Groene kaart

De groene kaart is het bewijs dat uw voertuig is verzekerd. Daarom ontvangt u de groene kaart nadat u de autoverzekering voor uw voertuig heeft afgesloten. De kaart bevat onder andere informatie over uw verzekering, uw voertuig en de verzekeraar.

Generali autoverzekering

Bent u op zoek naar een prima Autoverzekering? De Autoverzekering van Generali sluit u gemakkelijk online af. Ook in het weekend. U bent bijna altijd direct verzekerd.

Bereken premie

Uw groene kaart

Na het online afsluiten van uw Autoverzekering ontvangt u per e-mail uw polis en groene kaart. Print de groene kaart en bewaar hem in uw auto. Verliest u uw groene kaart? Dan kunt u een nieuwe groene kaart aanvragen.

Wat vermeldt groene kaart 

De groene kaart bevat de belangrijkste gegevens over uw verzekering. U ziet hierop: 

  • In welke landen u bent verzekerd
  • Welk kenteken verzekerd is
  • In welke periode de verzekering geldig is
  • Het groenekaartnummer
  • Contactgegevens van uw verzekeraar
  • Contactgegevens van hulpdiensten, indien u recht heeft op hulpverlening bij bijvoorbeeld diefstal of total loss   

groenekaartnummer

In sommige gevallen heeft u uw groenekaartnummer nodig. Bijvoorbeeld als u vanwege een aanrijding een Europees Schadeformulier moet invullen. Dit is het nummer dat op uw groene kaart staat vermeld bij “4. Landcode/Code verzekeraar/Nummer”. 

Groene kaart verplicht op zak 

In de meeste landen hoeft u uw groene kaart niet verplicht bij u te hebben als u met uw auto of motor rijdt. Het is wel verstandig om deze mee te nemen, samen met een kopie van uw polis. Zo heeft u altijd uw verzekeringsgegevens en contactgegevens van de hulpverlening bij de hand. Tip: neem voor de zekerheid ook altijd een Europees Schadeformulier mee. 

In sommige landen bent u wel verplicht om uw groene kaart op zak te hebben als u rijdt. Lees hier in welke landen u een groene kaart bij u moet hebben in de auto.

Groene kaart kwijt of gestolen 

Bent u uw groene kaart kwijt of is deze gestolen? Ga dan bij uw verzekeraar een nieuwe groene kaart opvragen. Heeft u een Generali Autoverzekering of Motorverzekering? Neem dan contact met ons op. Telefonisch, per e-mail of via het webformulier: wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een nieuwe groene kaart ontvangt.  

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.