Tijdelijk kenteken

Importeert u een auto, dan moet u een Nederlands kenteken aanvragen bij de RDW. Wilt u de auto zelf naar Nederland rijden? Dan is een tijdelijk kenteken verplicht. De RDW geeft dit kenteken niet af. U koopt het bij de dealer of bij de instantie in het buitenland waar u de auto koopt.


tijdelijk kenteken

Tijdelijk kenteken aanvragen

Een tijdelijk kenteken, ook wel een uitvoerkenteken, is nodig als u vanuit het buitenland de auto naar Nederland rijdt. Let hierbij op de geldigheid van het tijdelijke kenteken. In Nederland bent u namelijk verplicht uw auto te laten keuren bij een RDW-keuringsstation. Het is prettig als het kenteken dan nog geldig is.

1-dagskenteken aanvragen

Is het tijdelijke kenteken niet meer geldig op het moment dat u een afspraak bij een RDW-keuringsstation heeft? Of wordt uw auto via een trailer of een auto-ambulance naar Nederland gebracht? Vraag dan een gratis 1-dagskenteken bij de RDW aan. Dan rijdt u met een geldig kenteken.

Kentekenbewijs

Na keuring en registratie bij de RDW en na uw aangifte bij de Belastingdienst voor de bpm ontvangt u binnen 4 tot 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs. Een werkdag hierna stuurt de RDW u de tenaamstellingscode toe.

Importauto verzekeren

Naast een kenteken is ook een autoverzekering verplicht. Een importauto verzekeren is verplicht als u met een auto over de Nederlandse weg rijdt. Rijdt u de auto zelf naar Nederland toe, vraag dan bij de buitenlandse instantie na hoe dit qua verzekering is geregeld. Ook als u een 1-dagskenteken heeft, moet u de auto verzekeren. Generali biedt geen 1-dagsverzekering aan. 

Generali Autoverzekering

Heeft u vragen over onze Autoverzekering of wilt u weten welke dekking het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen? Onze klantadviseurs informeren u graag

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.