Autoverzekering opzeggen – hoe werkt dat?

Bij ons kunt u de autoverzekering op elk gewenst moment via onze website of schriftelijk beëindigen. De autoverzekering eindigt om 24.00 uur op de dag dat u uw verzekering wilt beëindigen. U betaalt alleen premie voor de dagen dat u verzekerd bent. Heeft u te veel betaald? Dan krijgt u dat natuurlijk teruggestort.


Autoverzekering Dagelijks opzegbaar

De meeste autoverzekeraars hanteren een opzegtermijn van 30 dagen. De Autoverzekering van Generali heeft geen opzegtermijn. Dat betekent dat u uw Generali Autoverzekering altijd per direct kunt beëindigen. En uw autoverzekering opzeggen mag bij ons vanaf de 1e dag dat u bij ons verzekerd bent.

Als u uw autoverzekering wilt opzeggen, beëindigen wij uw verzekering op de dag dat u dat aan ons kenbaar maakt. Of op een datum in de toekomst naar keuze. Bovendien mag u bij ons uw Autoverzekering ook altijd binnen het 1e jaar opzeggen. Wij geloven niet dat wij u alleen als klant kunnen behouden als we u verplichten om minimaal 1 jaar bij ons te blijven.

Niet meer betalen na opzeggen autoverzekering

Wij vragen u de premie te betalen tot het moment van stopzetten. U hoeft dus niet bijvoorbeeld nog een maand premie te betalen nadat u heeft opgezegd. Heeft u al premie betaald tot een datum die voorbij de datum van stopzetten ligt? Dan krijgt u de premie voor de te veel betaalde dagen van ons terug. Wij brengen u daarvoor geen extra kosten in rekening.

Wees altijd verzekerd

U mag uw autoverzekering dus opzeggen wanneer u wilt. Maar let op dat u dit pas doet als u elders een autoverzekering heeft afgesloten. Het is namelijk verplicht dat uw auto verzekerd is. Als uw auto niet verzekerd is, riskeert u een boete van de RDW. De RDW volgt namelijk geautomatiseerd of u verzekerd bent. Als u dat niet bent, valt er een boete in uw brievenbus.

Overstappen

Stapt u over naar een andere verzekeraar? Dan neemt u uw opgebouwde schadevrije jaren mee. Zo kunt u ook bij uw nieuwe verzekeraar korting krijgen op uw premie via de Bonus/Malus-regeling. Als u een autoverzekering aanvraagt, geeft u zelf uw opgebouwde schadevrije jaren op. De verzekeraar controleert vervolgens in Roy-data of dit aantal klopt.

Uw schadevrije jaren

Alle autoverzekeraars zijn sinds 1 januari 2014 verplicht om hun klanten schriftelijk te informeren over de opgebouwde schadevrije jaren. Minimaal 1 keer per jaar en bij beëindiging van de verzekering. Daardoor hoeft u als klant niet meer zelf in te schatten hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Schadevrije jaren aanpassen

Pas als de beëindiging van uw autoverzekering helemaal rond is, heeft een nieuwe verzekeraar inzicht in uw schadevrije jaren. Zo wordt uw privacy beschermd. Denkt u dat uw nieuwe verzekeraar uitgaat van een verkeerd aantal schadevrije jaren? Neem dan contact op met uw vorige verzekeraar. Zij kunnen u uitleg geven en de gegevens zo nodig aanpassen in Roy-data.

Past uw vorige verzekeraar uw schadevrije jaren in Roy-data aan, omdat het aantal niet klopt? Dan moet u dat de nieuwe verzekeraar laten weten, want die krijgt daar niet automatisch bericht van. Zo kan de nieuwe verzekeraar op basis van het aangepaste aantal schadevrije jaren uw premie opnieuw berekenen.

Hier kunt u bij ons een wijziging in uw schadevrije jaren doorgeven.

ONLINE OPZEGGEN

Wilt u uw Autoverzekering beëindigen? Bij ons kunt u direct online uw verzekering opzeggen.

SCHRIFTELIJK OPZEGGEN

Om uw Motorverzekering schriftelijk op te zeggen, stuurt u een brief naar onderstaand adres:

Generali
Afdeling Service & Advies
Postbus 1888
1110 CL Diemen

Vermeld in uw brief:

  • Welke verzekering de opzegging betreft (in dit geval uw Autoverzekering)
  • Uw polisnummer
  • De reden van opzegging
  • De datum per wanneer u de verzekering wilt beëindigen
  • Uw contactgegevens

Meer informatie

Generali geeft online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u meer weten over opzeggen of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wij helpen u graag.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar Autoverzekering

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.