Pechhulp Europa

Autopech wilt u natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben. Met Pechhulp Europa krijgt u hulp als u in Europa door een defect aan uw auto niet verder kunt rijden. Bijvoorbeeld in de vorm van een noodreparatie of een financiële vergoeding voor een noodzakelijke hotelovernachting.


pechhulp in europa

Waarom pechhulp

Schade, een defect aan uw auto, een lekke band, uw autosleutel kwijt; er kan van alles gebeuren waardoor u niet verder kunt rijden. Het is helemaal vervelend als niemand u op dat moment kan helpen en u daardoor belangrijke afspraken mist, niet op uw werk of thuis kunt komen of kostbare tijd om te werken verliest. Wilt u weten wat uw premie van de Autoverzekering wordt inclusief pechhulp in het buitenland? Bereken die hieronder.

Premie berekenen

Pechhulp Europa

Met Pechhulp Europa krijgt u hulp bij autopech, waar ook in Europa. Afhankelijk van het probleem bieden wij een oplossing om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Denk hierbij aan:

 • Een noodreparatie ter plaatse, als dat mogelijk is binnen 6 uur
 • Vervoer van uw auto met eventuele aanhangwagen naar het dichtstbijzijnde erkende herstelbedrijf, als noodreparatie niet mogelijk is. Ook de bestuurder, de passagiers en de bagage brengen we naar het herstelbedrijf 
 • Een vergoeding voor de verzendkosten van onderdelen die nodig zijn voor de reparatie van uw auto
 • Een vergoeding voor de kosten van stalling van uw auto tot maximaal 2 weken of berging van uw auto
 • Een vervangende chauffeur als de bestuurder en passagiers door ziekte of ongeval niet verder kunnen rijden
 • 2 hotelovernachtingen, indien noodzakelijk. Maximaal € 80,- per persoon per nacht  

Reparatie binnen 7 dagen mogelijk

Is reparatie binnen 6 uur niet mogelijk maar wel binnen 7 dagen, dan heeft u de volgende opties:

 • Wij een regelen een vervangende auto zodat u uw reis kunt vervolgen. Hiermee kunt u naar het herstelbedrijf rijden zodra uw eigen auto gerepareerd is, zodat u met uw eigen auto verder kunt reizen of terug naar Nederland kan
 • U neemt geen vervangende auto, maar laat ons uw reiskosten vergoeden. Wij vergoeden dan de kosten voor 2de klas openbaar vervoer, voor het transport van passagiers en bagage naar uw eindbestemming of terug naar Nederland . Wij vergoeden dan ook de reiskosten voor 1 persoon naar het herstelbedrijf om de gerepareerde auto weer op te halen

Reparatie niet mogelijk binnen 7 dagen

Als reparatie binnen 7 dagen niet mogelijk is, vergoeden wij:

 • Uw reiskosten (openbaar vervoer 2de klas), voor het vervoeren van passagiers en bagage naar uw eindbestemming of terug naar Nederland
 • Het transport van uw auto met eventuele aanhangwagen naar een adres naar keuze in Nederland. Tenzij de waarde van de auto lager is dan de transportkosten. Dan betalen we de restwaarde van uw auto plus de kosten om de auto achter te laten

Wat is verzekerd met Pechhulp Europa

U ontvangt hulp als u door een defecte auto niet meer verder kunt rijden. Daarnaast krijgt u hulp als u uw weg niet kunt vervolgen door:

 • Een lekke band
 • Het kwijtraken van uw autosleutel
 • Een lege accu 
 • Het tanken van de verkeerde brandstof
 • Een lege brandstoftank

Wanneer geen recht op pechhulp

U mag maximaal 4 keer per jaar gebruik maken van pechhulp, waarvan maximaal 2 keer in uw eigen woonplaats. Uw recht op pechhulp of een vergoeding vervalt als:

 • U geen toestemming heeft gevraagd of gekregen voor de oplossing van een pechgeval
 • U geweld gebruikt tegen hulpverleners of hen bedreigt
 • De autopech het gevolg is van slecht onderhoud van de auto 
 • Uw auto 12 jaar wordt. Op dat moment stopt de aanvullende dekking en hoeft u hiervoor niet langer premie te betalen

alleen pechhulp in Nederland

Naast Pechhulp Europa bieden wij ook Pechhulp Nederland aan als aanvulling op uw autoverzekering. Dan krijgt u hulp als u in Nederland autopech heeft. Uiteraard betaalt u voor deze aanvullende verzekering een lagere premie. Als u niet vaak in het buitenland rijdt, is dit wellicht een betere dekking voor u.

Auto ouder dan 12 jaar

Een aanvullende Pechhulpdekking kunt u bij ons alleen afsluiten als uw auto jonger is dan 12 jaar. Heeft u Pechhulp Nederland of Pechhulp Europa en wordt uw auto 12 jaar? Dan vervalt de Pechhulp automatisch. U betaalt vanaf dat moment ook geen premie meer voor de aanvullende dekking. Wij laten het u natuurlijk weten als het zover is.

Voorkom dubbele verzekering

Verzeker alleen wat echt nodig is. Soms heeft u met een nieuwe auto al standaard recht op pechhulp. U heeft deze aanvullende dekking dan mogelijk niet nodig. Wij adviseren u dit te controleren en de voorwaarden te vergelijken. Heeft u inderdaad al recht op pechhulp? Noteer dan de afloopdatum, zodat u Pechhulp Europa of Pechhulp Nederland eventueel daarna kunt afsluiten. 

Waarom deze aanvullende verzekering

Jan en Maaike zijn op vakantie in Frankrijk, als op een parkeerplaats hun auto ineens niet meer wil starten. Startkabels helpen niet. Er is iets aan de hand met het elektronische systeem. Ontzettend vervelend tijdens de vakantie. Gelukkig hebben Jan en Maaike de aanvullende dekking Pechhulp Europa. Zij bellen met de Generali Help Service en even later arriveert een monteur die ervoor zorgt dat dat Jan en Maaike weer op pad kunnen.

Verzekerd van alle aandacht

Pechhulp Europa is een aanvullende verzekering bij de Generali autoverzekering. Zo verzekert u zich van hulp bij pech onderweg in Europa. Wilt u weten of deze verzekering aansluit bij uw persoonlijke situatie? Wij denken graag met u mee en geven u advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze aanvullende verzekering? Of heeft u behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wat voor u prettig is. Want u staat bij ons centraal. Hoe u ons ook benadert, wij beantwoorden uw vraag met alle aandacht.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Wilt u weten wat de extra pechhulp doet met uw premie? Bereken deze hieronder.

Bereken premie

 

Deze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.