Autoverzekering - wie is verzekerd?

Uw autoverzekering is gekoppeld aan het kenteken van uw auto. Iedereen met een geldig rijbewijs die met uw toestemming uw auto gebruikt, is in principe verzekerd.


wie is verzekerd Autoverzekering

Auto uitlenen

Als u uw auto uitleent aan een familielid of vriend, dan is hij of zij gewoon verzekerd. Met een WA verzekering, is alleen de schade bij de tegenpartij gedekt. Bij WA Plus (beperkt casco) zijn bepaalde schades aan uw auto gedekt, maar geen schade die het gevolg is van een door de bestuurder zelf veroorzaakte botsing of aanrijding. Bij de All Risk Autoverzekering is deze schade wel gedekt.

Bereken uw premie

Hoofdbestuurder auto

Leent u uw auto vaker uit, dan dat u er zelf in rijdt? Dan heeft dit gevolgen voor de verzekering. U bent dan zelf niet meer de hoofdbestuurder. Wij hebben uw premie berekend op basis van uw gegevens, zoals uw schadevrije jaren. Geef een verandering van de hoofdbestuurder daarom zo snel mogelijk aan ons door.

Direct een wijziging doorgeven.

Schadevrije jaren

Leen uw auto niet zomaar aan iedereen uit. Een schade kan namelijk gevolgen hebben voor úw schadevrije jaren en eigen risico. Ook als de schade is veroorzaakt door degene aan wie u uw auto heeft uitgeleend. Lees meer over het uitlenen van uw auto.

Meer informatie

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg over onze verzekeringen en antwoorden op allerlei vragen. Heeft u nog aanvullende vragen over de dekking van uw Autoverzekering? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Vind eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar AutoverzekeringDeze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.