Autoverzekering

 • Premiekorting bij schadevrij rijden
 • Kies zelf uw eigen risico
 • Vandalisme vanaf WA Plus verzekerd
Bereken uw premie
 • Een van de grootste verzekeraars ter wereld
 • Al meer dan 200.000 klanten in Nederland
 • Sinds 1870 actief in Nederland

Autoverzekering

Een autoverzekering is niet alleen verplicht, maar ook erg belangrijk. Autoschade kan behoorlijk in de kosten lopen. Bij de Generali Autoverzekering kiest u uit verschillende dekkingen. Zo verzekert u precies wat u belangrijk vindt. En dat tegen een aantrekkelijke premie en een uitstekende persoonlijke service.

Autoverzekering afsluiten 

Bij onze autoverzekering kiest u uit verschillende basisdekkingen: WA, WA Plus beperkt casco en All Risk. Daarnaast heeft u bij ons de keuze uit diverse aanvullende verzekeringen, zodat uw Autoverzekering perfect aansluit bij uw wensen en behoeften. En als u wilt, kunt u ook kiezen voor een extra eigen risico. U betaalt dan een lagere premie.

WA

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is een verplichte autoverzekering voor iedereen die een auto bezit. U kunt alleen een WA verzekering afsluiten, maar u kunt ook kiezen voor de uitgebreidere autoverzekeringen WA Plus en All Risk. De WA Autoverzekering van Generali vergoedt schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt. Zowel letselschade als materiële schade. 
Meer over WA 

WA Plus

Met WA Plus, ook wel WA beperkt casco genoemd, verzekert u zich naast schade aan anderen of andermans eigendommen, ook tegen diverse schades aan uw eigen auto. Ruitschade bijvoorbeeld, maar ook schade aan uw auto door inbraak en vandalisme. Ook diefstal van uw auto is verzekerd bij WA Plus autoverzekering.
Meer over WA Plus

All Risk

De meeste autoschades ontstaan door een aanrijding of een botsing. De All Risk autoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking: ook als u zelf een botsing of een aanrijding veroorzaakt, is de schade aan uw eigen auto verzekerd. De financiële impact van deze schade is vaak groot. Dus als u de meeste zekerheid wilt, kiest u voor All Risk. 
Meer over All Risk

eigen risico autoverzekering

De een wil en kan meer financieel risico dragen dan een ander. Bij het herstellen van sommige schades aan uw auto betaalt u een eigen risico. Bij ons kunt u kiezen voor het standaard eigen risico, maar ook voor een extra eigen risico van € 500,- of € 1.000,-. Daardoor heeft u een hoger eigen risico bij schade, maar een flink lagere premie.

aanvullende dekkingen

De Generali autoverzekering kunt u uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Wilt u meer zekerheid? Kies dan uit de volgende dekkingen:

 • Pechhulp
  Met de aanvullende dekking Pechhulp krijgt u hulp als u door bijvoorbeeld een defecte auto of een lekke band niet meer verder kunt rijden. Ook heeft u binnen Nederland recht op vervangend vervoer. Kies uit Pechhulp Nederland (€ 5,19 p/m) en Pechhulp Europa (€ 7,24 p/m). Ter vergelijking: de kosten voor alleen het vervoer naar de dichtstbijzijnde garage kunnen al snel oplopen tot honderden euro’s
 • Schade inzittenden
  Met deze aanvulling op de autoverzekering zijn de inzittenden van uw auto, de bestuurder en passagiers, verzekerd tegen de financiële gevolgen van letselschade of overlijden door een verkeersongeval. U sluit de Schade inzittenden dekking af voor € 5,05 per maand
 • Ongevallen inzittenden
  Als u bij de autoverzekering kiest voor deze aanvulling, dan zijn de inzittenden van uw auto verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een verkeersongeval. Bij overlijden krijgt u € 15.000,- en bij blijvende invaliditeit is dit maximaal € 30.000,-. U sluit de Ongevallen inzittenden dekking af voor € 2,69 per maand
 • Verhaalservice
  Na een ongeluk is het soms lastig om de schade te verhalen bij de tegenpartij. Wilt u een hoog oplopende discussie over schuld aan een ongeluk voorkomen? Kies dan voor de verhaalservice, beschikbaar voor € 2,06 per maand. Daarmee heeft u recht op juridische hulp bij het verhalen van materiële schade aan uw auto na een verkeersongeval
 • Rechtsbijstand auto
  Kiest u naast uw autoverzekering voor Rechtsbijstand auto, dan krijgt u juridische hulp bij het verhalen van materiële schade, blijvend letselschade én bij het oplossen van juridische conflicten met betrekking tot uw auto. Voor € 3,50 per maand kunt u hiermee een boel ellende voorkomen. 
 • Verlenging nieuwwaarderegeling
  Met deze aanvullende dekking krijgt u de nieuwwaarde van uw auto vergoed bij diefstal en total loss, mits uw auto jonger is dan 3 jaar. U kunt deze dekking alleen afsluiten als uw een All Risk autoverzekering en uw auto jonger is dan 3 maanden

Wat is niet verzekerd

De Generali autoverzekering heeft een uitstekende dekking, maar soms vergoeden we schade niet. Met onze autoverzekering heeft u geen recht op een schadevergoeding als:

 • U zelf een ongeluk veroorzaakt en lichamelijke en geestelijke schade oploopt, dan is dit niet verzekerd met onze autoverzekering. U kunt dit wel verzekeren met onze aanvullende verzekeringen Schade Inzittenden of Ongevallen Inzittenden
 • U een ongeluk veroorzaakt en overlijdt, waardoor uw nabestaande financiële schade lijden. Bijvoorbeeld doordat zij de hypotheek niet meer kunnen betalen. Om financiële ellende te voorkomen, kunt u een aanvullende verzekering Schade Inzittenden of Ongevallen Inzittenden afsluiten
 • Er schade ontstaat aan vervoerde spullen van de bestuurder van uw auto. Bijvoorbeeld als er bij een ongeluk schade ontstaat aan de verhuisspullen die u vervoert
 • U diefstalschade oploopt omdat u bijvoorbeeld de sleutels in de auto heeft laten zitten, de auto niet goed afgesloten heeft of kostbare spullen zichtbaar heeft achtergelaten. Denk aan een mobiele telefoon, laptop of los navigatiesysteem dat zichtbaar in uw auto ligt
 • U diefstalschade oploopt aan verboden accessoires, zoals een radarverklikker
 • Er sprake is van waardevermindering of slijtage van uw auto 

waar bent u verzekerd

Onze autoverzekering geldt in praktisch alle EU-landen en landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Op uw groene kaart staat in welke landen u exact bent verzekerd met onze autoverzekering. Deze ontvangt u per mail als u bij ons een autoverzekering afsluit. Komt een land niet voor op de groene kaart? Of is een land doorgestreept? Dan bent u in dat land niet verzekerd. 

Wie is verzekerd

Elke autoverzekering is gekoppeld aan het kenteken van uw auto. Iedereen met een geldig rijbewijs die met uw toestemming uw auto gebruikt, is in principe verzekerd. Heeft u een WA-autoverzekering en leent u uw auto uit aan een vriend? Dan is schade die hij veroorzaakt bij anderen in principe verzekerd. Schade aan uw eigen auto is dan niet verzekerd, hiervoor moet u een WA Plus of All Risk autoverzekering afsluiten. 

Autoverzekering dagelijks opzegbaar

Bij Generali is uw autoverzekering dagelijks opzegbaar. Dat is niet altijd gebruikelijk. Sommige verzekeraars hanteren jaarcontracten of een maand opzegtermijn. Bij ons bepaalt u wanneer u de autoverzekering wilt opzeggen. Als u dat wenst, beëindigen wij uw verzekering per direct.

Goedkope autoverzekering

Zoekt u een goedkope autoverzekering met een lage premie? Bij Generali betaalt u een eerlijke prijs en kiest u zelf de dekking die het best past bij uw situatie. Of u nu gaat om WA, WA Plus of Allrisk, u bepaalt. Als u meer zekerheid wilt, kunt u uw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking. Zo heeft u voor uzelf altijd de beste en goedkoopste autoverzekering.   

Auto direct verzekeren

Bij ons kunt u uw auto direct verzekeren. Heel eenvoudig online. Handig als u bij de dealer staat en u nog een autoverzekering moet regelen. Bereken uw premie, vul uw gegevens u kunt direct een autoverzekering aanvragen. In de meeste gevallen ontvangt u al binnen enkele minuten uw polis en groene kaart in uw mailbox.

Auto verzekeren in weekend

Het voordeel van het afsluiten van een online autoverzekering, is dat u dit overal en altijd kan doen. Als u maar internet heeft. U kunt bij Generali dus ook een nieuwe autoverzekering afsluiten zaterdag of zondag. Bijvoorbeeld als u gaat kijken bij de dealer en daar de auto van uw dromen vindt. Een keuze kan dan snel gemaakt zijn. Regel altijd een autoverzekering voordat u gaat rijden.

Autoverzekering tweede auto

Ook voor uw tweede auto kunt u een autoverzekering afsluiten. Als u een tweede auto koopt, kan het aantrekkelijk zijn om de autoverzekering ook bij Generali af te sluiten. Voor uw tweede gezinsauto krijgt u namelijk dezelfde premiekorting bij de Bonus/Malus-regeling als voor de eerste auto.

Wegenbelasting berekenen

Als u een nieuwe auto koopt, dan wilt u weten wat deze per maand of jaar gaat kosten. Denk aan de kosten van uw autoverzekering, maar ook aan het berekenen van wegenbelasting. Iedereen in Nederland met een motorvoertuig betaalt wegenbelasting. De hoogte hiervan is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw provincie, het soort motorrijtuig en de gewichtsklasse. Het berekenen van wegenbelasting kan onder andere op de website van De Belastingdienst. 

Autoverzekering dagwaarde

De dagwaarde is het bedrag dat uw auto op dit moment waard is. Bij nieuwe auto's is de nieuwwaarde verzekerd. Als uw auto ouder is dan 1 jaar of als uw auto jonger is dan 1 jaar, maar u niet de eerste eigenaar ervan bent, vergoeden wij bij total loss en diefstal het bedrag dat u volgens de ANWB Koerslijst bij een merkdealer voor de auto zou betalen, met garantie. Bij auto’s jonger dan 1 jaar en als u de eerste eigenaar bent, dan is de nieuwwaarde van uw auto standaard tot 1 jaar verzekerd. Dat geldt wederom alleen bij een WA Plus en All Risk autoverzekering. 

Schadevrije jaren

Elk volledig verzekeringsjaar waarin u geen schade veroorzaakt, levert een schadevrij jaar op. U kunt ook schadevrije jaren verliezen. Als u een schade claimt die u heeft veroorzaakt of die is ontstaan door vandalisme. Per schuldschade verliest u 5 schadevrije jaren.  Hoe meer jaren u  schadevrij rijdt, des te meer korting krijgt u op uw autoverzekering.

Bonus/Malus-ladder

De Bonus/Malus-ladder is een regeling die bijna alle verzekeraars hanteren. In totaal bestaat de ladder uit 21 treden en uw korting is afhankelijk van uw trede. Kiest u voor een Generali Autoverzekering, dan zijn uw opgebouwde schadevrije jaren bepalend voor de trede waarop u begint. Heeft u nog geen schadevrije jaren opgebouwd? Dan begint u bij ons op trede 6. Dat is onze opstaptrede en staat bij ons gelijk aan 40% premiekorting. Als u voor het eerst een autoverzekering afsluit, krijgt u bij ons dus 40% korting. 

Met een Generali autoverzekering verliest u bij 1 schuldschade per jaar 5 schadevrije jaren. De hoogte van het schadebedrag bepaalt niet hoeveel jaren u terugvalt op de Bonus/Malus-ladder. Ook als u een klein schadebedrag claimt, kunt u schadevrije jaren verliezen. Het is daarom verstandig om uit te rekenen of de extra premie die u moet betalen opweegt tegen het schadebedrag. Vaak kunt u kleine schades betere uit eigen zak betalen.

No blame, no claim

Fietsers en voetgangers zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom geeft de wet hen extra bescherming. Als u betrokken raakt bij een ongeluk met een fietser, kan deze u hiervoor aansprakelijk stellen zonder dat dit uw schuld hoeft te zijn. Generali is dan bij wet verplicht om deze schade te vergoeden.

Om te voorkomen dat deze schade meetelt voor de Bonus/Malus-regeling, heeft elke autoverzekering een ‘no blame, no claim’. Als u betrokken raakt bij een schadegeval waaraan u geen schuld heeft, maar waarvoor u wél aansprakelijk bent, gaat u dus geen treden terug op de Bonus/Malus-ladder en u behoudt uw premiekorting.

Groene kaart

Na het afsluiten van een autoverzekering ontvangt u van ons per mail een bevestiging met daarbij een groene kaart. U weet dan dat uw auto goed is verzekerd. De kaart bevat onder andere informatie over uw verzekering, uw voertuig en de verzekeraar.

Europees schadeformulier

U ontvangt bij het afsluiten van uw autoverzekering ook een digitaal Europees schadeformulier. Dit formulier is niet verplicht, maar wel handig om in uw auto te hebben. Dit schadeformulier gebruiken verzekeraars bij de afwikkeling van schade na een ongeval.  

Meldcode auto

Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Zorg er dan voor dat u bij het afsluiten van uw verzekering de meldcode bij de hand heeft. De verzekeraar heeft de meldcode nodig om uw auto te kunnen verzekeren. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van uw auto. U vindt deze op uw kentekenbewijs deel 1 of op uw kentekencard.

Schade melden

Heeft u schade met uw auto en een Generali autoverzekering? Meld schade dan zo snel mogelijk. U kunt bij ons schade melden zoals u dat wilt: telefonisch, per e-mail, per post, via onze website of via Mobiel schade melden.

Veilig de weg op

Hoe goed de dekking van onze autoverzekering ook is, een ongeluk kunnen we er niet mee voorkomen. Wij hebben uw veiligheid hoog in het vaandel staan en daarom geven wij graag tips over veilig autorijden. Mag u rijden na een operatie? Hoe vervoert u uw kinderen of huisdieren op een veilige manier? Direct naar onze tips over veilig autorijden

Online autoverzekering

Met de online autoverzekering van Generali is uw auto goed verzekerd. Bij ons krijgt u niet alleen een goedkope autoverzekering, maar ook een verzekeraar die met u meedenkt. Wij staan voor u klaar en helpen u graag om uw autoverzekering zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Ook dat is verzekerd van alle aandacht.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Generali Autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag en geven praktische hulp of advies als u dat nodig heeft. Met alle aandacht voor uw persoonlijke situatie. Dat kan telefonisch,per e-mail, chat, Twitter of webformulier.

Heeft u een adviseur? Dan kunt u deze verzekering natuurlijk ook via uw adviseur afsluiten. Ook met vragen kunt u bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Hier vindt u eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Bereken premie

 

Deze tekst is geschreven op basis van de

. Gelden deze voorwaarden niet voor u? Dan zijn de oude polisvoorwaarden van toepassing. Deze vindt u bij onze overige verzekeringen.

 • Persoonlijke service
 • Gratis verhaalservice bij All Risk verzekering
 • Zelfde bonus/maluskorting bij verzekering tweede auto

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een

8,7

Uw schadetelefoontje beantwoord binnen

20sec


Gemiddelde periode waarbinnen wij schade afwikkelen


Welke Autoverzekering heeft u nodig?

.WAWA Plus beperkt cascoAll Risk volledig casco
Schade aan anderen
Schade aan andermans spullen
Brand
Diefstal, inbraak, joyriding
Ruitbreuk
Botsing loslopende dieren  
Storm, hagel, overstroming
Vandalisme
Slippen en omslaan    
Te water raken
Aanrijding
Bereken premie

Aanvullende dekkingen

Pechhulp

Autopech komt nooit gelegen. En u wilt natuurlijk zo snel mogelijk uw reis vervolgen. De Pechhulp van Generali geeft u hulp als u door een defect aan uw auto stil komt te staan en niet verder kunt rijden. Een Pechhulpdekking kunt u afsluiten als uw auto jonger is dan 12 jaar.

Schade Inzittenden

Veroorzaakt u of een andere bestuurder van uw auto een verkeersongeval? Wij vergoeden dan niet standaard de financiële schade van de inzittenden van uw auto die bij het ongeval blijvend invalide raken of overlijden. Wel als u de aanvullende verzekering Schade Inzittenden heeft afgesloten.

Ongevallen Inzittenden

Veroorzaakt u of een andere bestuurder van uw auto een verkeersongeluk waarbij de inzittenden van uw auto blijvend letsel oplopen of zelfs overlijden? Dan volgt er niet standaard een financiële tegemoetkoming. Wij keren wel een bedrag uit als u de aanvullende verzekering Ongevallen Inzittenden heeft afgesloten.

Verhaalservice Auto

Een conflict met de tegenpartij na een verkeersongeval? Het kost vaak veel tijd, energie en moeite om de vergoeding te krijgen waarop u recht heeft. Voorkom dit alles door de aanvullende verzekering Verhaalservice af te sluiten. Dan krijgt u juridische hulp bij het verhalen van materiële schade. Bij onze All Risk Autoverzekering is Verhaalservice inbegrepen.

Rechtsbijstand Auto

Een juridisch geschil na een verkeersongeval of na de verkoop of aankoop van een auto, kan veel tijd in beslag nemen en ergernis opleveren. Dit voorkomt u als u de aanvullende verzekering Rechtsbijstand Auto afsluit. U krijgt dan hulp van DAS om juridische conflicten zo snel mogelijk op te lossen.

Verlenging Nieuwwaarderegeling

Als u een nieuwe auto heeft, kunnen de financiële gevolgen van diefstal of total loss enorm zijn. Met de Verlenging Nieuwwaarderegeling is de nieuwwaarde van uw auto maximaal 3 jaar verzekerd. Bij diefstal of total loss binnen 3 jaar krijgt u de nieuwwaarde vergoed.


Handige links

Klantervaringen Autoverzekering

De Generali autoverzekering wordt door onze klanten beoordeeld met een 8,7, gebaseerd op 69 beoordelingen .

10 gemiddeld
10 algemeen
10 communicatie
10 snelheid/levertijd

Via de site- heel duidelijk en makkelijk te volgen Via telefonisch contact- dames erg vriendelijk- geduldig - geïnteresseerd en Nemen de tijd om alles goed uit te leggen. Tips en advies te geven.

Jennifer van der Weijden 9 september 2015
8,3 gemiddeld
8 algemeen
8 communicatie
9 snelheid/levertijd

Makkelijk en niet duur, natuurlijk afwachten hoe goed jullie zijn, mocht ik onverhoopt schade krijgen.

Marcel 14 oktober 2015

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen

Klanten blij maken is mijn vak.

Robin Vrijhoef
Klantadviseur

Schade melden en dan?

 1. U meldt de schade

  Schade melden kan telefonisch, online of per post. Stuur uw schadefoto’s, eventueel een proces-verbaal en het ingevulde Europees Schadeformulier naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en controleren of het gaat om blikschade, letselschade of diefstal. Binnen 1 werkdag sturen wij u de bevestiging van uw schademelding.

 3. Vergoeding of schade-expert

  Is de schade verzekerd, dan vergoeden wij de reparatie. In sommige gevallen schakelen we een schade-expert in. Deze neemt contact met u op.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag zo snel mogelijk aan u, uw adviseur of een Schadegarant-garage uit.

Autoverzekering thema's

Wat te doen bij schade

Schade aan uw auto is heel vervelend. Het is belangrijk om te weten wat u dient te doen bij autoschade, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wat moet u bijvoorbeeld doen na een aanrijding of na diefstal van uw auto?

Hoe is dat verzekerd

Een auto loopt gemakkelijk schade op, ook als u altijd voorzichtig rijdt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook gebeurtenissen buiten het verkeer kunnen uw auto beschadigen. Het is daarom handig om te weten of en hoe verschillende schades zijn verzekerd.

Onderhoud en preventie

Bent u trots bent op uw auto? Zorg er dan voor dat u uw auto goed onderhoudt. Dan gaat uw mooie auto niet alleen langer mee, maar verkleint u ook de kans op ongelukken en onnodige reparatiekosten. Waar moet u aan denken en hoe pakt u het aan?


Regel uw zaken eenvoudig online