Autoverzekering afsluiten - waarop moet ik letten?

Bij een Autoverzekering kiest u uit drie dekkingen: WA, WA Plus (beperkt casco) en All Risk. Daarnaast kunt u aanvullende dekkingen afsluiten. Hoe uitgebreider u zich verzekert, hoe hoger de premie. Maar u kunt er wel mee voorkomen dat schade voor eigen rekening komt.


autoverzekering afsluiten

3 Autoverzekering

De Generali Autoverzekering kent 3 basisdekkingen:

 • De WA Autoverzekering vergoedt schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt. Zowel letselschade als materiële schade
 • Met WA Plus (beperkt casco) verzekert u zich naast schade aan anderen of andermans eigendommen ook tegen diverse schades aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld ruitschade en schade aan uw auto door brand en vandalisme. Ook diefstal van uw auto is verzekerd bij WA Plus
 • De All Risk Autoverzekering is de uitgebreidste autoverzekering en dekt ook de schade aan uw eigen auto als u zelf een aanrijding of een botsing veroorzaakt
Bereken uw premie

Zelf schade betalen

De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen bij het kiezen van een Autoverzekering is: wil en kan ik schade aan mijn eigen auto zelf betalen? Ook als ik zelf een verkeersongeval veroorzaak? WA Plus (beperkt casco) dekt bepaalde schades aan uw auto, maar geen schade die het gevolg is van een door uzelf veroorzaakte botsing of aanrijding. All Risk dekt deze schade wel. WA Plus dekt:

 • Diefstal, inbraak en joyriding
 • Schade door storm, hagel en overstroming
 • Schade door brand
 • Ruitbreuk
 • Schade door vandalisme
 • Schade als gevolg van een botsing met loslopende dieren of vogels

All Risk Autoverzekering

Met de All Risk Autoverzekering zijn bijna alle autoschades gedekt. Niet alleen bovengenoemde schades, maar ook schade aan uw auto als gevolg van een door uzelf veroorzaakte aanrijding of botsing. De meeste autoschades ontstaan op deze manier. En de financiële gevolgen van deze schades voor u zijn vaak groot. Wilt u de meeste financiële zekerheid, dan kiest u voor de All Risk Autoverzekering.

Wanneer is All Risk verstandig

Is uw auto nog niet zo oud? Heeft deze een hoge dagwaarde? Wilt of kunt u schade aan uw auto, al dan niet door uzelf veroorzaakt, niet zelf betalen? Dan is de All Risk Autoverzekering de beste keuze. Auto’s jonger dan 4 jaar zijn bijna altijd All Risk verzekerd. Andere redenen om voor All Risk te kiezen:

 • U heeft voor uw werk een auto nodig, maar u heeft niet genoeg spaargeld om een soortgelijke auto te kunnen kopen als deze wegvalt. Total loss door eigen schuld is namelijk alleen verzekerd bij All Risk
 • U heeft uw auto op afbetaling gekocht. Bij total loss door eigen schuld krijgt u zonder All Risk verzekering geen vergoeding en blijft u met een schuld zitten

Wanneer kiest u WA Plus

Mensen verzekeren een auto van 6 of 7 jaar vaak ook All Risk, om grote schades niet zelf te hoeven betalen. WA Plus is minder uitgebreid dan All Risk. Maar heeft u uw auto niet op afbetaling gekocht en kunt u deze eenvoudig missen of beschikt u over de middelen om zonder problemen een nieuwe te kunnen kopen? Dan is WA Plus mogelijk een financieel aantrekkelijkere keuze.

Wanneer volstaat WA

Als u een oudere auto heeft kunt u mogelijk volstaan met alleen de verplichte WA verzekering. Auto’s van 8 jaar of ouder met een dagwaarde van € 5.000,- of lager zijn vaak WA of WA Plus verzekerd. Bedenk goed of u zich wilt verzekeren tegen schade aan uw eigen auto. Met een WA verzekering komt alle schade aan uw eigen auto geheel voor eigen rekening.

Extra eigen risico

Bij het herstellen van sommige schades aan uw auto betaalt u een eigen risico. Bij onze WA Plus en All Risk Autoverzekering kunt u kiezen voor een extra eigen risico. Dit is interessant als u een groter financieel risico wilt en kunt dragen. En uw premie is dan een stuk lager. U kunt uw eigen risico verhogen met € 500,- of € 1.000,- per schadegeval.

Aanvullende verzekeringen

U kunt uw Autoverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dat biedt u meer rust en zekerheid. Dan krijgt u bijvoorbeeld meer soorten schade vergoed, een hogere vergoeding bij total loss van uw auto of heeft u recht op pechhulp of juridische hulp bij het verhalen van schade.

Bereken uw premie

Pechhulp

Met de aanvullende dekking Pechhulp krijgt u hulp als u door een defecte auto of bijvoorbeeld een lekke band niet meer verder kunt rijden. U kunt kiezen uit Pechhulp Nederland en Pechhulp Europa. Verstandig om af te sluiten als u geen abonnement heeft op een pechhulpservice of geen recht heeft op pechhulp vanuit de merkgarantie van uw auto. Een Pechhulpdekking kunt u afsluiten als uw auto jonger is dan 12 jaar.

Schade Inzittenden

Letselschade en overlijden van inzittenden is niet standaard verzekerd als de bestuurder van uw auto zelf een ongeluk veroorzaakt. Met Schade Inzittenden verzekert u uzelf en uw passagiers tegen de financiële gevolgen van letselschade of overlijden door een verkeersongeval. Mensen die zich moreel verantwoordelijk voelen voor de passagiers in hun auto sluiten deze aanvullende verzekering af.

Ongevallen Inzittenden

Met de Ongevallen Inzittenden ontvangen u en uw passagiers een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een verkeersongeval. Deze aanvullende verzekering is een goedkopere optie dan Schade Inzittenden, maar vergoedt niet álle financiële schade veroorzaakt door letsel of overlijden als gevolg van een verkeersongeval. Met Schade Inzittenden is wel alle financiële schade gedekt.

Rechtsbijstand Auto

Met de aanvullende verzekering Rechtsbijstand Auto heeft u recht op professionele juridische hulp van DAS bij nagenoeg alle juridische geschillen met betrekking tot uw auto. Bijvoorbeeld bij het verhalen van schade aan uw auto en letselschade na een verkeersongeval en bij juridische conflicten over bijvoorbeeld de aan- of verkoop van uw auto. Dat geeft een gerust gevoel en kan u hoge kosten voor rechtshulp schelen.

Verhaalservice

Verhaalservice biedt u recht op juridische hulp bij het verhalen van schade aan uw auto na een verkeersongeval. Deze aanvullende verzekering kost u minder dan Rechtsbijstand Auto, maar is ook minder uitgebreid. Bij onze All Risk Autoverzekering is Verhaalservice inbegrepen.

Verlenging Nieuwwaarderegeling

U kunt Verlenging Nieuwwaarderegeling afsluiten bij onze All Risk Autoverzekering als uw auto jonger is dan 3 maanden. Verstandig als u uw nieuwe auto op afbetaling heeft gekocht. Of als u voor uw werk een representatieve auto nodig heeft en u niet uw spaargeld kwijt wilt zijn aan een nieuwe, soortgelijke auto als uw auto wegvalt. De verkoopwaarde van uw auto in het 2de en 3de jaar kan behoorlijk verschillen van de nieuwwaarde.

Meer informatie

Generali maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij ook online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Heeft u nog aanvullende vragen of wilt u zich laten adviseren over een Autoverzekering? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, per e-mail, via de chat en via het webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij geven antwoord op uw vragen en bieden u praktische hulp en advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar Autoverzekering

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.