Auto WA Plus verzekeren - wanneer verstandig?

WA Plus biedt een ruimere dekking dan WA, maar is minder uitgebreid dan de All Risk verzekering. Of deze verzekering de beste keuze voor u is, hangt af van de waarde van uw auto en hoeveel risico u zelf wilt en kunt dragen. Oftewel, of u schade aan uw eigen auto zelf wilt en kunt betalen.

WA Plus autoverzekering

De WA Plus Autoverzekering van Generali dekt naast schade die u met uw auto aan anderen of andermans spullen toebrengt, ook diverse schades aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld ruitschade, brandschade, vandalisme, maar ook diefstal. Schade aan uw eigen auto doordat u bijvoorbeeld tegen een andere auto of een paaltje aanrijdt, is niet verzekerd. Deze schade is wel verzekerd bij All Risk.

Welke schades zijn verzekerd

De volgende schades zijn verzekerd met WA Plus:

 • Diefstal, inbraak en joyriding
 • Schade door storm, hagel en overstroming
 • Schade door brand
 • Ruitbreuk
 • Schade door vandalisme 
 • Schade als gevolg van een botsing met loslopende dieren of vogels

Wat is niet verzekerd

Bij het kiezen van een autoverzekering is het belangrijk om te weten welke schades verzekerd zijn, maar ook welke schades niet verzekerd zijn. U bent met WA Plus niet verzekerd voor schade aan uw eigen auto veroorzaakt door:

 • Slippen en omslaan van uw auto
 • Te water raken van uw auto
 • Een aanrijding die u zelf veroorzaakt

Wanneer kiest u WA Plus

Schade aan en total loss van uw auto als gevolg van een door uzelf veroorzaakte botsing of aanrijding is niet verzekerd met WA Plus. De WA Plus Autoverzekering is een verstandige keuze als u:

 • Schade aan uw auto gemakkelijk zelf kunt betalen
 • Uw auto niet op afbetaling heeft gekocht en u deze eenvoudig kunt missen als deze wegvalt
 • Beschikt over de middelen om zonder problemen een nieuwe te kunnen kopen als uw auto wegvalt en deze niet kunt missen

Meer zekerheid met All Risk

De meeste autoschades ontstaan door een aanrijding of een botsing. De All Risk Autoverzekering heeft de uitgebreidste dekking: ook als u zelf een botsing of een aanrijding veroorzaakt, is de schade aan uw eigen auto verzekerd. De financiële impact van deze schade is vaak groot. Dus als u de meeste zekerheid wilt, kiest u voor All Risk.

Let op: sommige schades zijn nooit verzekerd. Bekijk hier de lijst van uitgesloten schades.

Redenen om voor All Risk te kiezen

Is uw auto nog niet zo oud en heeft deze een hoge dagwaarde? Of kunt of wilt u autoschade door uzelf veroorzaakt niet zelf betalen? Dan is het verstandig om voor de All Risk Autoverzekering te kiezen. Andere redenen om voor All Risk te kiezen:

 • U heeft voor uw werk een representatieve auto nodig, maar u heeft niet genoeg spaargeld om een soortgelijke auto te kunnen kopen als deze wegvalt. Total loss door eigen schuld is namelijk alleen verzekerd bij All Risk
 • U heeft uw auto op afbetaling gekocht. Bij total loss door eigen schuld krijgt u zonder All Risk verzekering geen vergoeding en blijft u met een schuld zitten

Wanneer volstaat WA

Als u een oudere auto heeft, kunt u mogelijk volstaan met alleen de verplichte WA verzekering. Auto’s van 8 jaar of ouder zijn vaak alleen WA verzekerd. Meestal zijn deze auto’s namelijk relatief niet veel meer waard. Maar bedenk goed of u zich niet ook wilt verzekeren tegen schade aan uw eigen auto. Met een WA verzekering komt deze schade geheel voor eigen rekening.

MEER INFORMATIE   

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u weten welke autoverzekering aansluit bij uw auto en situatie of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.    

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.
 

Naar WA Plus Autoverzekering

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.