Auto kopen

Ineens ziet u hem staan, dé auto die aan uw wensen voldoet. U wilt de auto kopen. Waar moet u rekening mee houden? Daarom een overzicht van zaken waar u mee te maken krijgt als u een auto gaat kopen.

nieuwe auto kopen

Wegenbelasting berekenen

Wegenbelasting berekenen, dat kan met deze handige tool. Zo weet u binnen enkele seconden hoeveel wegenbelasting u moet betalen. Iedere auto is een belasting voor de wegen of voor het milieu. Om te mogen rijden in Nederland betaalt u een compensatie: wegenbelasting. Ook wel motorrijtuigenbelasting of autobelasting genoemd. De hoogte van de wegenbelasting is niet voor elk voertuig hetzelfde. Wegenbelasting berekenen is daarom verstandig als u een nieuwe auto gaat kopen. Met onze handige tool kunt u uw wegenbelasting berekenen.

Wegenbelasting betalen, hoe werkt dat?

Wegenbelasting betalen is in Nederland verplicht voor iedereen die een motorvoertuig op zijn naam heeft staan. De wegenbelasting, ook wel motorrijtuigenbelasting, is niet voor elk voertuig hetzelfde. Bereken daarom uw belasting voordat u een auto of motor koopt. In dit artikel leest u over wegenbelasting betalen, automatische incasso en betalen per maand, kwartaal of jaar.

Auto op naam zetten - hoe werkt dat?

Als u een auto koopt, dan moet u deze auto op naam zetten. Dat betekent dat het kenteken op uw naam staat. Hoe werkt dat en waar moet u op letten? We leggen het u hieronder uit. Staat de auto op uw naam, dan volgt stap 2: de auto verzekeren. Ook daar kunnen wij u alles over vertellen.

Proefrit nieuwe auto – waarop letten?

Gaat u een nieuwe auto kopen? Dan maakt u uiteraard een proefrit. U ervaart zo het best of de auto bij u past. U voelt direct of de stoel comfortabel zit en of de auto lekker op de weg ligt. Op de Generali Checklist Proefrit Nieuwe Auto vinkt u aan wat u van de auto vindt!