All Risk Autoverzekering

Een All Risk Autoverzekering verzekert u voor schade die u anderen toebrengt en bijna alle schade aan uw eigen auto. De All Risk Autoverzekering biedt de meest uitgebreide risicodekking. Ook schade die het gevolg is van een botsing of aanrijding waarvoor u aansprakelijk bent, is verzekerd. Met deze risk verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van auto schade.


All risk verzekering meest uitgebreide dekking

Een All Risk Autoverzekering is een risk verzekering met de meest uitgebreide dekking. Want hoewel een Autoverzekering verplicht is, bepaalt u zelf hoe u uw auto verzekerd. Er zijn verschillende dekkingen. De ene dekking uitgebreider dan de andere. Goed om te weten is dat de meeste autoschades ontstaan door een aanrijding of een botsing. De All Risk verzekering heeft de meest uitgebreide dekking: ook als u zelf een botsing of een aanrijding veroorzaakt, is de schade aan uw eigen auto verzekerd. De financiële impact van deze schade is vaak groot. Dus als u de meeste zekerheid wilt, kiest u voor deze risk verzekering. Goed om te weten, een All Risk Autoverzekering wordt ook wel een WA Volledig Casco verzekering genoemd. 

Bereken uw premie

Risk verzekering - Wat is verzekerd

Met de All Risk verzekering heeft u uiteraard de verplichte WA dekking, zodat u verzekerd bent tegen schade die u met uw auto toebrengt aan spullen van anderen en tegen letselschade die u anderen toebrengt met uw auto. Deze Autoverzekering dekt daarnaast dezelfde schades als de WA Plus Autoverzekering, maar ook schade aan uw eigen auto door:

  • Een aanrijding die uzelf zonder opzet veroorzaakt
  • Omslaan
  • Van de weg raken
  • Te water raken
  • Een andere plotselinge oorzaak van buiten de auto

WAT IS NIET VERZEKERD

Onze All Risk verzekering is zeer uitgebreid, maar niet alle schade is verzekerd. Schade die niet onder de dekking valt, is bijvoorbeeld schade:

  • Als gevolg van normale slijtage van uw auto
  • Die opzettelijk is veroorzaakt
  • Veroorzaakt door een bestuurder die onder invloed was van verdovende middelen, zoals alcohol  

Lees hier de volledige lijst van schades die niet verzekerd zijn.

Waar bent u verzekerd? 

Bij uw All Risk Autoverzekering ontvangt u een groene kaart. Op dit verzekeringsbewijs staan de landen waar uw risk verzekering geldt. 

Meer over in welke landen u bent verzekerd met de autoverzekering

Wie is verzekerd?

Uw autoverzekering is gekoppeld aan het kenteken van uw auto. Iedereen met een geldig rijbewijs die met uw toestemming uw auto gebruikt, is in principe verzekerd.

Meer informatie over wie is verzekerd met uw autoverzekering

Wanneer All Risk verzekeren

Schade aan uw auto is nooit leuk, maar met een gloednieuwe auto bent u natuurlijk extra voorzichtig. Is uw auto nog niet zo oud en heeft deze een hoge dagwaarde? En wilt of kunt u schade aan uw auto die u zelf veroorzaakt niet zelf betalen? Dan is de All Risk verzekering de beste keuze. Andere redenen om voor een All Risk dekking te kiezen:

  • U heeft voor uw werk een representatieve auto nodig, maar u heeft niet genoeg spaargeld om een soortgelijke auto te kunnen kopen als deze wegvalt. Total loss door eigen schuld is alleen verzekerd bij een All Risk dekking
  • U heeft uw auto op afbetaling gekocht. Bij total loss door eigen schuld krijgt u zonder All Risk verzekering geen vergoeding en blijft u met een schuld zitten

Verhaalservice inbegrepen

Als uw auto schade oploopt door een verkeersongeval, is degene die het ongeluk veroorzaakt aansprakelijk voor de schade. In de praktijk ontstaat hierover wel eens een juridisch conflict met de tegenpartij. Met de All Risk verzekering hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Wij vergoeden gewoon uw schade en als een ander aansprakelijk is, verhalen wij de kosten bij die persoon.

Breid uw All Risk Verzekering uit

U kunt er bij ons voor kiezen om uw autoverzekering uit te breiden met aanvullende verzekeringen. Dat biedt nóg meer zekerheid. De All Risk Autoverzekering kunt u uitbreiden met:

Verlenging Nieuwwaarderegeling

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw nieuwe auto. Is uw auto jonger dan 3 maanden en bent u de eerste eigenaar? Sluit dan Verlenging Nieuwwaarderegeling af bij uw All Risk verzekering. Dan krijgt u de nieuwwaarde van uw auto vergoed bij diefstal of total loss binnen 3 jaar, zodat u een soortgelijke auto kunt aanschaffen.

Kies uw eigen risico

De een wil en kan meer financieel risico dragen dan een ander. Bij het herstellen van sommige schades betaalt u een eigen risico. Bij ons kunt u kiezen voor het standaard eigen risico, maar ook voor een extra eigen risico van € 500,- of € 1.000,-. Daardoor heeft u een hoger eigen risico bij schade, maar een flink lagere premie. 

Waarom deze verzekering

Diederik gaat voor zijn werk vaak langs bij grote bedrijven. Hij heeft daarom een representatieve auto nodig. Als hij onderweg naar een bedrijf nog even in gedachten zijn presentatie doorneemt, gaat het mis: hij ziet zijn voorligger te laat en botst tegen hem op. Diederik is gelukkig ongedeerd, maar zijn auto is total loss. Gelukkig heeft hij een all risk verzekering voor zijn auto. Daardoor krijgt hij nu een schadevergoeding waarmee hij een soortgelijke auto kan aanschaffen.

Autoverzekering afsluiten

De Generali Autoverzekering kunt u direct online afsluiten. Als wij u direct kunnen accepteren, dan bent u in 5 minuten verzekerd. Zo biedt Generali u voor elke wens een passende verzekering. Vindt u het daarnaast belangrijk dat een verzekeraar met u meedenkt? Wij staan voor u klaar en helpen u graag om uw verzekeringen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Generali Autoverzekering of het afsluiten daarvan? Of heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag en geven praktische hulp of advies als u dat nodig heeft. Met alle aandacht voor uw persoonlijke situatie. Dat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. 

Heeft u een adviseur? Dan kunt u deze verzekering natuurlijk ook via uw adviseur afsluiten. Ook met vragen kunt u bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Bereken premie

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.