Autosleutel kwijt - wat nu?

U staat op het punt om weg te gaan, wilt uw autosleutel pakken en… u kunt ze niet vinden. Uw autosleutel is kwijt. U bent hem verloren, hij is gestolen of op een andere plek dan gebruikelijk teruggelegd. En wat als u uw autosleutel kwijt bent en geen reservesleutel heeft? Kunt u een beroep doen op uw verzekering?


autosleutel kwijt

autosleutel kwijt

Uw autosleutel kwijt zijn is behoorlijk frustrerend. Is hij echt kwijt, verplaatst of is hij gestolen? Als u na lang zoeken uw autosleutel echt niet kunt vinden, zit er maar 1 ding op: een sleutel bij laten maken.

autosleutel na laten maken

Een autosleutel bij laten maken is niet goedkoop. Er zijn natuurlijk verschillende soorten autosleutels. Maar de autosleutel van nu is lang niet zo eenvoudig meer als die van 30 jaar geleden. Toen maakte u de deur open door de sleutel in het slot te draaien. Er kwam geen techniek aan de pas. Dat is nu wel anders. De ingebouwde startonderbreker, een chip, maakt dat een autosleutel bij laten maken behoorlijk kostbaar kan worden. Hoe meer techniek er in de sleutel is verwerkt, des te duurder het namaken van de autosleutel is.

geen reservesleutel

Bent u uw autosleutel kwijt en wilt u een nieuwe laten maken? Dat kan alleen als u een reservesleutel heeft. Bent u uw autosleutel kwijt en heeft u geen reservesleutel? Bel dan uw dealer. Een servicemonteur kan met speciale computerapparatuur uw auto openen. Ook kan de dealer een nieuwe sleutel bestellen of desnoods een nieuw slot plaatsen. 

TIPS AUTOSLEUTEL KWIJTRAKEN VOORKOMEN

Misschien een open deur, maar toch een aantal tips, zodat u uw autosleutel niet snel kwijtraakt:

  • Koop een sleutelvinder: hang dit muntje ter grootte van 50 cent aan uw sleutelbos. Er gaat een alarm af als u uw sleutel zoekt. Via een app op uw telefoon ziet u waar uw autosleutel is. Zo raakt u uw autosleutel niet meer kwijt!
  • Leg uw autosleutel op een vaste plek. Het liefst op een plek waar kinderen niet bij kunnen. Zo kunnen zij uw autosleutel niet per ongeluk ‘verplaatsen’

autosleutel gestolen

Bent u uw autosleutel kwijt doordat uw autosleutel is gestolen? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Neem ook contact op met uw verzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden de kosten voor het laten plaatsen van nieuwe sloten en het maken van een nieuwe autosleutel, andere verzekeraars doen dat niet.

Gestolen autosleutel & verzekering

Is uw autosleutel gestolen? Bij veel verzekeraars geldt een maximale vergoeding voor nieuwe sloten. De Generali WA Plus Autoverzekering en de Generali All Risk Autoverzekering vergoeden de volledige kosten voor het plaatsen van nieuwe sloten en het maken van een nieuwe autosleutel. Ook heeft dit geen invloed op uw schadevrije jaren. Belangrijk is dat u binnen 14 dagen de autosloten vervangt. Doet u dit niet, dan is uw auto niet langer verzekerd tegen diefstal. Uiteraard is het van belang dat u aangifte doet van diefstal als uw autosleutel is gestolen.

Schade melden

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat, Twitter en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Naar AutoverzekeringDeze tekst is geschreven op basis van de huidige
polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.