Verlenging Nieuwwaarderegeling

Als u een nieuwe auto heeft, kunnen de financiële gevolgen van diefstal of total loss enorm zijn. Met de Verlenging Nieuwwaarderegeling is de nieuwwaarde van uw auto maximaal 3 jaar verzekerd. Bij diefstal of total loss binnen 3 jaar krijgt u de nieuwwaarde vergoed.


Nieuwwaarde standaard 1 jaar verzekerd

Bij nieuwe auto's is met onze WA Plus (beperkt casco) en All Risk Autoverzekering de nieuwwaarde van uw auto standaard 1 jaar verzekerd. Dat houdt in dat u bij diefstal of total loss, mits de oorzaak verzekerd is, de nieuwwaarde van uw auto vergoed krijgt als deze jonger is dan 1 jaar en u de eerste eigenaar bent. In alle andere gevallen vergoeden wij het bedrag dat u volgens de ANWB Koerslijst bij een merkdealer voor de auto met garantie zou betalen.

Bereken uw premie

Verlenging Nieuwwaarderegeling

Met de aanvullende dekking Verlenging Nieuwwaarderegeling kunt u de nieuwwaarde van uw auto tot 3 jaar verzekeren. Dat betekent dat u de nieuwwaarde dan ook vergoed krijgt als de diefstal of het total loss raken van uw auto in het tweede of derde jaar gebeurt.

Waarom zinvol

De Verlenging Nieuwwaarderegeling afsluiten is verstandig als u uw nieuwe auto op afbetaling heeft gekocht. Of als u voor uw werk een representatieve auto nodig heeft en u niet uw spaargeld kwijt wilt zijn aan een nieuwe soortgelijke auto als uw auto wegvalt. De verkoopwaarde van uw auto in het tweede en derde jaar kan behoorlijk verschillen van de nieuwwaarde.

Hoe het werkt

U verzekert de nieuwwaarde van uw auto maximaal 3 jaar. Dat betekent dat deze aanvullende dekking automatisch vervalt als uw auto 3 jaar oud is. Vanaf dat moment betaalt u hiervoor ook geen premie meer. Voor het afsluiten Verlenging Nieuwwaarde regeling gelden enkele voorwaarden. U kunt Verlenging Nieuwwaarde regeling afsluiten als:

  • U een All Risk Autoverzekering heeft
  • Uw auto jonger is dan 3 maanden
  • U de eerste eigenaar van uw auto bent  

Waarom deze aanvullende verzekering

Guido kocht een nieuwe Mercedes-Benz C-klasse voor € 50.000,- en besloot deze All Risk te verzekeren. 2 jaar later krijgt hij een heftig auto-ongeluk. Zijn auto is total loss, maar gelukkig is hij verzekerd. Hij krijgt het bedrag dat de auto volgens de ANWB Koerslijst met garantie bij een merkdealer kost, vergoed: € 37.500,-. Dat is 25% lager dan de nieuwwaarde. Had hij bij zijn Autoverzekering Verlenging Nieuwwaarderegeling afgesloten, dan kreeg hij de nieuwwaarde vergoed.

Verzekerd van alle aandacht

Met de Verlenging Nieuwwaarderegeling verzekert u de nieuwwaarde van uw auto maximaal 3 jaar. Heeft u nog vragen over deze regeling of wilt u weten of deze verzekering aansluit bij uw persoonlijke situatie? Wij denken graag met u mee en geven u advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze aanvullende verzekering? Of heeft u behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wat voor u prettig is. Want u staat bij ons centraal. Hoe u ons ook benadert, wij beantwoorden uw vraag met alle aandacht.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Bereken premie

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.