Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

Hoe achterhaalt u hoeveel schadevrije jaren u heeft? Vanaf 1 januari 2014 zijn verzekeraars verplicht om u jaarlijks te informeren over uw schadevrije jaren.


hoeveel schadevrije jaren

Schadevrije jaren opbouwen

Via de Bonus/Malus-regeling levert schadevrij rijden u premiekorting op. Het opbouwen van schadevrije jaren kan alleen als u de Autoverzekering op uw naam heeft staan.

Schadevrije jaren verliezen

Voor elk volledig verzekeringsjaar waarin u geen schade veroorzaakt, krijgt u een schadevrij jaar. Maar veroorzaakt u schade, dan verliest u mogelijk een aantal schadevrije jaren. Hoeveel? Dat hangt af van het aantal treden dat u terugvalt op de Bonus/Malus-ladder

Na een wetswijziging in 2016 zijn de regels rondom schadevrije jaren voor iedere verzekeraar hetzelfde. Ga naar Schadevrije jaren berekenen - hoe werkt dat?

Schadevrije jaren op uw polisblad

Het aantal schadevrije jaren dat u bij aanvang van uw Autoverzekering heeft, staat vermeld op uw polisblad. Bovendien ontvangt u van ons elke 12 maanden een verlengingsbericht met hierop het aantal schadevrije jaren. Maar ook als u uw Autoverzekering opzegt, ontvangt u informatie over uw opgebouwde schadevrije jaren.

Meer informatie

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u meer weten over schadevrije jaren of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar Autoverzekering

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.