Pechhulp Nederland

Pech onderweg is erg vervelend. Vooral als u niet verder kunt rijden. Met de aanvullende dekking Pechhulp Nederland krijgt u hulp als u in Nederland met een defecte auto stil komt te staan. Denk bij hulp aan een noodreparatie of een vergoeding voor een hotelovernachting.


Pechhulp Generali

Waarom pechhulp

Er kan van alles gebeuren waardoor u niet verder kunt rijden. Schade, een defect aan uw auto, een lekke band, uw autosleutel kwijt. Het is helemaal vervelend als niemand u op dat moment kan helpen en u daardoor belangrijke afspraken mist, niet op uw werk of thuis kunt komen of kostbare tijd om te werken verliest.

Bereken uw premie

Hulp bij autopech in Nederland

Met Pechhulp Nederland krijgt u hulp bij autopech in Nederland. Afhankelijk van wat er met uw auto aan de hand is, bieden wij een oplossing om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Denk hierbij aan:

 • Een noodreparatie ter plaatse, als dat mogelijk is
 • Vervoer van uw auto met eventuele aanhangwagen naar het dichtstbijzijnde erkende herstelbedrijf, als reparatie binnen 2 uur mogelijk is. Ook de bestuurder en passagiers brengen wij naar het herstelbedrijf
 • Vervoer van uw auto met eventuele aanhangwagen naar een adres in Nederland, als reparatie binnen 2 uur niet mogelijk is. Ook de bestuurder, de passagiers en de bagage brengen wij naar een adres in Nederland. Dit adres kiest u zelf. U krijgt dan ook maximaal 3 werkdagen een vervangende auto
 • 1 hotelovernachting, als dat noodzakelijk is. Maximaal € 80,- per persoon

Wat is verzekerd met Pechhulp Nederland

Wanneer u door een defect aan de auto niet verder kunt rijden, krijgt u hulp. Daarnaast bieden wij pechhulp als u niet verder kunt reizen omdat u:

 • Een lekke band heeft
 • Uw autosleutels bent verloren
 • Een lege accu heeft
 • De verkeerde brandstof heeft getankt
 • Een lege brandstoftank heeft

Wanneer geen recht op pechhulp

U mag maximaal 4 keer per jaar gebruikmaken van pechhulp, waarvan maximaal 2 keer in uw eigen woonplaats. Uw recht op pechhulp of een vergoeding vervalt als:

 • U geen toestemming heeft gevraagd of gekregen voor de oplossing van een pechgeval
 • U geweld gebruikt tegen hulpverleners of hen bedreigt
 • De autopech een gevolg is van slecht onderhoud van de auto
 • Uw auto 12 jaar wordt. Op dat moment stopt de aanvullende dekking en hoeft u hiervoor niet langer premie te betalen

Bekijk voor meer informatie onze polisvoorwaarden van de Autoverzekering.

Ook pechhulp in het buitenland

Naast Pechhulp Nederland bieden wij ook Pechhulp Europa aan. Met deze aanvullende verzekering ontvangt u pechhulp in Nederland en in alle andere landen binnen Europa. Als u vaak of lange tijd in het buitenland rijdt, is het verstandiger om deze aanvullende verzekering af te sluiten.  

Auto ouder dan 12 jaar

Een aanvullende Pechhulpdekking kunt u bij ons alleen afsluiten als uw auto jonger is dan 12 jaar. Heeft u Pechhulp Nederland of Pechhulp Europa en wordt uw auto 12 jaar? Dan vervalt de Pechhulp automatisch. U betaalt vanaf dat moment ook geen premie meer voor de aanvullende dekking. Wij laten het u natuurlijk weten als het zover is.

Voorkom dubbele verzekering

Verzeker alleen wat echt nodig is. Soms heeft u met een nieuwe auto al standaard recht op pechhulp. U heeft deze aanvullende dekking dan mogelijk niet nodig. Wij raden u aan dit te controleren en de voorwaarden te vergelijken. Heeft u inderdaad al recht op pechhulp? Noteer dan de afloopdatum, zodat u Pechhulp Nederland of Pechhulp Europa eventueel daarna kunt afsluiten.  

Waarom deze aanvullende verzekering

Marga is vanuit Amsterdam met de auto op weg naar een familiefeest in Groningen. Als ze na een korte stop op een parkeerplaats weer weg wilt rijden wil de auto niet meer starten. Ze heeft geen verstand van auto’s, maar gelukkig heeft ze Pechhulp Nederland als aanvullende dekking op haar Autoverzekering. Ze belt met de Generali Help Service en niet veel later is er een monteur ter plekke die haar auto weer aan de praat krijgt. Zo is ze snel weer op weg en kan ze toch nog een leuke dag hebben met haar familie.

Verzekerd van alle aandacht

Pechhulp Nederland is een aanvullende verzekering bij de Generali Autoverzekering. Zo verzekert u zich van hulp bij pech onderweg in Nederland. Wilt u weten of deze verzekering aansluit bij uw persoonlijke situatie? Wij denken graag met u mee en geven u advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze aanvullende verzekering? Of heeft u behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wat voor u prettig is. Want u staat bij ons centraal. Hoe u ons ook benadert, wij beantwoorden uw vraag met alle aandacht.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar de autoverzekering

Polisvoorwaarden

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen