Autoverzekering opzeggen na schade - kan dat?

Kunt u uw autoverzekering opzeggen na schade? Bij Generali kunt u altijd per direct uw Autoverzekering opzeggen. Ook na een schade en binnen het eerste jaar. Wij raden u wel aan met een aantal zaken rekening te houden als u wilt opzeggen na een schade.


autoverzekering opzeggen na schade

Opzeggen na schade 

Wij willen natuurlijk dat al onze klanten tevreden zijn. Toch kan het gebeuren dat u een schade claimt en u ontevreden bent over de schadeafhandeling of de schadevergoeding. Uiteraard mag u uw Autoverzekering bij ons opzeggen als u niet tevreden bent.   

Dagelijks opzegbaar 

De Autoverzekering van Generali heeft geen opzegtermijn. Dat betekent dat u uw Autoverzekering altijd per direct kunt beëindigen. Als u uw verzekering wilt opzeggen, beëindigen wij uw verzekering op de dag dat u dat aan ons kenbaar maakt. Of op een datum in de toekomst naar keuze. En opzeggen mag bij ons vanaf de eerste dag dat u bij ons verzekerd bent.   

Ook opzeggen in eerste jaar 

Er zijn autoverzekeraars waar u uw verzekering in het eerste jaar alleen kunt opzeggen als uw auto niet meer op uw naam staat en u een vrijwaringsbewijs heeft, of als u wilt opzeggen na schade. Wij geloven niet dat wij u alleen als klant kunnen behouden als we u verplichten om minimaal een jaar bij ons te blijven. Bij ons mag u uw Autoverzekering ook altijd binnen het eerste jaar opzeggen.   

Niet meer betalen na opzeggen 

Wij vragen u de premie te betalen tot het moment van opzeggen. U hoeft dus niet bijvoorbeeld nog een maand premie te betalen nadat u heeft opgezegd. Heeft u al premie betaald tot een datum die voorbij de datum van opzeggen ligt? Dan krijgt u de premie voor de te veel betaalde dagen van ons terug. Wij brengen u daarvoor geen extra kosten in rekening.   

Schadevrije jaren controleren 

Als u wilt opzeggen na een schade, is het verstandig om eerst uw schadevrije jaren te controleren. Door uw schadeclaim kunt u zijn teruggevallen in het aantal schadevrije jaren. En als u daardoor een negatief aantal schadevrije jaren heeft, kan het lastiger zijn om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Uw schadevrije jaren vindt u terug in Mijn Generali

altijd verzekerd 

Als een auto op uw naam staat, moet u deze verzekeren. Zeg uw huidige verzekering daarom niet op zolang uw nieuwe verzekering nog niet is ingegaan. Uw auto is dan tijdelijk onverzekerd, waardoor u een boete van de RDW riskeert. Zeg uw huidige autoverzekering dus pas op als uw aanvraag voor een autoverzekering bij een andere verzekeraar geaccepteerd is.   

MEER INFORMATIE   

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u meer weten over het opzeggen van uw autoverzekering na schade of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar AutoverzekeringDeze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.