Wat kost een autoverzekering?

De kosten van een autoverzekering zijn voor iedereen anders. De hoogte van uw premie hangt af van verschillende factoren, zoals uw woonplaats, uw leeftijd, kenmerken van uw auto, hoeveel kilometers u rijdt, hoeveel schadevrije jaren u heeft en de dekking die u kiest.


Kosten autoverzekering

Risicoprofiel

Bij het bepalen van uw kosten van uw autoverzekering stellen wij als verzekeraar een ‘risicoprofiel’ van u op. Een risicoprofiel maakt inzichtelijk hoe groot de kans is dat u en uw auto schade oplopen. Wij maken deze op basis van:

  • Uw woonplaats en leeftijd
  • De kenmerken van de auto
  • Het aantal kilometers dat u rijdt
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft
Bereken uw premie

Woonplaats en leeftijd

Uw woonplaats en leeftijd hebben invloed op de kosten van uw Autoverzekering. In bepaalde provincies, steden en wijken is de kans op autoschade groter dan in andere woongebieden. In een rustig dorpje in de provincie bijvoorbeeld, is de kans op schade kleiner dan in een grote, drukke stad. Daarnaast houden we ook rekening met de kans op een schade. Jongeren hebben meer kans op een schade dan oudere, ervaren chauffeurs.

Kenmerken auto

De ene auto loopt gemiddeld vaker of financieel grotere schade op dan de andere. Dit heeft onder andere te maken met het gewicht, het vermogen en de cilinderinhoud van de auto. Zware auto’s veroorzaken bijvoorbeeld gemiddeld grotere schade dan lichte auto’s, en auto’s met veel vermogen veroorzaken meer schade dan auto’s met weinig vermogen.

waarde van de auto

Ook de waarde van uw auto is mede bepalend voor de hoogte van uw premie. Duurdere auto’s zijn bij schade vaak duurder om te repareren dan goedkopere auto’s. Als u bij ons de WA Plus (beperkt casco) of All Risk Autoverzekering afsluit, nemen wij de oorspronkelijke cataloguswaarde van uw auto als uitgangspunt. Sluit u de WA Autoverzekering af, dan gebruiken wij de dagwaarde.

Aantal kilometers dat u rijdt

Het spreekt voor zich dat ook het aantal kilometers dat u rijdt van invloed is op de kans dat uw auto beschadigd raakt. Hoe meer u van uw auto gebruikmaakt, hoe meer momenten er zijn waarop deze schade kan oplopen.

Korting bij schadevrije jaren


Statistisch gezien hebben personen die door de jaren heen weinig schade hebben geclaimd een lagere kans om in de toekomst schade te claimen. Andersom geldt dat ook: personen die in het verleden veel schades hebben gereden, zullen ook in de toekomst vaker schade claimen. Via de Bonus/Malus-regeling krijgt u daarom korting op uw premie als u schadevrije jaren opbouwt. Dat houdt de kosten van uw autoverzekering laag.

WA, WA Plus of All Risk

Ook de dekking die u kiest heeft invloed op de hoogte van uw premie. Bij Generali en de meeste andere verzekeraars kiest u voor een WA, WA Plus of All Risk Autoverzekering. U betaalt altijd het minst voor WA en het meest voor All Risk. De All Risk Autoverzekering is dan ook de uitgebreidste dekkingen vergoedt nagenoeg alle autoschades. 

Hier vindt u meer informatie over de verschillende dekkingen van de Autoverzekering.

Aanvullende verzekeringen

U kunt uw Autoverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dat zorgt voor een hogere premie, maar biedt u meer rust en zekerheid. Dan krijgt u bijvoorbeeld meer soorten schade vergoed, een hogere vergoeding bij total loss van uw auto of heeft u recht op pechhulp of juridische hulp bij het verhalen van schade. Bij ons kunt u kiezen uit:

wat kost aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen hebben een vaste prijs per maand. Deze prijs is voor iedereen gelijk. De kosten van een aanvullende verzekering zijn niet afhankelijk van welke Generali Autoverzekering u heeft gekozen. En ook niet van uw aantal schadevrije jaren. In de tabel hieronder ziet u wat de kosten van de aanvullende verzekering zijn. (maart 2017)

Ongevallen Inzittenden

€ 2,69

Schade Inzittenden

€ 5,05

Verhaalservice

€ 2,06

Rechtsbijstand Auto

€ 3,50

Pechhulp NL

€ 5,19

Pechhulp EU

€ 7,24

Extra eigen risico

Als u een schade laat herstellen die onder de dekking van uw Generali Autoverzekering valt, moet u soms een eigen risico betalen. Bij ons heeft u de mogelijkheid om voor een extra eigen risico te kiezen van € 500,- of € 1.000,-. Uw eigen risico bij schadeherstel is dan hoger, maar de premie voor uw Autoverzekering wordt daardoor een stuk lager. U geniet overigens financieel voordeel als u uw autoschade door een Schadegarant of een Glasgarant herstelbedrijf laat repareren.

Meer informatie over Schadegarant en Glasgarant.

Let niet alleen op kosten

Het is aan te raden om niet alleen naar de kosten van een autoverzekering te kijken. Een scherpe premie is belangrijk, dat vinden wij ook. Maar daarnaast vinden wij een goede service en aandacht voor u als klant net zo belangrijk. Naast een scherpe premie hebben wij alle aandacht voor u en staan wij voor u klaar om u te helpen, te informeren en te adviseren over onze verzekeringen.

Generali Autoverzekering dagelijks opzegbaar

Bij sommige autoverzekeraars kunt u uw verzekering in het eerste jaar alleen opzeggen als uw auto niet meer op uw naam staat of als u wilt opzeggen na schade. Wij geloven niet dat u alleen klant bij ons blijft als wij u verplichten om een jaar bij ons te blijven. Maar dat u blijft omdat u tevreden bent. Bij ons mag u uw Autoverzekering daarom altijd per direct beëindigen. Ook binnen het eerste jaar. 

Bovendien staan we altijd open voor uw suggesties om onze producten en dienstverlening te verbeteren. Heeft u ideeën ter verbetering? Dan horen wij dat graag

MEER INFORMATIE   

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u meer weten over de Autoverzekering of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.    

Naar de autoverzekeringDeze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.