wanneer is er sprake van een weeralarm? En welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen om bijvoorbeeld stormschade te voorkomen?

Lage rente betekent einde middelloonregeling

De lage rente is naast de stijgende levensverwachting één van de meest besproken onderwerpen als we het over pensioen hebben. Maar hoe zit dit? Hebben die twee onderwerpen iets met elkaar te maken?

Private lease voordelen

Een auto kopen is niet altijd voordelig. Private lease kan soms zeer interessant zijn. Wat houdt privé leasen in? En is privé leasen goedkoper dan een auto kopen?

8 tips besparen op autoverzekering

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de diverse mogelijkheden om te besparen op een autoverzekering. Daarom: de autoverzekering-bespaarchecklist! Zo weet u zeker dat uw verzekering goed past bij uw persoonlijke situatie en u niet te veel betaalt. Doorloop de punten nu!

Stormschade aan dak en dakpannen

Als er een storm over het land raast, is de kans op schade groot. Stormschade aan daken, dakpannen en dakgoten: het zijn veel voorkomende stormschades. Daarom tips van een expert om stormschade te voorkomen en hoe is stormschade aan daken verzekerd?

Autoschade zelf betalen en claim intrekken

Autoschade zelf betalen is in sommige gevallen voordeliger dan de schade claimen bij uw verzekeraar. Na een schadeclaim kunt u dalen in schadevrije jaren. In sommige gevallen stijgt uw verzekeringspremie. Wanneer is autoschade zelf betalen verstandig? En wanneer kunt u beter schade claimen bij uw verzekeraar?

Welke autoverzekering past bij mij

Iedereen die een auto koopt moet een autoverzekering afsluiten. Voordat u een verzekering kiest, is het verstandig om goed na te denken welke dekking het best bij u past. Kiest u uit de WA, WA Plus of All Risk autoverzekering? Met de juiste keuze kunt u veel geld besparen.

Zuinig autorijden - hoe doe ik dat?

Zuinig autorijden is een manier om te besparen. U spaart niet alleen uw portemonnee, ook het milieu. Maar hoe doet u dat, zuinig autorijden? Daarom 15 tips voor zuinig rijden.

Verrassendste cabrioroutes in 5 omgevingen

Schijnt de zon 7 stralen? Dan kan het dak eraf! U schaft geen cabrio aan voor alleen maar woon-werkverkeer of de wekelijkse boodschappen. Met zo’n auto rijdt u routes: via verrassende binnenwegen en door de mooiste landschappen die Nederland te bieden heeft!

Auto mythes

13 uitspraken over auto’s en autorijden, waarvan u er vast wel 1 of meerdere gehoord heeft. Maar zijn ze waar? We hebben het voor u uitgezocht!

Alzheimer en autorijden

Sommige alzheimerpatiënten zijn zeer goed in het verbergen van hun dementie. U merkt misschien dat het verkeersinzicht van uw partner vermindert, maar weet u niet waardoor dit komt. Wij spreken iemand die dit van dichtbij heeft meegemaakt.

10 meest bizarre verzamelingen

De Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht is een paradijs voor verzamelaars. Iedereen spaart wel eens wat, maar maakt u het zo bont als deze verzamelaars? De 10 bijzonderste verzamelingen op een rij.

Verhuurde auto vaak niet verzekerd

Delen is het nieuwe hebben. Dat geldt ook voor auto’s. Na de opmars van het verhuren van woningen, verhuren wij nu ook steeds vaker auto’s particulier. En dat is niet zonder risico's: verhuur is in de polisvoorwaarden van de meeste autoverzekeringen uitgesloten.

Verschillende waardes van een auto

Wie zich in autoverzekeringen gaat verdiepen, komt al snel diverse waardes tegen: dagwaarde, cataloguswaarde, aanschafwaarde en nieuwwaarde. Wat zijn de verschillen?

5 tips om autodiefstal te voorkomen

Sommige auto’s zijn gewilder onder autodieven dan andere. Met name populaire auto´s die jonger zijn dan 3 jaar worden gestolen. Wat kunt u zelf doen om autodiefstal te voorkomen? Lees onze 5 tips!

Checklist vergelijken pensioenregeling in 5 stappen

Meer en meer werkgevers stappen over naar een pensioenregeling op basis van beleggen. Defined Contribution pensioen heet dat. Door alleen de inleg te garanderen krijgen ze grip op hun kosten. De beleggingsrisico’s maar ook de -opbrengsten zijn voor de werknemer. Maar hoe kies je nou de juiste pensioenregeling voor je medewerkers?

10 broodje aap verhalen over autoverzekeringen

Een autoverzekering is niet goedkoop. Laat u daarom niet misleiden door onzinnigheden. Doe uw voordeel met deze 10 broodje-aapverhalen over de autoverzekering.

Gesmolten auto: verzekerd of niet?

Taxichauffeur John Westbrook uit Folkestone zag een gloeiende Renault Megane voor zijn ogen smelten. De Brit geloofde zijn ogen niet en filmde met zijn mobiel het druipende plastic van dichtbij. Hoe groot is de kans dat uw auto smelt van de hitte? Is dat dan verzekerd?

Verplicht in auto Nederland

Is het verplicht om een gevarendriehoek in uw auto te hebben? En is een alcoholtest nu verplicht in Nederland? Verplicht of niet, deze 10 handige spullen mogen niet in uw auto ontbreken.

Klantenservice via WhatsApp

Vragen stellen en schade melden maken we graag zo eenvoudig mogelijk. Daarom is onze klantenservice snel bereikbaar via WhatsApp. In Nederland zijn er nu al ruim 9,4 miljoen Whatsappers. WhatsApp is een logische uitbreiding van onze dienstverlening: wij zijn daar waar onze klanten ook zijn.

10 zomerse topgerechten uit de Italiaanse keuken

Waar u ook bent in Italië, het eten is er altijd overheerlijk. Italianen nemen eten bloedserieus en pakken dan ook graag flink uit. Kom alvast in de vakantiestemming - of ontvlucht het typisch Nederlandse 'zomerweer' - met 10 overheerlijke topgerechten. Deze mag u niet missen!

Handig voor in de auto

Als u in Nederland met de auto de weg op gaat, moet u bepaalde zaken verplicht bij u hebben. Bijvoorbeeld uw kentekenbewijs. Daarnaast zijn diverse items heel handig om in de auto te hebben liggen. We hebben de verplichte en handige zaken voor u op een rij gezet.

Flitspaalsignalering verboden in buitenland

Al bellend in uw auto door Frankrijk rijden? Dat kan, maar doe dit net als in Nederland handsfree. Sommige landen hanteren regels die u misschien niet verwacht. Zo is flitsapparatuur in veel Europese landen verboden. Wat zijn de regels in de populaire vakantielanden?

Gezond eten onderweg

Onderweg gezond eten, is dat lastig? In wegrestaurants en tankstations is het aanbod niet altijd even gezond. Liever vitamines in plaats van vette happen? Eten voor onderweg een gezonde twist geven, is erg eenvoudig. Daarom tips voor gezond eten onderweg, die ook nog eens picknickproof zijn.

Collectieve overlijdensrisicoverzekering: de moderne nabestaandendekking

Sinds 1 januari 2015 kan geen pensioen meer worden opgebouwd over het loon boven de € 100.000. Ook het box 1-inkomen waarover de lijfrentepremieaftrek wordt berekend, is begrensd op € 100.000. Om de hogere inkomens tegemoet te komen, is de netto-pensioen/netto-lijfrenteregeling ingevoerd.

Slimme werkgever kiest voor beschikbarepremieregeling op basis van beleggen

CFO’s en HR-managers opgelet! Heeft u een pensioenregeling op basis van middelloon en loopt die binnen nu en twee jaar af? Dit is het moment om eens na te denken of zo’n regeling nog bij u past. Veel werkgevers stappen tegenwoordig over naar een beschikbare premieregeling op basis van beleggen. Is zo’n regeling ook iets voor u?

Lifecycle beleggen voor je pensioen. Goed idee?

Nederlanders zijn over het algemeen erg risicomijdend als het over hun pensioen gaat. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat maar 2% van de respondenten veel risico wil nemen met mogelijk hoger pensioeninkomen, maar geen garantie daarop. Liever kiest men voor een gespreid risico (56%) of een laag risico (42%) met een lager pensioeninkomen maar een hogere garantie.

10 tips voor een gezellige autoreis met kids

Een autovakantie met kinderen is vaak een lange reis. Voor ouder en kind. Helemaal als na de eerste 50 kilometer, uw kind vraagt: 'Zijn we er al?' 'De rit hoeft gevoelsmatig helemaal niet lang te zijn', zegt opvoeddeskundige en kinderpsycholoog Tischa Neve. Het kan ook léuk. Daarom 10 tips van Tischa voor een gezellige sfeer in de auto.

Gezondheidstips Europa

Tijdens uw autovakantie door Europa kunt u te maken krijgen met gezondheidsproblemen. Een tekenbeet, diarree maar ook geelzucht komt in Europa nog steeds voor. Reizigersziekten voorkomt u eenvoudig met onze tips. Zo kunt u écht genieten van uw vakantie.

Checklist autovakantie

Binnenkort op autovakantie? Miljoenen Nederlanders trekken er deze zomer weer op uit. Naast het avontuur in eigen land, zijn vooral Frankrijk, Duitsland en België populair. Dat betekent drukte op de wegen naar het warme zuiden. Voorkom pech en vakantiestress met de Generali autovakantie checklist.

Checklist overstappen collectief pensioen

Ben jij als werkgever volledig tevreden over je pensioenregeling, weet je wat je betaalt en sluit de regeling aan bij wat jij wilt met jouw bedrijf? Beantwoord je een van deze vragen met nee? Ga dan eens na of overstappen voor jouw een mogelijkheid is. Dat is echt niet meer zo ingewikkeld als vroeger.

Pensioen moet eenvoudig en duidelijk zijn

Als je je eigen pensioenregeling niet begrijpt, is het tijd om eens om je heen te kijken. Veel werkgevers vinden het moeilijk om een beslissing te nemen over de pensioenvoorziening die zij hun werknemers willen bieden. Veel werknemers hebben moeite met de beruchte kleine lettertjes en begrijpen vaak niet wat de mogelijkheden, voorwaarden en risico's zijn. "Als je je eigen pensioenregeling niet begrijpt, is het tijd om eens om je heen te kijken.", stelt Caroline Dautzenberg, manager van het pensioenbedrijf.

Snel regelen: zomerbanden wisselen

Eindelijk: langer licht en hogere temperaturen. Niet meer in het donker naar uw werk en thuiskomen. Rijdt u nog steeds op winterbanden? Wissel dan snel uw winterbanden om naar zomerbanden. Winterbanden slijten namelijk sneller bij een temperatuur hoger dan 7 graden Celsius. Dat is natuurlijk zonde!

Lagere premie zelfrijdende auto

De coöperatieve adaptieve cruise control is een van de nieuwe snufjes en innovatieve technieken op autogebied. Het regelt de snelheid van auto's, bepaalt de onderlinge afstand en laat auto’s hier automatisch op reageren. Een stapje dichterbij de zelfrijdende auto dus. Minder schades, zou u zeggen. Dus ook een lagere premie voor uw autoverzekering?

Exclusieve auto's op de AutoRAI

De AutoRAI (17-26 april) is bij uitstek de plek om weg te dromen bij exclusieve auto’s. Ferrari, Bentley, Lamborghini, Porsche, Rolls-Royce of McLaren. Wat als zo’n droomauto ineens op uw oprit staat. Wat kost een jaartje rijden in een topauto?

Beleggingen terublik 2014 en vooruitzicht 2015

Het beleggingsjaar 2014 was voor beleggers in de eurozone een jaar met veel uitdagingen. Vooraf verwachtte de markt enig macro-economisch herstel. Maar het tegendeel bleek.

Off piste-skiën wel of niet verzekerd

Voor de eerste keer gaat u off piste-skiën. U staat bovenaan de helling en u kijkt naar beneden. In de verse, maagdelijke sneeuw is er nog geen enkel spoor te zien. U hoort de gids vragen of iedereen er klaar voor is. maar dan denkt u: ‘Ben ik hiervoor eigenlijk wel verzekerd?’

Schade door huisdier, verzekerd of niet

Het is vandaag Werelddierendag. De dag waarop wij onze waardering laten blijken voor onze blaffende, spinnende, zwemmende, kruipende en vliegende vriendjes. Echter als uw kat met zijn klauwen uw gordijnen aan flarden scheurt. Of als uw konijn de kostbare orchideeën van uw buurman opeet. Dan is het even minder leuk. Enige troost: soms vergoedt de verzekering de schade die uw huisdier veroorzaakt. Maar dit is niet altijd zo. Hoe zit het precies?

Voorkomen parkeerschade in 10 tips

Onderweg naar uw werk brengt u eerst de oudere kinderen naar school en dan de kleinste naar de kinderopvang. Als u de crèche uit komt, ziet u het: een enorme kras in de laklaag.

Waar medische kosten bijverzekeren

Maakt u medische kosten op vakantie? Met uw basiszorgverzekering zijn deze kosten in principe slechts verzekerd tot maximaal het bedrag dat vergelijkbare zorg in Nederland kost. De meerkosten komen voor uw eigen rekening. Hoe zit dat precies?

Preventievoetje tussen de deur

De politie in Gelderland waarschuwt burgers voor inbraken tijdens het WK-voetbal en deelt daarbij Oranje preventievoetjes uit.

10 Tips veilig verblijf in gevaarlijk land

Zuid-Afrika, Kenia, Brazilië en Jamaica. Allemaal prachtige vakantiebestemmingen met zon, zee en vaak een prachtige natuur. Maar dit zijn ook landen met een hoge criminaliteit. Zo ligt in Brazilië het aantal moorden 20 keer hoger dan in Nederland. Toch is het heel goed mogelijk om veilig door deze landen te reizen. Wij geven u 10 tips voor een veilige vakantie in een gevaarlijk land.

Auto verzekeren op dag van aankoop

Niet alleen via de mail of de telefoon komen bij ons goede vragen binnen. Zo kregen wij via Twitter de volgende vraag: “Als ik op een dag een autoverzekering afsluit, ben ik dan op die dag ook verzekerd?” Nadat wij de klant via Twitter een antwoord hadden gestuurd, bedacht ik dat waarschijnlijk meer mensen met dezelfde vraag zitten. Het korte antwoord luidt: Jazeker, maar er zijn uitzonderingen.

Per ongeluk kunstwerken bij vuilnis

Een schoonmaakster in het Italiaanse Bari heeft tijdens haar dienst per ongeluk twee kostbare kunstwerken bij het vuilnis gegooid. De kunstwerken zijn samen € 10.000,- waard. Ze waren onderdeel van een tentoonstelling in het gebouw waar de vrouw werkte.

Dijken Groningen sneller verstevigd

In Groningen nemen ze het zekere voor het onzekere. Nog voor de zomer gaan ze in deze provincie beginnen met het verstevigen van de dijken.

Fietsdiefstal voorkomen in 10 tips

U heeft net een nieuwe fiets gekocht van € 600,-. De glanzende tweewieler komt standaard met een glimmend ringslot. U hoeft zich daarom geen zorgen te maken om diefstal. Toch?

250 Inbraken per dag

In de afgelopen 5 jaar is het aantal inbraakclaims met 40% gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. Verder zijn er in Nederland gemiddeld 250 inbraakpogingen per dag.

Beste chauffeur van Nederland

Uit schadecijfers van Generali blijkt dat Suzuki-rijders de beste chauffeurs van Nederland zijn. Waarom? Ze maken simpelweg de minste brokken. Van het Japanse automerk melde in 2013 gemiddeld 1 op de 8 bestuurders autoschade. En dat is een stuk minder dan het totale gemiddelde van 1 op de 6 chauffeurs.

Plug-in hybride populair bij dieven

Plug-in hybrides zijn niet alleen in trek bij consumenten, maar ook bij Oost-Europese bendes. Het VbV waarschuwt voor het gevaar.

Klussen Top 3

Met periodiek woningonderhoud voorkomt u schade. En dat bespaart u geld. Maar welke onderhoudsklussen doet u het liefst zelf? En welke besteedt u uit aan een specialist? Dat ontdekt u in de Klussen Top 3.

Op vakantie zonder fileleed

Sluit u ook aan in de vakantiefiles naar het zuiden? Of de Franse verkeersdienst nu een rode of zwarte zaterdag verwacht: u wilt files zoveel mogelijk vermijden. Hoe doet u dat?

Automobilist vs wielrenner: hoe houden we het veilig?

De laatste 4 jaar is het aantal wielrenners dat op de eerste hulp belandt verdubbeld. Van 2.200 wielrenners op de spoedeisende hulp in 2010, tot 5.100 spoedgevallen in 2014. Zo blijkt uit cijfers van het nationaal expertisecentrum Veiligheid-NL. Vooral in de zomermaanden en rond grote koersen als de Giro d'Italia (6 mei, start in Arnhem) gaan veel wielrenners weer de weg op. Wij vinden veilig rijden heel belangrijk. Help jij ons om het aantal botsingen tussen wielrenners en automobilisten te verminderen?

Tweede gezinsautoregeling

Op de premie van uw tweede auto kunt u dezelfde korting krijgen als op uw eerste auto. Dat bespaart u geld. Hoe werkt de tweede gezinsautoregeling?

Wat is de beste ijskrabber?

Het is 1 van de grootste ergernissen onder autorijders: bevroren autoruiten krabben. Krabbers die afbreken, koude handen, minutenlang krabben. Welke krabber is nu de beste keuze? In de Grote IJskrabber Test gingen 30 klanten aan de slag met 5 verschillende krabbers. Wat is de beste ijskrabber?

Zo overleef je zwarte zaterdag

Zwarte zaterdag komt eraan, in augustus is het zover. Net als je hoopt dat de Franse boeren zich komend weekend gedeisd houden, gaan ook de Belgische boeren in staking. Een verkeersinferno lijkt onvermijdelijk. Hoe overleef je zwarte zaterdag?

5 tips voor autorijden met storm

Tijdens een storm geldt altijd hetzelfde advies: ga niet onnodig de weg op. Soms hebt u echter geen keuze en moet u met de auto op pad. Of overvalt het slechte weer u onderweg. Wees voorbereid en weet hoe u veilig rijdt in stormachtig weer. Onze tips helpen u daarbij.

Zwarte zaterdag 2016

Elk jaar vaste prik: in de zomermaanden gaan duizenden Europeanen tegelijk op weg naar hun vakantiebestemming in het zuiden. Zo ontstaat de beruchte zwarte zaterdag in Frankrijk. Maar ook in de winter lopen de Franse wegen vol. Wanneer is zwarte zaterdag in 2016?

Code rood gewoon verzekerd

In een artikel in De Telegraaf wordt de indruk gewekt dat automobilisten onverzekerd zijn bij code rood. Dit is onjuist. Ook bij code rood is een automobilist namelijk gewoon verzekerd. Daar kan geen discussie over zijn.

Oplaadpaal verzekeren

De afgelopen jaren is de populariteit van elektrische auto's flink gegroeid. Onder andere door financiële voordelen en een toegenomen actieradius. Noodzakelijk voor het gebruik van een elektrische auto is het oplaadpunt. Maar hoe is zo’n punt nou eigenlijk verzekerd?

Verkeerskennis2016

Met de landelijke Verkeerskennistest willen we Nederlanders bewuster maken van het belang van goede verkeerskennis. Uit onze test blijkt dat Nederlanders hun verkeerskennis niet goed op orde hebben. Gemiddeld scoren we een magere 6,1. Meer dan een derde van Nederland zakt zelfs voor de test. De vraag die het vaakst fout beantwoord is, is: “Voor wie geldt het puntenrijbewijs dat op 1 april 2011 is ingegaan?” 1296 respondenten hebben hem fout beantwoord; slechts 134 hadden hem goed.

Prinsjesdag 2016

Op Prinsjesdag maakt het kabinet de plannen voor het komende jaar bekend. De presentatie van het gouden koffertje betekent vaak grote veranderingen voor ondernemers. Wat verandert er voor ondernemend Nederland? En wat verandert er voor Nederlanders in het algemeen?

Beste skigebied ter wereld

Het Franse Val Thorens is voor de derde keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld tijdens de World Ski Awards. In 2013 en 2014 won de skibestemming ook al de titel. De awards werden dit jaar uitgereikt in het Oostenrijkse Kitzbühel. Benieuwd hoe jouw favoriete skigebied scoort?

7 dingen die u moet weten als uw kind op kamers gaat

Stressen, blokken en zweten. Na maanden studeren is het einde van de eindexamens in zicht. Dat betekent een eindeloze feestzomer of juist lekker veel bijverdienen met vakantiewerk. De volgende uitdaging? Het studentenleven. Welke 7 dingen moet u weten als uw kind op kamers gaat.

Koffers kwijt op vakantie

In augustus raakten er meer dan 12.000 koffers kwijt op Schiphol. Het zou u maar overkomen! Na een lange vlucht landen op uw eindbestemming. Eindelijk! Snel nog even de koffers ophalen, langs de douane en dan naar het hotel. Maar helaas, van de koffers geen spoor. Wat moet u doen als uw koffers kwijt raken en krijgt u een vergoeding?

9 misverstanden reisverzekering

Zware aardbevingen in Italië, het Zika-virus of politieke onrust in Turkije en Thailand. Wie reist gaat het avontuur aan, maar soms is een vakantieland écht gevaarlijk. Wanneer heeft u recht op een vergoeding als u een reis moet annuleren? En is een reisadvies bindend? We hebben 9 misverstanden over de reisverzekering op een rij gezet.

Kerststress

Kerststress. Een kerstmenu samenstellen, de kerstboom optuigen, kerstinkopen doen en iedereen in een feestelijke outfit: er moet heel wat geregeld worden voordat u straks samen met uw geliefden sfeervol de feestdagen viert. Drukte vraagt om een goede planning. Om focus. Laat u daarom niet afleiden. Afleiding vergroot de kans op fouten, ongelukken en schade. Dat kost uiteindelijk meer tijd. Daarom een blog over omgaan met kerststress, inclusief mindfulness tips.

RTL Woontips bij Generali

Wie net is verhuisd, heeft vaak een huis vol met nieuwe spulletjes. Daar bent u zuinig op. Want of uw spullen nu kostbaar zijn of niet, schade is zonde! Welke verzekeringen zijn belangrijk voor het thema Wonen? RTL Woontips praat met onze klantadviseur Daan.