RDW

Bezit u een auto of wilt u een auto kopen? U komt dan in contact met de RDW. Om het aantal eigenaren na te trekken bijvoorbeeld of om kentekeninformatie op te vragen. Ook als u uw auto wilt schorsen, een boete ontvangt of uw auto APK laat keuren, gaat dat via de RDW.

Snel regelen


Als u een nieuwe auto of occasion gaat kopen of een auto wilt importeren, komen er veel vragen op u af. Waar moet u op letten als u een nieuwe of tweedehands auto koopt? En welke regels er voor het importeren van een auto? En een kentekenbewijs aanvragen of een kenteken checken, hoe doet u dat? Op deze en nog veel meer vragen, geven wij u antwoord. Zodat u goed voorbereid een proefrit kan maken, een auto kan importeren of een auto kan kopen.

Nieuwe auto kopen

Eindelijk is hij uit, die nieuwe auto die u zo graag wilt hebben. U kunt niet wachten om een proefrit te maken. Weet u waar u op moet letten?

Nieuwe auto kopen

Occasion kopen

Bij de dealer ziet u hem staan: dé occasion van uw dromen. Waar moet u opletten als u een tweedehands auto gaat kopen?

Occasion kopen

Auto importeren

Zelf een auto importeren vanuit het buitenland kan voordelig zijn. Wat moet u regelen en waarop moet u letten?

Auto importeren

Nieuwe auto verzekeren

Gefeliciteerd met uw nieuwe auto! U bent natuurlijk zuinig op uw auto. Welke autoverzekering is het verstandigst bij een nieuwe auto?

Nieuwe auto verzekeren

Occasion verzekeren

Of u nu een nieuwe of tweedehands auto koopt, u wilt uw auto goed verzekeren. Welke dekking past bij u? Gebruik deze handige vragenlijst.

Occasion verzekeren

Tijdelijk kenteken

Importeert u een auto uit het buitenland en rijdt u de auto zelf naar Nederland? Vraag dan een tijdelijk kenteken aan bij de RDW.

Tijdelijk kenteken

Laatste kenteken

Nieuwe auto? Natuurlijk bent u ook nieuwsgierig naar het kenteken. Met de kentekentool van Generali weet u wat het nieuwste kenteken is.

Laatste kenteken

Aantal eigenaren natrekken

Via het RDW kunt u het aantal eigenaren van uw auto natrekken. Handig, als u een tweedehandsauto gaat kopen.

Aantal eigenaren natrekken

Tenaamstellingscode

Heeft u een auto gekocht? Bij de tenaamstelling ontvangt u een tenaamstellingscode. Wat is een tenaamstellingscode?

Tenaamstellingscode aanvragen

Kenteken overschrijven

Als u een auto koopt, moet het kenteken op uw naam gezet worden. Het is belangrijk dat u dat zo snel mogelijk doet. Hoe doet u dat?

Auto overschrijven

Kilometerstand controleren

Tweedehands auto kopen? Check de kilometerstand. Zo voorkomt u dat een auto koopt die meer kilometers heeft gereden dan op de teller staat.

Kilometerstand controleren

Kentekenbewijs aanvragen

Auto gekocht? De dealer regelt meestal de tenaamstelling. Koopt u uw auto van een particulier? Vraag bij de RDW een kentekenbewijs aan.

Kentekenbewijs aanvragen

Wegenbelasting

Wegenbelasting betalen is een verplicht voor iedereen die een motorvoertuig bezit. Lees alles over wegenbelasting.

Wegenbelasting berekenen op kenteken

Kenteken check

Tweedehands auto kopen? Doe de kentekencheck en zie alle voertuiggegevens, technische specificaties en fiscale gegevens.

Kentekencheck

APK

Voor een nieuwe auto geldt niet de APK-verplichting. Voor oudere auto's wel. Wat zijn de regels en waar worden auto's op gecontroleerd?

APK

Auto schorsen

Gebruikt u uw auto een langere tijd niet? Bijvoorbeeld omdat u een lange reis gaat maken. Auto’s kunt u voor een periode schorsen.

Auto naar de sloop

Waarde auto berekenen

U wilt een auto kopen of verkopen. Het is prettig als u weet wat de auto waard is. De waarde van een auto berekent u heel eenvoudig

Waarde auto berekenen

Auto naar de sloop

Wilt u uw oude auto, schade-auto of sloopauto naar de sloop brengen? Kies dan voor een RDW erkend autosloop- of autodemontage-bedrijf.

Auto naar sloop

Boetes RDW

RDW deelt ook boetes uit. Bijvoorbeeld als u niet voldoet aan de APK-verplichting of als uw auto niet is verzekerd.

Boetes RDW

Papieren kentekenbewijs

Heeft u een papieren kentekenbewijs en wilt u graag een kentekenbewijs op creditcardformaat? Bij de RDW kunt deze aanvragen.

Omwisselen papieren kentekenbewijs