Rijbewijs verlopen - ben ik verzekerd?

Rijbewijs verlopen of een ongeldig rijbewijs? En loopt uw auto schade op? Dan vergoedt Generali, net zoals andere verzekeraars, deze schade niet. Ook als u schade rijdt met een ontzegging van de rijbevoegdheid, bent u niet verzekerd.


verlopen rijbewijs

Rijbewijs verlopen: onverzekerd en strafbaar

Is uw rijbewijs verlopen? Dan mag u niet autorijden. Als u dat wel doet en de politie houdt u aan, dan krijgt u een bekeuring. Let daarom goed op de geldigheid van uw rijbewijs. Op het rijbewijs staat aangegeven tot wanneer dit geldig is. Voor die datum moet u het rijbewijs laten verlengen bij de gemeente waarin u woont.

Rijbewijs verlengen

In sommige gevallen is een medische keuring nodig om het rijbewijs te verlengen. Het CBR verstrekt, na een positief verlopen medische keuring, binnen 4 maanden een ‘verklaring van geschiktheid’. Daarmee kunt u bij de gemeente het rijbewijs laten vernieuwen. Een medische keuring is vereist als:

  • U in het bezit bent van een speciaal rijbewijs C, D, CE of DE, of
  • U ouder bent dan 70 jaar en beschikt over een rijbewijs

auto uitlenen aan iemand met verlopen rijbewijs

Veroorzaakt iemand van wie het rijbewijs verlopen is, met uw auto een ongeluk? De schade van de tegenpartij vergoeden wij altijd. Ook de schade aan uw auto, als deze All Risk verzekerd is. Wij eisen de uitkeringen vervolgens terug van degene die uw auto bestuurde. Maar als u op de hoogte was van het ontbreken van een geldig rijbewijs, kunnen wij de uitkering ook van u terugeisen. Bedenk vooraf goed wat de risico’s zijn van het uitlenen van een auto aan anderen.

MEER INFORMATIE 

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht. 

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar Autoverzekering

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden . Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.