Hoe is uw auto bij ons verzekerd

Een auto loopt gemakkelijk schade op, ook als u altijd voorzichtig rijdt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook gebeurtenissen buiten het verkeer kunnen uw auto beschadigen. Het is daarom handig om te weten of en hoe verschillende schades zijn verzekerd.

Schade autoverzekering

Hoe is brandschade na een autobrand verzekerd?

Uw auto kan op verschillende manieren brandschade oplopen. Een autobrand ontstaat bijvoorbeeld door een technisch mankement, zoals kortsluiting of een lekke brandstofleiding. Maar een autobrand is soms het gevolg van vandalisme. Met onze WA Plus en All Risk Autoverzekering is brandschade verzekerd.

Deukjes

Deukjes in uw mooie auto zijn niet fraai. Gelukkig is een kleine beschadiging vaak relatief eenvoudig te repareren. Met onze WA Plus en All Risk Autoverzekering krijgt u de kosten vergoed als u deukjes laat verwijderen.

Hagelschade aan auto

Hagelstenen kunnen flinke deuken en krassen in de lak van uw auto veroorzaken. Met de Generali WA Plus en All Risk Autoverzekering is hagelschade verzekerd. Waar laat u hagelschade repareren en wat is uw eigen risico?

Autoruitschade

Autoruitschade is niet alleen heel vervelend, het kan ook erg gevaarlijk zijn. Een sterretje of barst in uw voorruit leidt af en kan uw zicht ernstig verminderen. Uw autoruit vervangen of herstellen? Autoruit schade is gewoon verzekerd met onze WA Plus en All Risk Autoverzekering.

Aanrijding met wild of huisdier

Een aanrijding met plotseling overstekend wild of overstekende huisdieren kan flinke schade aan uw auto veroorzaken. Wie deze schade moet betalen, hangt van 2 dingen af: hoe bent u verzekerd en gaat het om overstekend wild of om een huisdier.

Lakschade auto

De lak van uw auto loopt gemakkelijk krassen op. U raakt een paaltje of een winkelwagentje komt tegen uw auto aan. Zonde van uw mooie lak. Met de Generali All Risk Autoverzekering is lakschade verzekerd.

Auto-inbraak zonder schade

Er is in uw auto ingebroken. Wat nu? Accessoires die in de fabriek in uw auto zijn ingebouwd, zijn met onze WA Plus en All Risk Autoverzekering standaard verzekerd tegen diefstal. Ook als uw auto verder geen schade heeft.

Pech onderweg

U zit er natuurlijk niet op te wachten, maar het kan zo maar gebeuren. Pech onderweg komt altijd ongelegen. Als uw auto er ineens mee ophoudt, dan komt pechhulp goed van pas. Hoe bent u verzekerd voor pech onderweg? En wat moet u doen in zo’n situatie?

Autoschade - dader onbekend

Op de vroege ochtend ontdekt u een lelijke deuk in uw auto. Van de dader geen enkel spoor en nergens een briefje met contactgegevens. Heel vervelend. Hoe is schade aan de auto verzekerd als de dader onbekend is?

Schade geleende auto

Een autoverzekering is altijd gekoppeld aan het kenteken van een auto. Dus als u een auto leent van een ander en u maakt daarmee schade, dan hangt het van zijn of haar autoverzekering af of die schade verzekerd is.

Auto uitlenen en verzekering - wie betaalt de schade

Wilt u uw auto uitlenen aan vrienden, uw buren of familie? Hoe zit het dan met uw Autoverzekering en wie betaalt eventuele schade? Lees alles over auto uitlenen en de verzekering.

Schade door of aan aanhanger

Rijdt u weleens met een aanhanger? Dan is het belangrijk dat u weet of en hoe de aanhanger verzekerd is. Schade die u met uw aanhanger veroorzaakt bij anderen is verzekerd met uw Autoverzekering. Maar uw Autoverzekering dekt geen schade aan uw aanhanger zelf.

Schade door of aan caravan

Als u net als veel andere Nederlanders graag met de caravan op vakantie gaat, is het belangrijk om te weten of en hoe uw caravan verzekerd is. Schade die u met uw caravan veroorzaakt bij anderen is verzekerd met uw Autoverzekering. Maar uw Autoverzekering dekt geen schade aan uw caravan zelf.

Schade door vandalisme

"Iemand heeft mijn auto beschadigd": onze schadebehandelaars horen dit helaas te vaak. Vandalisme is het opzettelijk beschadigen van eigendommen van anderen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die de spiegel van uw auto trapt. Het herstellen van schade brengt vaak enorme kosten met zich mee. Hoe is autoschade door vandalisme verzekerd?

Schade door kettingbotsing

Bij een ‘gewone’ kop-staartbotsing is duidelijk hoe uw verzekeraar de schade afwikkelt. Bij een kettingbotsing is het moeilijker om een schuldige aan te wijzen. Want misschien heeft u nog op tijd geremd, maar bent u door een achteropkomende auto toch nog op uw voorligger geschoven. Hoe is dit verzekerd?

Stormschade auto

Stormschade kan flink in de papieren lopen. Omgewaaide bomen, flinke hagel of afgebroken takken kunnen flink wat schade veroorzaken aan uw auto. Gelukkig is stormschade verzekerd met onze WA Plus en All Risk autoverzekering.

Inbraakschade bij WA autoverzekering

Er is in uw auto ingebroken en het zijraampje van uw auto is ingetikt. Wat moet u doen? En hoe is inbraakschade aan uw auto verzekerd?

Schade aan uw auto door overstroming

Overstromingen zorgen in Nederland nogal eens voor autoschade. Bijvoorbeeld door extreme regenval. Maar ook andere gebeurtenissen kunnen overstromingen veroorzaken. Denk aan een gesprongen waterleiding. Is schade aan uw auto door een overstroming verzekerd?

Blikseminslag auto: wat te doen

Blikseminslag in uw auto? Uw auto tegen een lantaarnpaal zetten is niet nodig. Het casco van uw auto werkt namelijk als een kooi van Faraday: die de stroom via het dak en de zijkanten naar de grond geleid. Toch kan blikseminslag wél schade veroorzaken.

Verkeerde benzine in de tank

De verkeerde brandstof getankt? Bijvoorbeeld benzine in een dieselauto? Dat kan schade veroorzaken aan uw auto. Lees wat u kunt doen om de schade te beperken. En hoe schade door verkeerde brandstof verzekerd is.

Gestolen auto: de 7 meest gestelde vragen

Is uw auto gestolen? Of zijn er spullen gestolen uit uw auto? Wij begrijpen dat u met tal van vragen zit. Zoals: hoe zit het met de verzekering? Kan ik online aangifte doen? En wie moet ik verder informeren? De 7 meest gestelde vragen over autodiefstal en auto-inbraak beantwoorden wij hier.