Scheiding – wie krijgt de auto?

Een scheiding is voor beide partijen niet gemakkelijk. Daarom is het belangrijk om alle zaken goed en eerlijk te verdelen. Laat bijvoorbeeld een waardebepaling van uw auto maken. Zo weet u de waarde van het voertuig en welke compensatie daar tegenover kan staan.

Evenredig verdelen

Bij een scheiding moet de boedel evenredig worden verdeeld, tenzij u getrouwd bent onder huwelijkse voorwaarden. Dit is wettelijk vastgelegd. Bij dure spullen is het niet gemakkelijk om tot een eerlijke verdeling te komen.

Wordt de auto aan u toebedeeld en de waarde vastgesteld op € 20.000,-? Dan heeft uw ex recht op de helft van dit bedrag. Dat betekent dat uw partner andere kostbare goederen krijgt of dat u de helft van de waardebepaling van de auto moet afkopen. Dan zult u € 10.000,- aan uw ex moeten betalen.

Rechtsbijstand inschakelen

Soms laten beide partijen de auto op waarde schatten. Heeft u een Rechtsbijstandverzekering voor gezinnen en alleenstaanden? Dan kunt u hulp ontvangen bij het regelen van de boedelverdeling.

Lees meer over rechtsbijstand bij echtscheiding.

Waardebepaling van auto

Wij maken bij het bepalen van de waarde van uw auto gebruik van de ANWB Koerslijst. U kunt hier ook zelf de dagwaarde van uw auto berekenen.

Autoverzekering bij scheiding

Bij een scheiding is het ook verstandig om te kijken naar de autoverzekering. Want een autoverzekering staat op naam van de kentekenhouder: de eigenaar van de auto. Verwisselt het voertuig nu van eigenaar? Dan dient de huidige eigenaar zijn verzekering op te zeggen en is het nodig dat de ‘nieuwe’ eigenaar een verzekering voor de auto afsluit.

Sluit nu online de Generali Autoverzekering af.

Meer informatie

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u meer weten over de waardebepaling van uw auto bij een scheiding of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Naar Autoverzekering

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.