Autoverzekering afsluiten op andere naam

Heeft u een nieuwe auto gekocht, maar niet voor uzelf, maar voor uw partner of kinderen? Dan wilt u de verzekering misschien afsluiten op hun naam. Een autoverzekering afsluiten op een andere naam, mag dat?


auto verzekeren naam anderen

autoverzekering afsluiten op andere naam

Een Autoverzekering is altijd gekoppeld aan de kentekenhouder. Dit is de persoon die de auto heeft gekocht. Bent u dat? Dan staat de nieuwe wagen dus op uw naam. U bent dan ook degene die de verzekering afsluit. Bij het aanvragen van onze Autoverzekering moet u opgeven wie de hoofdbestuurder van de auto is. Dat hoeft u niet zelf te zijn.

Wie is de hoofdbestuurder?

Heeft u weleens iemand horen zeggen dat de auto op zijn naam staat, maar de verzekering op de naam van zijn vrouw? Wat deze persoon dan bedoelt, is dat zijn vrouw de hoofdbestuurder is. Koopt u bijvoorbeeld een auto voor uw vrouw? Dan geeft u haar als hoofdbestuurder op.

Auto van kind verzekeren

Koopt u een auto voor uw zoon of dochter? Omdat jongeren een hogere premie betalen, geven sommige ouders zichzelf als hoofdbestuurder op in plaats van hun kind. Dit is erg onverstandig. Want zp bouwt uw zoon of dochter geen schadevrije jaren op. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan verder bij Auto kind verzekeren - hoe werkt dat?

Auto Uitlenen verzekerd

Rijdt een vriend van u, met uw toestemming, een keer met uw auto? Dan is diegene ook verzekerd voor schades die onder de dekking van uw Autoverzekering vallen. Deze persoon heeft natuurlijk wel een geldig rijbewijs.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wie de verzekering op naam heeft? Of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven antwoord op uw vragen en bieden u de hulp en advies die u nodig heeft.


Neem contact op