WA Plus - wat is gedekt?

De WA Plus Autoverzekering, ook wel WA beperkt casco, is een uitgebreidere versie van de WA Autoverzekering. Naast de verplichte WA dekking, biedt WA Plus ook dekking tegen enkele schades aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld brand- en ruitschade en schade als gevolg van vandalisme en hagel. Diefstal is ook gedekt.


wa plus dekking

Dekking WA Plus Autoverzekering

Met de Generali WA Plus Autoverzekering bent u verzekerd tegen de volgende schades:

 • Brand en ontploffing. Ook schade door zelfontbranding, kortsluiting en blikseminslag is verzekerd
 • Diefstal, oplichting en verduistering. De dekking van diefstal geldt ook voor onderdelen van de auto. Als uw auto gestolen is en wordt teruggevonden met schade, dan is die schade ook gedekt
 • Schade als gevolg van inbraak in de auto
 • (Poging tot) joyriding
 • Ruitbreuk. Mochten glasscherven schade veroorzaken, dan is dat ook gedekt
 • Storm. Wij vergoeden schade door storm als uw auto door wind omver waait of als voorwerpen door een storm uw auto beschadigen. Bijvoorbeeld afgebroken takken of reclameborden
 • Natuurrampen. Daaronder valt schade door overstroming, vloedgolf, hagel, lawine, vallend gesteente, instorting, aardverschuiving, vulkaanuitbarsting en aardbeving
 • Botsing met loslopende dieren, vogels of overstekend wild
 • Rellen of vandalisme
Bereken uw premie

Wat dekt WA Plus niet

De WA Plus Autoverzekering dekt geen schade door een aanrijding die u zelf heeft veroorzaakt (zonder opzet) en schade door omslaan, van de weg of te water raken van uw auto. U kunt zich wel tegen deze schade verzekeren met de All Risk Autoverzekering. Sommige schades vergoeden wij nooit. Bijvoorbeeld:

 • Opzettelijk veroorzaakte schade
 • Schade als gevolg van normale slijtage van uw auto
 • Schade veroorzaakt door een bestuurder die onder invloed was van verdovende middelen
 WAWA PlusAll Risk
Schade aan anderen
Schade aan andermans spullen
Brand
Diefstal, inbraak, joyriding
Ruitbreuk
Botsing loslopende dieren  
Storm, hagel, overstroming
Vandalisme
Slippen en omslaan    
Te water raken
Aanrijding

Lees hier de volledige lijst van schades die niet verzekerd zijn.

Dekking kan verschillen

Zoals bij de meeste verzekeringen kan de dekking van een WA Plus Autoverzekering per verzekeraar verschillen. Zo is schade door vandalisme lang niet bij alle autoverzekeraars al vanaf WA Plus gedekt. U doet er dan ook goed aan de verschillende voorwaarden naast elkaar te leggen, voordat u een keuze maakt.

Autoverzekering kiezen

Welke Autoverzekering het best bij u past is afhankelijk van een hoop factoren. Bijvoorbeeld van de leeftijd van uw auto en van uw persoonlijke situatie. Mogelijk is de All Risk Autoverzekering een betere keuze voor u dan de WA Plus Autoverzekering. De dekking van All Risk is een stuk uitgebreider. Hier leest u waarop u moet letten bij het afsluiten van een Autoverzekering.

U kunt natuurlijk ook even telefonisch contact met ons opnemen. Wij informeren en adviseren u graag over onze Autoverzekeringen en helpen u bij het afsluiten.

Meer informatie

Generali maakt verzekeren graag helder. Wilt u meer weten over onze WA Plus Autoverzekering of onze andere Autoverzekeringen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Naar AutoverzekeringDeze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.