Onderhoud van mijn auto

Bent u trots bent op uw auto? Zorg er dan voor dat u uw auto goed onderhoudt. Dan gaat uw mooie auto niet alleen langer mee, maar verkleint u ook de kans op ongelukken en onnodige reparatiekosten. Waar moet u aan denken en hoe pakt u het aan?

banden wisselen

Onderhoudstips auto

Bent u trots op uw auto? Dan zorgt u ervoor dat u uw auto goed onderhoudt. Zo gaat hij niet alleen langer mee, goed onderhoud verkleint ook de kans op ongelukken en onnodige reparatiekosten. Hoe kunt u uw auto het best onderhouden? Lees hier onze onderhoudstips.

Winterbanden wisselen - wanneer en hoe doe ik dat?

Gaat u met de auto op wintersport? Dan is het verstandig om de autobanden te wisselen voor winterbanden. Maar ook bij koude temperaturen in eigen land zijn ze geschikt. Winterbanden hebben diverse voordelen ten opzichte van normale autobanden.

Ruitenwissers vervangen - hoe doe ik dat?

Versleten ruitenwissers drogen uw autoruit niet goed en laten strepen achter. Daardoor heeft u bij regen slecht zicht en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Ruitenwissers vervangen is eenvoudig en zelf doen bespaart u geld. Maar hoe doet u dat?

Bevroren autoruiten

Parkeert u uw auto tijdens de winterperiode buiten? Zorg er dan voor dat u maatregelen neemt om bevroren autoruiten te voorkomen. Bevriezen de ramen toch? Maak ze dan op een goede manier ijsvrij. Want rijden met slecht zicht vergroot de kans op ongelukken.

Winterbanden Duitsland

Of u nu Duitsland kiest om te skiën, snowboarden of langlaufen in Winterberg óf het land kiest om te tanken of uw boodschappen te doen: in Duitsland zijn winterbanden verplicht. En dat niet alleen. Per 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor de winterbanden in Duitsland. Scherpere vereisten dus. In dit artikel alles over winterbanden in Duitsland én over de nieuwe wetgeving.

Zijn winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht. Bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius worden winterbanden wel aangeraden. Wat is de regelgeving in andere landen? Zijn winterbanden in het buitenland verplicht?

Winterbanden in de zomer - kan dat?

In de zomer op winterbanden rijden, kan dat? En zo ja, is dat veilig? Een langere remweg en minder grip op de weg maken dat rijden op winterbanden in de zomer tot onveilige situaties kunnen leiden. Winterbanden in de zomer zijn dus geen goed idee.

APK verlopen - wat nu?

Is uw auto APK-plichtig, dan is een regelmatige APK-keuring verplicht. De RDW stuurt u een herinnering voor de APK. Toch kan het zo zou dat u vergeet uw auto te laten keuren. Omdat u op vakantie bent bijvoorbeeld. Gevolg: de APK is verlopen. Wat nu? Bent u nog wel verzekerd? En ontvangt u nu een boete?

Wanneer winterbanden?

Wanneer u in de winter op winterbanden rijdt, gaat u veiliger de weg op dan op zomerbanden. Een gerust gevoel. Maar vanaf welk moment is het veiliger om op winterbanden te rijden? Is dat als het winter wordt, als het vriest of als het sneeuwt? Regelmatig uw banden wisselen is niet efficiënt. Daarom geven wij u hier antwoord op de vraag: vanaf wanneer is het verstandig naar winterbanden te wisselen?

Roest verwijderen auto

Roest verwijderen van uw auto kunt u heel goed zelf doen. Schade aan uw auto door roest is nooit verzekerd met de autoverzekering. Roest behandelen voorkomt doorroesten. Het is daarom belangrijk om schade door roest te voorkomen. Hoe kunt u roest het beste verwijderen?

Koelvloeistof controleren

Koelvloeistof bijvullen is noodzakelijk. Koelvloeistof controleert namelijk de temperatuur van uw motor. Bij een te laag koelvloeistofniveau kan uw motor oververhit raken. Gevolg: uw motor raakt beschadigd. Regelmatig uw koelvloeistof controleren en bijvullen is dus een must.

APK Regelgeving

Elke auto moet vanaf een bepaalde leeftijd verplicht een APK check ondergaan. Een verlopen APK kan zelfs gevolgen hebben voor uw Autoverzekering. Wat schrijft de APK regelgeving voor?

Olie bijvullen

Olie bijvullen is belangrijk om schade aan uw auto te voorkomen. Gebruikt u de verkeerde soort olie? Dat kan gevolgen voor uw motor hebben. Een te laag of te hoog oliepeil kan eveneens schade aan uw auto veroorzaken.

Hogedrukreiniger en autowassen

Met de hogedrukspuit autowassen, is dat schadelijk voor uw auto? Als u het op de juiste manier doet, hoeft autowassen met de hogedrukreiniger geen schade te geven.

Stank in auto

Een nieuwe auto vinden de meeste mensen lekker ruiken. Rook of hondenlucht niet. Hoe kunt u stank uit de auto verwijderen? En bij welke geuren moeten er bij u alarmbellen afgaan?

Beslagen autoramen voorkomen

Met beslagen autoruiten kunt u niet zomaar autorijden. Want uw zicht is namelijk belemmerd. Wat zijn de gevolgen als u toch gaat autorijden met beslagen ramen en een ongeval veroorzaakt? Lees ook onze handige tips, zodat u nooit meer beslagen autoruiten heeft.