Autoschade - wat moet ik doen?

Schade aan uw auto is heel vervelend. Het is belangrijk om te weten wat u dient te doen bij autoschade, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wat moet u bijvoorbeeld doen na een aanrijding of na diefstal van uw auto?

aanrijding auto

Krassen autoruit verwijderen - hoe doe ik dat?

Een flinke kras op de voorruit van uw mooie auto is niet alleen lelijk, maar zorgt ook voor minder zicht. Vooral bij lage zon veroorzaken krassen hinderlijke schitteringen en vertekeningen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Laat krassen daarom op tijd verwijderen.

Aanrijding met auto - wat moet ik doen?

Betrokken raken bij een auto-ongeluk kan iedereen overkomen, ook de beste chauffeurs. Wat moet u precies doen na een verkeersongeval? Ons advies: inventariseer de situatie, noteer contactgegevens van getuigen, maak foto’s, vul het schadeformulier in en stuur deze op.

Reparatie door lokale garage - hoe is dat verzekerd?

Veel mensen gaan bij autoschade graag naar een lokale en vertrouwde garage. Dit kan en mag uiteraard. De reparatie bij uw garage is gewoon verzekerd. Zolang u verzekerd bent voor de schade die u laat repareren.

Autoschade claimen - wel of niet?

Claimt u schade aan uw auto waarvoor u zelf aansprakelijk bent of schade door vandalisme, dan kunt u schadevrije jaren kwijtraken. Hierdoor gaat uw premie omhoog. Daarom is het soms verstandiger om een kleine schade zelf te betalen. Waar moet u op letten bij het claimen van autoschade?

Autoruit vervangen - wat kost dat?

Een flinke barst in uw autoruit is niet alleen lelijk, maar ook gevaarlijk. Uw zicht op de weg kan flink verminderen en de ruit kan volledig barsten. Vervang de ruit daarom tijdig. Bij een Glasgarant herstelbedrijf betaalt u een lager eigen risico.

Schadeformulier invullen - hoe doe ik dat?

Een Schadeformulier vullen u en andere betrokkenen in na een verkeersongeluk met een ander voertuig. Het volledig ingevulde formulier stuurt u vervolgens naar uw verzekeraar. Hoe vult u het Europees Schadeformulier in?

Diefstal auto

Autodiefstal is erg vervelend, vooral als uw auto uw belangrijkste vervoersmiddel is. Maar het komt helaas vaak voor. In Nederland worden jaarlijks ruim 10.000 auto’s gestolen. Wat moet u doen bij diefstal van uw auto?

Vogelpoep auto

Vogelpoep op uw auto ziet er niet alleen onsmakelijk uit, het is ook slecht voor de lak van uw auto. Snel vogelpoep van auto verwijderen is belangrijk om lakschade te voorkomen.

Steenmarter auto

Een steenmarter kan veel schade aan uw auto veroorzaken. Want een steenmarter onder de motorkap knaagt kabels door. Bent u voor autoschade door een steenmarter verzekerd en hoe kunt u de steenmarter verjagen?

Autoschade zelf herstellen

Heeft u schade aan uw auto en heeft u voldoende autokennis? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf de schade te herstellen. Wanneer is dit een slimme keuze?