Ongevallen Inzittenden

Veroorzaakt u of een andere bestuurder van uw auto een verkeersongeluk waarbij de inzittenden van uw auto blijvend letsel oplopen of zelfs overlijden? Dan volgt er niet standaard een financiële tegemoetkoming. Wij keren wel een bedrag uit als u de aanvullende verzekering Ongevallen Inzittenden heeft afgesloten.


Schade door verkeersongeval

Een auto-ongeluk is heel vervelend. Als iemand anders verantwoordelijk is voor het ongeluk kunt u diegene aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade. Bent u zelf aansprakelijk? Dan is de schade die u met uw auto toebrengt aan anderen en andermans spullen verzekerd met uw WA verzekering. En met onze All Risk Autoverzekering is de schade aan uw eigen auto ook verzekerd.

Bereken uw premie

Blijvend letsel en overlijden

Als u zelf een auto-ongeluk veroorzaakt, is schade aan uw eigen auto verzekerd met onze All Risk Autoverzekering. Maar wat als u hierdoor blijvend letsel oploopt, of erger, komt te overlijden? Met onze Autoverzekering bent u niet standaard verzekerd voor:

 • Lichamelijke en geestelijke schade die u oploopt bij een verkeersongeval dat u zelf heeft veroorzaakt, en
 • Financiële schade die uw nabestaanden hebben door uw overlijden na een door uzelf veroorzaakt verkeersongeval

Ongevallen Inzittenden

Met onze aanvullende verzekering Ongevallen Inzittenden krijgen u of uw nabestaanden een bedrag uitgekeerd als u blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een door uzelf veroorzaakt verkeersongeluk. En als u uw auto aan iemand uitleent, krijgt ook die persoon of de nabestaanden van die persoon een vergoeding als hij of zij een auto-ongeluk veroorzaakt en blijvend invalide raakt of overlijdt.

Passagiers zijn meeverzekerd

Bij een verkeersongeluk is blijvende invaliditeit en overlijden van passagiers verzekerd via de WA verzekering van de bestuurder die het ongeluk veroorzaakt heeft. Maar is er niemand aansprakelijk voor het verkeersongeval? Dan zijn de passagiers in uw auto alleen verzekerd als u Ongevallen Inzittenden of Schade Inzittenden heeft afgesloten.

Vergoeding bij Blijvende invaliditeit

Raken u, een andere bestuurder van uw auto of passagiers blijvend invalide door een verkeersongeval? Dan keren wij per inzittende een vast bedrag uit van maximaal € 30.000,-. Het lichaamsdeel waarvan het functioneren verloren gaat, is bepalend voor de hoogte van de vergoeding. Als er sprake is van een gedeeltelijk functieverlies keren wij een deel van het vaste bedrag uit.

Enkele voorbeelden

Wij keren uit:

 • € 30.000,- bij verlies van het spraakvermogen
 • € 30.000,- bij verlies van het gezichtsvermogen
 • € 30.000,- bij verlies van het gehoor
 • € 18.000,- bij verlies van 1 hand
 • € 15.000,- bij verlies van 1 voet
 • € 1.500,- bij het oplopen van een whiplash

In onze polisvoorwaarden van de Autoverzekering vindt u het volledige overzicht van vergoedingen.

Vergoeding bij overlijden

Als een inzittende overlijdt door een verkeersongeval, krijgen de nabestaanden een vaste uitkering van € 15.000,-. Hebben wij iemand een bedrag uitgekeerd in verband met blijvend letsel en komt diegene binnen 3 jaar alsnog te overlijden als gevolg van het verkeersongeval, dan vullen wij de al betaalde uitkering aan tot € 15.000,-. Tenzij wij al meer dan € 15.000,- hebben uitgekeerd.

Soms geen of lagere uitkering

In sommige gevallen volgt er geen of een lagere vergoeding na een verkeersongeval. Dit is het geval als een inzittende tijdens het ongeluk:

 • Niet op een zitplaats zat, maar bijvoorbeeld in de bagageruimte. Deze persoon krijgt geen vergoeding
 • Geen veiligheidsgordel om had. Wij verlagen de vergoeding voor die persoon dan met 25%
 • Al ziek of invalide was en de gevolgen daardoor ernstiger zijn. Wij bepalen dan welke gevolgen het ongeval zou hebben gehad als de betreffende persoon helemaal gezond was
 • Al blijvend invalide was en de blijvende invaliditeit door het verkeersongeval erger is geworden. De betreffende persoon ontvangt dan alleen een invaliditeitsuitkering voor de verslechtering van de situatie

Waarom deze aanvullende verzekering

Judith rijdt met Eva mee in haar auto, als een andere auto met hoge snelheid op hen af komt rijden. Ontwijken lukt niet meer en een heftige botsing volgt. Judiths arm moet geamputeerd worden door het ongeval. De WA verzekering van de andere automobilist vergoedt de volledige schade van Judith. Ookal heeft Eva geen enkele schuld, toch voelt zij zich ook moreel verantwoordelijk voor het ongeluk. Als Eva een Ongevallen Inzittenden had afgesloten, kreeg Judith ook uit deze aanvullende dekking een bedrag uitgekeerd voor haar blijvende invaliditeit.

Schade Inzittenden

Bij Ongevallen Inzittenden keren wij een vast bedrag uit als een inzittende van uw auto blijvend letsel oploopt of komt te overlijden door een auto-ongeluk. Wilt u meer financiële zekerheid na een verkeersongeval? Kies dan voor de aanvullende dekking Schade Inzittenden. Dan vergoeden wij alle financiële schade ontstaan door blijvend letsel of overlijden na een verkeersongeval tot € 1 miljoen.

Heeft u al een Generali autoverzekering

Heeft u al een verzekering bij ons heeft afgesloten en wilt u een aanvullende dekking afsluiten? Dat regelt u dat eenvoudig. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een mail met uw aanvraag naar service@generali.nl.

Verzekerd van alle aandacht

Ongevallen Inzittenden is een extra dekking op de Generali Autoverzekering. Zo verzekert u uzelf en de inzittenden van een financiële tegemoetkoming bij blijvende invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval. Wilt u weten of deze verzekering aansluit bij uw persoonlijke situatie? Wij denken graag met u mee en geven u advies als u dat nodig heeft. Ook dat is verzekerd zijn van alle aandacht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Ongevallen Inzittenden verzekering of heeft u behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij beantwoorden uw vraag met alle aandacht.

Met vragen kunt u natuurlijk ook bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Naar de autoverzekeringDeze tekst is geschreven op basis van de huidige polisvoorwaarden. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen