Voorruit vervangen – wanneer moet dat?

Een flinke kras of barst op uw voorruit kan het zicht behoorlijk belemmeren. Vooral bij laagstaande zon ontstaan er gevaarlijke situaties door krassen, hinderlijke schitteringen en vertekeningen. Moet u bij elke kras direct de voorruit vervangen?


voorruit vervangen

autoruit polijsten

Verreweg de meeste krassen kunt u verwijderen door het polijsten van de ruit. Net zoals de meeste verzekeraars vergoeden wij polijsten van autoruiten niet. U moet dit zelf betalen.

voorruit vervangen

Als de kras niet te polijsten is of u een flinke barst in uw ruit heeft, dan kiezen de meeste garages voor het vervangen van de voorruit. Bij Generali is ruitschade verzekerd bij de WA Plus beperkt casco of All Risk Autoverzekering. U betaalt bij ruitvervanging alleen een bedrag aan eigen risico.

Bereken uw premie

Waar voorruit vervangen

Wij hebben afspraken gemaakt met Glasgarant herstelbedrijven, waardoor u bij deze bedrijven kunt profiteren van een lager eigen risico. Hier vindt u een Glasgarant herstelbedrijf bij u in de buurt.

Meer informatie over kosten autoruit vervangen. 

Meer informatie

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u meer weten over het vervangen van uw voorruit of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Naar AutoverzekeringDeze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.