Schade Inzittenden

Veroorzaakt u of een andere bestuurder van uw auto een verkeersongeval? Wij vergoeden dan niet standaard de financiële schade van de inzittenden van uw auto die bij het ongeval blijvend invalide raken of overlijden. Wel als u de aanvullende verzekering Schade Inzittenden heeft afgesloten.


Schade door verkeersongeval 

Een auto-ongeluk is heel vervelend. Als iemand anders verantwoordelijk is voor het ongeluk kunt u diegene aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade. Bent u zelf aansprakelijk? Dan is de schade die u met uw auto toebrengt aan anderen en andermans spullen verzekerd met uw WA verzekering. Met onze All Risk Autoverzekering is de schade aan uw eigen auto óók verzekerd.  

Bereken uw premie

Blijvend letsel en overlijden 

Als u zelf een auto-ongeluk veroorzaakt, is schade aan uw eigen auto verzekerd met onze All Risk Autoverzekering. Maar wat als u hierdoor blijvend letsel oploopt, of erger, komt te overlijden? Met onze Autoverzekering bent u niet standaard verzekerd voor: 

 • Lichamelijke en geestelijke schade die u oploopt bij een verkeersongeval dat u zelf heeft veroorzaakt
 • Schade die uw nabestaanden hebben door uw overlijden na een door uzelf veroorzaakt verkeersongeval 

Schade Inzittenden 

Met de aanvullende dekking Schade Inzittenden bent u of een ander die in uw auto rijdt, wel verzekerd voor de financiële schade ontstaan door letselschade of overlijden als gevolg van een auto-ongeluk. Ongeacht wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Wij vergoeden de volgende schades: 

 • Blijvende lichamelijke en geestelijke schade die de bestuurder en/of passagiers hebben opgelopen bij een verkeersongeval
 • Financiële schade die nabestaanden hebben door het overlijden van de bestuurder en/of passagiers na een verkeersongeval
 • Schade aan vervoerde spullen van de bestuurder en/of passagiers. Mits er ook sprake is van blijvend letsel 

Passagiers zijn meeverzekerd 

Bij een verkeersongeluk is blijvende invaliditeit en overlijden van passagiers verzekerd via de WA verzekering van de bestuurder die het ongeluk veroorzaakt heeft. Is er niemand aansprakelijk voor het verkeersongeval? Dan zijn de passagiers in uw auto alleen verzekerd als u Schade Inzittenden of Ongevallen Inzittenden heeft afgesloten.  

Spullen van inzittenden meeverzekerd 

Met Schade Inzittenden zijn ook spullen in de auto meeverzekerd. Als de spullen van de inzittenden van uw auto beschadigd raken bij een verkeersongeval, dan vergoeden wij die schade. Er moet dan ook sprake zijn van letselschade. Dus als er tijdens een verkeersongeval alléén schade is aan spullen, dan vergoeden wij die spullen niet.  

Hoeveel vergoeden wij 

Raken u of een andere bestuurder van uw auto en/of passagiers blijvend invalide door een verkeersongeval? Of erger nog, is er sprake van overlijden? Wij vergoeden dan voor alle inzittenden samen: 

 • Maximaal € 1 miljoen voor de financiële schade ontstaan door het blijvend letsel of overlijden
 • Maximaal € 5.000,- voor schade aan spullen in de auto. Mits er ook sprake is van blijvend letselschade 

Soms geen of lagere uitkering 

In sommige gevallen volgt er geen of een lagere vergoeding na een verkeersongeval. Dit is het geval als een inzittende tijdens het ongeluk:  

 • Niet op een zitplaats zat, maar bijvoorbeeld in de bagageruimte. Deze persoon krijgt geen vergoeding
 • Geen veiligheidsgordel om had. Wij verlagen de vergoeding voor die persoon dan met 25%
 • Al ziek of invalide was en de gevolgen daardoor ernstiger zijn. Wij bepalen dan welke gevolgen het ongeval zou hebben gehad als de betreffende persoon helemaal gezond was
 • Al blijvend invalide was en de blijvende invaliditeit door het verkeersongeval erger is geworden. De betreffende persoon ontvangt dan alleen een invaliditeitsuitkering voor de verslechtering van de situatie  

Waarom deze aanvullende verzekering  

Na een lange dag werken rijdt Karel naar huis. Hij is even afgeleid, raakt van de weg en botst tegen een lantaarnpaal. Hij loopt hierdoor blijvend letsel op. De emotionele schade is natuurlijk groot, maar ook de financiële schade. Hij kan tijdelijk niet werken en loopt daardoor inkomen mis. En hij heeft geen partner, dus moet hij een huishoudelijke hulp inhuren. Helaas had hij geen Schade Inzittenden-dekking bij zijn Autoverzekering afgesloten. Alle kosten kwamen dus voor eigen rekening. 

Ongevallen Inzittenden 

Met Schade Inzittenden is alle financiële schade van de personen in uw auto na een auto-ongeluk, verzekerd. U kunt ook kiezen voor de aanvullende dekking Ongevallen Inzittenden. Dan vergoeden wij niet alle financiële schade, maar keren wij een vast bedrag uit als een inzittende van uw auto blijvend invalide raakt of overlijdt. Voor deze aanvullende dekking betaalt u een lagere premie.  

Heeft u al een Generali autoverzekering 

Als u al een verzekering bij ons heeft afgesloten en u wilt een aanvullende dekking afsluiten, dan kunt u dat eenvoudig regelen. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een mail met uw aanvraag naar service@generali.nl 

Verzekerd van alle aandacht 

Schade Inzittenden is een extra verzekering bij de Generali Autoverzekering. Zo verzekert u zich tegen de financiële schade die ontstaat door letselschade of overlijden als gevolg van een auto-ongeluk. Ongeacht wie het ongeluk veroorzaakt. Wilt u weten of deze dekking aansluit bij uw persoonlijke situatie? Wij denken graag met u mee en geven u advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht. 

Meer informatie  

Wilt u meer informatie over Schade Inzittenden of het afsluiten daarvan? Of heeft u behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wat voor u prettig is. Want u staat bij ons centraal. Hoe u ons ook benadert, wij beantwoorden uw vraag met alle aandacht. 

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt. 

Bereken premie

 

Polisvoorwaarden

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen