Hoe is dat verzekerd

Een auto loopt gemakkelijk schade op, ook als u altijd voorzichtig rijdt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook gebeurtenissen buiten het verkeer kunnen uw auto beschadigen. Het is daarom handig om te weten of en hoe verschillende schades zijn verzekerd.

Schade autoverzekering

Brandschade

Uw auto kan op verschillende manieren brandschade oplopen. Brandschade ontstaat bijvoorbeeld door kortsluiting, een lekke brandstofleiding of vandalisme. Met onze WA Plus en All Risk Autoverzekering is brandschade verzekerd.

Deukjes

Deukjes in uw mooie auto zijn niet fraai. Gelukkig is een kleine beschadiging vaak relatief eenvoudig te repareren. En met onze WA Plus en All Risk Autoverzekering krijgt u de kosten vergoed als u deukjes laat verwijderen. Wat komt er kijken bij het verwijderen van deukjes?

Hagelschade aan auto

Hagelstenen kunnen flinke deuken en krassen in de lak van uw auto veroorzaken. Met de Generali WA Plus en All Risk Autoverzekering is hagelschade verzekerd. Waar laat u hagelschade repareren en wat is uw eigen risico?

Ruitschade auto

Schade aan uw autoruiten is niet alleen vervelend, het kan ook erg gevaarlijk zijn. Een sterretje of barst in uw ruit leidt af en kan uw zicht ernstig verminderen. Met onze WA Plus en All Risk Autoverzekering verzekert u zich tegen ruitschade.

Aanrijding met wild of huisdier

Een aanrijding met plotseling overstekend wild of overstekende huisdieren kan flinke schade aan uw auto veroorzaken. Wie deze schade moet betalen, hangt van 2 dingen af: hoe bent u verzekerd en gaat het om overstekend wild of om een huisdier.

Lakschade auto

De lak van uw auto loopt gemakkelijk krassen op. U raakt een paaltje of een winkelwagentje komt tegen uw auto aan. Zonde van uw mooie lak. Met de Generali All Risk Autoverzekering is lakschade verzekerd.

Auto-inbraak zonder schade

U stapt in uw auto en uw autoradio blijkt gestolen? Of uw navigatiesysteem? Accessoires die in de fabriek in uw auto zijn ingebouwd, zijn met onze WA Plus en All Risk Autoverzekering standaard verzekerd tegen diefstal. Ook als uw auto verder geen schade heeft.

Pech onderweg

U zit er natuurlijk niet op te wachten, maar het kan zo maar gebeuren. Pech onderweg komt altijd ongelegen. Als uw auto er ineens mee ophoudt, dan komt pechhulp goed van pas. Hoe bent u verzekerd voor pech onderweg? En wat moet u doen in zo’n situatie?

Autoschade - dader onbekend

Op de vroege ochtend ontdekt u een lelijke deuk in uw auto. Van de dader geen enkel spoor en nergens een briefje met contactgegevens. Heel vervelend. Hoe is schade aan de auto verzekerd als de dader onbekend is?

Schade geleende auto

Een autoverzekering is altijd gekoppeld aan het kenteken van een auto. Dus als u een auto leent van een ander en u maakt daarmee schade, dan hangt het van zijn of haar autoverzekering af of die schade verzekerd is.

Auto uitlenen en verzekering - wie betaalt de schade

Wilt u uw auto uitlenen aan vrienden, uw buren of familie? Hoe zit het dan met uw Autoverzekering en wie betaalt eventuele schade? Lees alles over auto uitlenen en de verzekering.

Schade door of aan aanhanger

Rijdt u weleens met een aanhanger? Dan is het belangrijk dat u weet of en hoe de aanhanger verzekerd is. Schade die u met uw aanhanger veroorzaakt bij anderen is verzekerd met uw Autoverzekering. Maar uw Autoverzekering dekt geen schade aan uw aanhanger zelf.

Schade door of aan caravan

Als u net als veel andere Nederlanders graag met de caravan op vakantie gaat, is het belangrijk om te weten of en hoe uw caravan verzekerd is. Schade die u met uw caravan veroorzaakt bij anderen is verzekerd met uw Autoverzekering. Maar uw Autoverzekering dekt geen schade aan uw caravan zelf.

Schade door vandalisme

Vandalisme is het opzettelijke schade veroorzaken aan eigendommen van anderen. Bijvoorbeeld als iemand de spiegel van uw auto trapt. Het herstellen van schade brengt vaak enorme kosten met zich mee.

Schade door kettingbotsing

Bij een ‘gewone’ kop-staartbotsing is duidelijk hoe uw verzekeraar de schade afwikkelt. Bij een kettingbotsing is het moeilijker om een schuldige aan te wijzen. Want misschien heeft u nog op tijd geremd, maar bent u door een achteropkomende auto toch nog op uw voorligger geschoven. Hoe is dit verzekerd?

Stormschade auto

Omgewaaide bomen, flinke hagel of afgebroken takken kunnen flink wat schade veroorzaken aan uw auto. Gelukkig is stormschade verzekerd met onze WA Plus en All Risk autoverzekering

Inbraakschade bij WA autoverzekering

Er is in uw auto ingebroken en het zijraampje van uw auto is ingetikt. Wat moet u doen? En hoe is inbraakschade aan uw auto verzekerd?

Schade door overstroming

Overstromingen zorgen in Nederland nogal eens voor autoschade. Bijvoorbeeld door extreme regenval. Maar ook andere gebeurtenissen kunnen overstromingen veroorzaken. Denk aan een gesprongen waterleiding. Is schade aan uw auto door een overstroming verzekerd?

Blikseminslag auto: wat moet u doen

Als uw auto door bliksem is getroffen, hoeft u geen lantaarnpaal of vangrail aan te tikken om hem te ontladen. Deze misvatting verwijzen wij graag naar het rijk der fabelen. Het casco van uw auto werkt namelijk als een kooi van Faraday, waardoor de stroom via het dak en de zijkanten naar de grond wordt geleid. Toch kan blikseminslag wél schade veroorzaken.