Groene kaart

De groene kaart is het bewijs dat uw voertuig is verzekerd. Daarom ontvangt u de groene kaart nadat u de autoverzekering voor uw voertuig heeft afgesloten. De kaart bevat onder andere informatie over uw verzekering, uw voertuig en de verzekeraar.

Generali autoverzekering

Bent u op zoek naar een prima Autoverzekering? Onze Autoverzekering sluit u gemakkelijk online af. Ook in het weekend. U bent bijna altijd direct verzekerd.

Bereken premie

Uw groene kaart

Na het online afsluiten van uw Autoverzekering ontvangt u per e-mail uw polis en groene kaart. Print de groene kaart en bewaar hem in uw auto. Verliest u uw groene kaart? Dan kunt u een nieuwe groene kaart aanvragen.

Wat vermeldt groene kaart 

De groene kaart bevat de belangrijkste gegevens over uw verzekering. U ziet hierop: 

  • In welke landen u bent verzekerd
  • Welk kenteken verzekerd is
  • In welke periode de verzekering geldig is
  • Het nummer van uw groene kaart
  • Contactgegevens van uw verzekeraar
  • Contactgegevens van hulpdiensten, als u recht heeft op hulpverlening bij bijvoorbeeld diefstal of total loss   

groenekaartnummer

In sommige gevallen heeft u van uw groene kaart het nummer nodig. Bijvoorbeeld als u vanwege een aanrijding een Europees Schadeformulier moet invullen. Dit is het nummer dat op uw groene kaart staat vermeld bij “4. Landcode/Code verzekeraar/Nummer”. 

Meer over groenekaartnummer.

Groene kaart verplicht op zak 

In de meeste landen hoeft u uw groene kaart niet verplicht bij u te hebben als u met uw auto of motor rijdt. Het is wel verstandig om deze mee te nemen, samen met een kopie van uw polis. Zo heeft u altijd uw verzekeringsgegevens en contactgegevens van de hulpverlening bij de hand. Tip: neem voor de zekerheid ook altijd een Europees Schadeformulier mee. 

In sommige landen bent u wel verplicht om uw groene kaart op zak te hebben als u rijdt. Lees hier in welke landen u een groene kaart bij u moet hebben in de auto.

Groene kaart kwijt of gestolen 

Bent u uw groene kaart kwijt of is deze gestolen? Ga dan bij uw verzekeraar een nieuwe groene kaart opvragen. Heeft u een Generali Autoverzekering of Motorverzekering? Neem dan contact met ons op. Telefonisch, per e-mail of via het webformulier: wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een nieuwe groene kaart ontvangt.  

Schrijf u in voor de nieuwsbriefDeze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.