WA + Autoverzekering

Met de WA + Autoverzekering (WA Plus) bent u verzekerd tegen schade die u met uw auto toebrengt aan anderen, maar ook tegen diverse schades aan uw eigen auto. Ruitschade en schade door brand en vandalisme bijvoorbeeld. Ook diefstal is bij WA + gedekt.

Wat is WA +?

Wat is WA Plus Casco? De betekenis leggen wij uit in onderstaande filmpje. 

Wat is verzekerd

WA +, of WA Plus, wordt ook wel WA beperkt casco genoemd. De WA + Autoverzekering van Generali biedt naast de verplichte WA dekking ook dekking voor verschillende schades aan uw eigen auto. Schade als gevolg van vandalisme of hagel bijvoorbeeld. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan door gebeurtenissen waar u niks aan kunt doen. Met WA + bent u ook verzekerd tegen diefstal van uw auto en autoruitschade.

Bereken uw premie

WAT IS NIET VERZEKERD

Bij het kiezen van een autoverzekering is het belangrijk om te weten welke schades verzekerd zijn, maar ook welke schades niet verzekerd zijn. U bent met WA + niet verzekerd voor schade aan uw eigen auto veroorzaakt door:

  • Slippen en omslaan van uw auto
  • Te water raken van uw auto
  • Een aanrijding die u zelf veroorzaakt

WAAR BENT U VERZEKERD?

Op uw groene kaart staan alle landen waar de verzekering geldig is. Deze kaart is uw verzekeringsbewijs en ontvangt u per mail na het online afsluiten van een autoverzekering. Meer over in welke landen u bent verzekerd met de autoverzekering.

WIE IS VERZEKERD?

Iedereen die met uw toestemming uw auto gebruikt en een geldig rijbewijs heeft, is in principe verzekerd.

Meer informatie over wie is verzekerd met uw autoverzekering.

Ruitschade verzekerd met WA +

Veel auto’s lopen vroeg of laat ruitschade op. Een sterretje in de vooruit komt heel vaak voor. Bijvoorbeeld doordat er tijdens het rijden een steentje opspat en tegen de voorruit terechtkomt. Een sterretje kan gemakkelijk gerepareerd worden. Blijft een sterretje te lang zitten, dan kan dit een barst worden. Dan moet de ruit vervangen worden. Zowel reparatie als vervanging van een beschadigde autoruit is met WA + verzekerd.

Schade door weer

Harde wind, hagel en regen hebben al vele auto’s schade toegebracht. Hagel kan lelijke putjes en deuken in de lak veroorzaken. Harde wind kan takken van bomen rukken, die weer op uw auto terecht kunnen komen. En hevige regenval kan een overstroming veroorzaken, met vervelende gevolgen voor uw auto. Als uw auto vaak buiten geparkeerd staat kan de WA + Autoverzekering u een gerust gevoel geven. Daarmee is deze schade verzekerd.

Auto vergoed bij diefstal

Hopelijk maakt u het niet mee, maar u auto kan gestolen worden. Ondanks steeds geavanceerde anti-diefstalsystemen komt diefstal van auto’s nog steeds veel voor. Vooral heel vervelend als het u overkomt en u niet de financiële middelen heeft om een nieuwe auto te kopen. Met WA beperkt casco hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Diefstal van uw auto is namelijk verzekerd.

Vandalisme bij WA + verzekerd

Alle autoverzekeraars bieden een beperkt casco dekking aan, maar niet bij alle verzekeraars is hierbij ook vandalisme verzekerd. Bij sommige autoverzekeraars is vandalisme alleen gedekt bij All Risk. Bij Generali is vandalisme wel gedekt bij WA +. Dus veroorzaakt iemand bijvoorbeeld een kras op uw auto? Dan bent u hiertegen verzekerd.

Wanneer kiest u WA +

Schade aan en total loss van uw auto als gevolg van een door uzelf veroorzaakte botsing of aanrijding is niet verzekerd met WA +. De WA + Autoverzekering is een verstandige keuze als u:

  • Schade aan uw auto gemakkelijk zelf kunt betalen
  • Uw auto niet op afbetaling heeft gekocht en u deze eenvoudig kunt missen als deze wegvalt
  • Beschikt over de middelen om zonder problemen een nieuwe te kunnen kopen als uw auto wegvalt en deze niet kunt missen

Wanneer all risk

Op weg naar het werk rijdt Stephan door een bosrijk gebied waar ineens een wild zwijn voor zijn auto schiet. In paniek probeert hij het dier te ontwijken. Gevolg: hij raakt van de weg en botst tegen een boom. Stephan mankeert gelukkig niks, maar zijn auto raakt total loss. Omdat Stephan zijn auto WA + heeft verzekerd, krijgt hij hiervoor geen schadevergoeding. En tot overmaat van ramp heeft hij ook niet genoeg spaargeld om een soortgelijke auto aan te schaffen.

Meer zekerheid met All Risk

De meeste autoschades ontstaan door een aanrijding of een botsing. De All Risk Autoverzekering biedt de uitgebreidste dekking: ook als u zelf een botsing of een aanrijding veroorzaakt, is de schade aan uw eigen auto verzekerd. De financiële impact van deze schade is vaak groot. Dus als u de meeste zekerheid wilt, kiest u voor All Risk.

Wanneer All Risk verzekeren

Is uw auto nog niet zo oud en heeft deze een hoge dagwaarde? Of kunt of wilt u autoschade die uzelf veroorzaakt niet zelf betalen? Dan is het verstandig om voor de All Risk Autoverzekering te kiezen. Andere redenen om voor All Risk te kiezen:

  • U heeft voor uw werk een representatieve auto nodig, maar u heeft niet genoeg spaargeld om een soortgelijke auto te kunnen kopen als deze wegvalt. Total loss door eigen schuld is alleen verzekerd bij Allrisk
  • U heeft uw auto op afbetaling gekocht. Bij total loss door eigen schuld krijgt u zonder All Risk verzekering geen vergoeding en blijft u met een schuld zitten

Breid uw WA + Autoverzekering uit

Vindt u WA Plus beperkt casco voldoende, maar wilt u toch meer zekerheid? Dan kunt u uw Autoverzekering u bij ons uitbreiden met aanvullende verzekeringen. De WA + Autoverzekering kunt u uitbreiden met:

Kies uw eigen risico

De een wil en kan meer financieel risico dragen dan een ander. Bij het herstellen van sommige schades betaalt u een eigen risico. Bij ons kunt u kiezen voor het standaard eigen risico, maar ook voor een extra eigen risico van € 500,- of € 1.000,-. Daardoor heeft u een hoger eigen risico bij schade, maar een lagere premie.

Verzekerd van alle aandacht

De Generali WA + Autoverzekering is 1 van de Generali Autoverzekeringen. Zo biedt Generali u voor elke wens een passende verzekering. Vindt u het daarnaast belangrijk dat een verzekeraar met u meedenkt? Wij staan voor u klaar en helpen u graag om uw verzekeringen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Generali Autoverzekering of het afsluiten daarvan? Of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag en geven praktische hulp of advies als u dat nodig heeft. Met alle aandacht voor uw persoonlijke situatie. Dat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier.

Heeft u een adviseur? Dan kunt u deze verzekering natuurlijk ook via uw adviseur afsluiten. Ook met vragen kunt u bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Bereken premie

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.