Auto verzekeren op naam van anderen – kan dat?

Heeft u een nieuwe auto gekocht, maar niet voor uzelf, maar voor uw partner of kinderen? Dan wilt u de verzekering misschien afsluiten op hun naam. Kan dat?


auto verzekeren naam anderen

Gekoppeld aan kentekenhouder

Een Autoverzekering is altijd gekoppeld aan de kentekenhouder. Dit is de persoon die de auto heeft gekocht. Bent u dat? Dan staat de nieuwe wagen dus op uw naam. U bent dan ook degene die de verzekering afsluit. Bij het aanvragen van een autoverzekering moet u opgeven wie de hoofdbestuurder van de auto is. Dat hoeft u niet zelf te zijn.

Wie is hoofdbestuurder

Heeft u weleens iemand horen zeggen dat de auto op zijn naam staat, maar de verzekering op de naam van zijn vrouw? Wat deze persoon dan bedoelt, is dat zijn vrouw de hoofdbestuurder is. Koopt u bijvoorbeeld een auto voor uw vrouw? Dan geeft u haar als hoofdbestuurder op.

Auto van kind verzekeren

Koopt u een auto voor uw zoon of dochter? Omdat jongeren een hogere premie betalen, geven sommige ouders zichzelf als hoofdbestuurder op in plaats van hun kind. Dit is erg onverstandig. Waarom dit onverstandig is, leest u bij Auto kind verzekeren - hoe werkt dat?

Uitlenen verzekerd

Rijdt een vriend van u, met uw toestemming, een keer met uw auto? Dan is diegene ook verzekerd voor schades die onder de dekking van uw Autoverzekering vallen. Mits deze persoon een geldig rijbewijs heeft natuurlijk.

Meer informatie

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u meer weten over wie de verzekering op naam heeft of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Naar Autoverzekering


Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.