Rechtsbijstand Auto

Een juridisch geschil na een verkeersongeval of na de verkoop of aankoop van een auto, kan veel tijd in beslag nemen en ergernis opleveren. Dit voorkomt u als u de aanvullende verzekering Rechtsbijstand Auto afsluit. U krijgt dan hulp van DAS om juridische conflicten zo snel mogelijk op te lossen.


Wat is verzekerd

Rechtsbijstand Auto is een uitgebreide aanvullende dekking op uw Generali Autoverzekering en biedt recht op juridische hulp bij verschillende conflicten met betrekking tot uw auto. Zo krijgt u juridische hulp bij:

  • Het verhalen van schade aan uw auto en eventueel een gekoppelde aanhangwagen, caravan of vouwwagen, als gevolg van een verkeersongeval
  • Het verhalen van schade aan spullen van u of uw passagiers na een verkeersongeval
  • Het verhalen van uw letselschade of dat van uw passagiers na een verkeersongeval
  • Conflicten bij de aankoop, de verkoop, het onderhoud of de reparatie van uw auto, mits het zaken betreft waar het om meer dan € 175,- gaat. Bij de aankoop van een tweedehands auto moet het gaan om een auto die gekocht is met garantie bij een merkdealer of BOVAG-garagebedrijf  
Bereken uw premie

Hoe werkt Rechtsbijstand Auto

De juridische hulp krijgt u van de deskundige medewerkers van DAS. Moet DAS voor u procederen? Dan kan het zijn dat voor die procedure een advocaat vereist is. Dit is niet altijd het geval.

  • Een advocaat is niet verplicht voor de procedure: u kunt ervoor kiezen de procedure door DAS te laten voeren of u wijst zelf in overleg met DAS een rechtshulpverlener aan
  • Een advocaat is wel verplicht voor de procedure: u kunt zelf in overleg met DAS een advocaat kiezen
  • Wordt de tegenpartij ook bijgestaan door DAS? Dan mag u zelf een rechtshulpverlener, zoals een advocaat, kiezen die niet bij DAS in dienst is

Wat vergoedt DAS

U bent volledig verzekerd voor de kosten van de medewerkers van DAS. Voor de overige kosten die nodig zijn bij de rechtsbijstand in uw conflict bent u verzekerd tot maximaal € 12.500,- per zaak. DAS betaalt alleen de kosten die noodzakelijk en redelijk zijn.  

Zelfgekozen rechtshulpverlener

Voor een door u zelf aangewezen rechtshulpverlener in een procedure die geen advocaat vereist, vergoeden wij de eigen kosten (het honorarium) van die rechtshulpverlener tot maximaal € 5.000,-. U betaalt in dit geval aan DAS een bedrag van € 250,- als eigen risico.  

Vergoedingen in specifieke situaties

DAS kan ervoor kiezen om uw schade te vergoeden, in plaats van juridische hulp te verlenen. Bijvoorbeeld als de kosten voor de juridische hulp hoger zijn dan de schade. Als de rechter u in het gelijk stelt, maar de tegenpartij uw schade echt niet kan betalen, ontvangt u een vergoeding van maximaal € 750,-.  

Waarom deze aanvullende verzekering

Inge belandt na een auto-ongeluk in een nachtmerrie. Door het ongeluk raakt ze blijvend invalide en ze is zelf niet eens schuldig aan het ongeval. De verzekeraar van de tegenpartij is echter niet van plan om de schade van Inge te vergoeden. Inge is ten einde raad. Ze schakelt rechtshulp in. Ze is hiervoor niet verzekerd, dus de hoge kosten hiervan komen geheel voor eigen rekening. Had ze Rechtsbijstand bij haar Autoverzekering afgesloten, dan was ze wél tegen deze hoge kosten verzekerd.

Verhaalservice

U kunt ook kiezen voor Verhaalservice als aanvulling op uw Generali Autoverzekering. U betaalt hiervoor een lagere premie, maar met deze aanvullende dekking krijgt u alleen juridische hulp bij het verhalen van materiële autoschade. Niet bij juridische conflicten met een garage of bij het verhalen van letselschade.  

Heeft u al een Generali autoverzekering

Als u al een verzekering bij ons heeft afgesloten en u wilt een aanvullende dekking afsluiten, dan kunt u dat eenvoudig regelen. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een mail met uw aanvraag naar service@generali.nl.

Verzekerd van alle aandacht

Rechtsbijstand Auto is een extra dekking op de Generali Autoverzekering. Zo verzekert u zich van juridische hulp bij een geschil na een verkeersongeval, met een garage en bij het verhalen van letselschade. Wilt u weten of deze aanvullende verzekering aansluit bij uw persoonlijke situatie? Wij denken graag met u mee en geven u advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Rechtsbijstand Auto of heeft u behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wat voor u prettig is. Want u staat bij ons centraal. Hoe u ons ook benadert, wij beantwoorden uw vraag met alle aandacht.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar de autoverzekeringDeze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.