Auto kind verzekeren - hoe werkt dat?

Alleen degene die een auto op zijn of haar naam heeft staan, kan die auto verzekeren. Dus heeft uw kind zelf een auto gekocht? Dan kan alleen hij of zij zelf een autoverzekering voor die auto afsluiten.


auto verzekeren kind

Gekoppeld aan kentekenhouder

Een autoverzekering is gekoppeld aan de kentekenhouder. Gebruikt iemand anders met uw toestemming uw auto? Dan is diegene ook verzekerd voor schades die onder de dekking van de autoverzekering vallen. Mits diegene een geldig rijbewijs heeft natuurlijk.

Autoverzekering aanvragen

Bij het aanvragen van een autoverzekering moet u opgeven wie de hoofdbestuurder is. Vraagt u de verzekering aan, maar gaat uw kind vaker dan u in de auto rijden? Dan is hij of zij de hoofdbestuurder. Omdat jongeren een hogere premie betalen, geven sommige ouders zichzelf als hoofdbestuurder op in plaats van hun kind. Dit is erg onverstandig.

Geef juiste hoofdbestuurder op

Het verkeerd opgeven van de hoofdbestuurder heeft behoorlijke gevolgen:

  • Blijkt bij schade dat niet u, maar uw kind hoofdbestuurder is, dan vergoeden wij de schade in veel gevallen niet
  • Is uw kind wel de hoofdbestuurder, maar staat de autoverzekering niet op zijn of haar naam, dan bouwt uw kind zelf geen schadevrije jaren op. U bespaart dan nu wellicht geld, maar uw kind is relatief meer geld kwijt als hij in de toekomst een autoverzekering afsluit

denk aan toekomst

U loopt dus een onnodig risico als u uzelf als hoofdbestuurder opgeeft in plaats van uw kind. Bovendien heeft uw kind in de toekomst mogelijk een duurdere auto en daardoor een duurdere autoverzekering. Omdat uw kind geen schadevrije jaren heeft opgebouwd, kan hij of zij dan niet profiteren van Bonus/Malus-korting die hij anders wel zou krijgen.

Meer informatie

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wilt u meer weten over het verzekeren van de auto van uw kind of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.  

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar Autoverzekering

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.