Autoverzekering

 • Deskundige schadeafhandeling gewaardeerd met een 9 (2015)
 • Geen voicesysteem, wel persoonlijke service
 • Dezelfde korting voor uw 2e auto
Bereken uw premie
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Autoverzekering

Een autoverzekering is niet alleen verplicht, maar ook erg belangrijk. Autoschade kan behoorlijk in de kosten lopen. Bij de Generali Autoverzekering kiest u uit verschillende dekkingen. Zo verzekert u precies wat u belangrijk vindt. En dat tegen een aantrekkelijke premie en een uitstekende persoonlijke service.

Autoverzekering

Autoverzekering afsluiten

Bij onze autoverzekering kiest u uit verschillende basisdekkingen: WA, WA Plus beperkt casco en All Risk. Daarnaast heeft u bij ons de keuze uit diverse aanvullende verzekeringen, zodat uw Autoverzekering perfect aansluit bij uw wensen en behoeften. En als u wilt, kunt u ook kiezen voor een extra eigen risico. U betaalt dan een lagere premie.

WA

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is een verplichte autoverzekering voor iedereen die een auto bezit. U kunt alleen een WA verzekering afsluiten, maar u kunt ook kiezen voor de uitgebreidere autoverzekeringen WA Plus en All Risk. De WA Autoverzekering van Generali vergoedt schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt. Zowel letselschade als materiële schade.

Meer over WA

WA Plus

Met WA Plus, ook wel WA beperkt casco genoemd, verzekert u zich naast schade aan anderen of andermans eigendommen, ook tegen diverse schades aan uw eigen auto. Ruitschade bijvoorbeeld, maar ook schade aan uw auto door inbraak en vandalisme. Ook diefstal van uw auto is verzekerd bij WA Plus autoverzekering.

Meer over WA Plus

All Risk

De meeste autoschades ontstaan door een aanrijding of een botsing. De All Risk autoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking: ook als u zelf een botsing of een aanrijding veroorzaakt, is de schade aan uw eigen auto verzekerd. De financiële impact van deze schade is vaak groot. Dus als u de meeste zekerheid wilt, kiest u voor All Risk.

Meer over All Risk

Eigen risico Autoverzekering

De een wil en kan meer financieel risico dragen dan een ander. Bij het herstellen van sommige schades aan uw auto betaalt u een eigen risico. Bij ons kunt u kiezen voor het standaard eigen risico, maar ook voor een extra eigen risico van € 500,- of € 1.000,-. Daardoor heeft u een hoger eigen risico bij schade, maar een flink lagere premie.

Meer over eigen risico

Aanvullende dekking

Pechhulp

Met de aanvullende dekking Pechhulp krijgt u hulp als u door bijvoorbeeld een defecte auto of een lekke band niet meer verder kunt rijden. Ook heeft u binnen Nederland recht op vervangend vervoer. Kies uit Pechhulp Nederland (€ 5,19 p/m) en Pechhulp Europa (€ 7,24 p/m). Ter vergelijking: de kosten voor alleen het vervoer naar de dichtstbijzijnde garage kunnen al snel oplopen tot honderden euro’s. 

Schade Inzittenden

Met de Schadeverzekering Inzittenden zijn de inzittenden van uw auto, de bestuurder en passagiers, verzekerd tegen de financiële gevolgen van letselschade of overlijden door een verkeersongeval. Let op: u kiest of de dekking Schadeverzekering Inzittenden of de dekking Ongevallen Inzittenden.  

U sluit de Schade inzittenden dekking af voor € 5,05 per maand. Direct naar Schadeverzekering Inzittenden

Ongevallen Inzittenden

Als u bij de Autoverzekering kiest voor Ongevallen Inzittenden, dan zijn de inzittenden van uw auto verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een verkeersongeval. Bij overlijden krijgt u € 15.000,- en bij blijvende invaliditeit is dit maximaal € 30.000,-. Let op: u kiest of een dekking Ongevallen Inzittenden of een Schadeverzekering Inzittenden. 

U sluit de Ongevallen inzittenden dekking af voor € 2,69 per maand. Direct naar Ongevallen Inzittenden

Verhaalservice

Na een ongeluk is het soms lastig om de schade te verhalen bij de tegenpartij. Wilt u een hoog oplopende discussie over schuld aan een ongeluk voorkomen? Kies dan voor de verhaalservice, beschikbaar voor € 2,06 per maand. Daarmee heeft u recht op juridische hulp bij het verhalen van materiële schade aan uw auto na een verkeersongeval.

Direct naar Verhaalservice

Rechtsbijstand

Kiest u naast uw autoverzekering voor Rechtsbijstand auto, dan krijgt u juridische hulp bij het verhalen van materiële schade, blijvend letselschade én bij het oplossen van juridische conflicten met betrekking tot uw auto. Voor € 3,50 per maand kunt u hiermee een boel ellende voorkomen. 

Direct naar Rechtsbijstand auto.

Verlenging Nieuwwaarderegeling

Met deze aanvullende dekking krijgt u de nieuwwaarde van uw auto vergoed bij diefstal en total loss, mits uw auto jonger is dan 3 jaar. U kunt deze dekking alleen afsluiten als uw een All Risk autoverzekering en uw auto jonger is dan 3 maanden. 

Direct naar Verlenging Nieuwwaarderegeling

Schade

Wat is niet verzekerd

De Generali autoverzekering heeft een uitstekende dekking, maar soms vergoeden we schade niet. Met onze autoverzekering heeft u geen recht op een schadevergoeding als:

 • U zelf een ongeluk veroorzaakt en lichamelijke en geestelijke schade oploopt, dan is dit niet verzekerd met onze autoverzekering. U kunt dit wel verzekeren met onze aanvullende verzekeringen Schade Inzittenden of Ongevallen Inzittenden
 • U een ongeluk veroorzaakt en overlijdt, waardoor uw nabestaande financiële schade lijden. Bijvoorbeeld doordat zij de hypotheek niet meer kunnen betalen. Om financiële ellende te voorkomen, kunt u een aanvullende verzekering Schade Inzittenden of Ongevallen Inzittenden afsluiten
 • Er schade ontstaat aan vervoerde spullen van de bestuurder van uw auto. Bijvoorbeeld als er bij een ongeluk schade ontstaat aan de verhuisspullen die u vervoert
 • U diefstalschade oploopt omdat u bijvoorbeeld de sleutels in de auto heeft laten zitten, de auto niet goed afgesloten heeft of kostbare spullen zichtbaar heeft achtergelaten. Denk aan een mobiele telefoon, laptop of los navigatiesysteem dat zichtbaar in uw auto ligt
 • U diefstalschade oploopt aan verboden accessoires, zoals een radarverklikker
 • Er sprake is van waardevermindering of slijtage van uw auto 

Waar verzekerd

Onze autoverzekering geldt in praktisch alle EU-landen en landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Op uw groene kaart staat in welke landen u exact bent verzekerd met onze autoverzekering. Deze ontvangt u per mail als u bij ons een autoverzekering afsluit. Komt een land niet voor op de groene kaart? Of is een land doorgestreept? Dan bent u in dat land niet verzekerd.

Wie is verzekerd

Elke autoverzekering is gekoppeld aan het kenteken van uw auto. Iedereen met een geldig rijbewijs die met uw toestemming uw auto gebruikt, is in principe verzekerd. Heeft u een WA-autoverzekering en leent u uw auto uit aan een vriend? Dan is schade die hij veroorzaakt bij anderen in principe verzekerd. Schade aan uw eigen auto is dan niet verzekerd, hiervoor moet u een WA Plus of All Risk autoverzekering afsluiten.

Schadevrije jaren

Elk volledig verzekeringsjaar waarin u geen schade veroorzaakt, levert een schadevrij jaar op. U kunt ook schadevrije jaren verliezen. Als u een schade claimt die u heeft veroorzaakt of die is ontstaan door vandalisme. Per schuldschade verliest u 5 schadevrije jaren.  Hoe meer jaren u  schadevrij rijdt, des te meer korting krijgt u op uw autoverzekering.

Bonus-malusladder

De Bonus-malusladder is een regeling die bijna alle verzekeraars hanteren. In totaal bestaat de ladder uit 21 treden en uw korting is afhankelijk van uw trede. Kiest u voor een Generali Autoverzekering, dan zijn uw opgebouwde schadevrije jaren bepalend voor de trede waarop u begint. Heeft u nog geen schadevrije jaren opgebouwd? Dan begint u bij ons op trede 6. Dat is onze opstaptrede en staat bij ons gelijk aan 40% premiekorting.

Als u voor het eerst een autoverzekering afsluit, krijgt u bij ons dus 40% korting.Met een Generali autoverzekering verliest u bij 1 schuldschade per jaar 5 schadevrije jaren. De hoogte van het schadebedrag bepaalt niet hoeveel jaren u terugvalt op de Bonus/Malus-ladder. Ook als u een klein schadebedrag claimt, kunt u schadevrije jaren verliezen. Het is daarom verstandig om uit te rekenen of de extra premie die u moet betalen opweegt tegen het schadebedrag.

Vaak kunt u kleine schades betere uit eigen zak betalen.Om te voorkomen dat deze schade meetelt voor de Bonus-malusregeling, heeft elke autoverzekering een ‘no blame, no claim’. Als u betrokken raakt bij een schadegeval waaraan u geen schuld heeft, maar waarvoor u wél aansprakelijk bent, gaat u dus geen treden terug op de Bonus-malusladder en u behoudt uw premiekorting.

No blame, no claim

Fietsers en voetgangers zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom geeft de wet hen extra bescherming. Als u betrokken raakt bij een ongeluk met een fietser, kan deze u hiervoor aansprakelijk stellen zonder dat dit uw schuld hoeft te zijn. Generali is dan bij wet verplicht om deze schade te vergoeden.

Europees Schadeformulier

U ontvangt bij het afsluiten van uw autoverzekering ook een digitaal

. Dit formulier is niet verplicht, maar wel handig om in uw auto te hebben. Dit schadeformulier gebruiken verzekeraars bij de afwikkeling van schade na een ongeval.

 

Afsluiten en wijzigen

Dagelijks opzegbaar

Bij Generali is uw autoverzekering dagelijks opzegbaar. Dat is niet altijd gebruikelijk. Sommige verzekeraars hanteren jaarcontracten of een maand opzegtermijn. Bij ons bepaalt u wanneer u de autoverzekering wilt opzeggen. Als u dat wenst, beëindigen wij uw verzekering per direct.

Goedkope Autoverzekering

Zoekt u een goedkope autoverzekering met een lage premie? Bij Generali betaalt u een eerlijke prijs en kiest u zelf de dekking die het best past bij uw situatie. Of u nu gaat om WA, WA Plus of Allrisk, u bepaalt. Als u meer zekerheid wilt, kunt u uw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking. Zo heeft u voor uzelf altijd de beste en goedkoopste autoverzekering.

Direct online verzekeren

Bij ons kunt u uw auto direct verzekeren. Heel eenvoudig online. Handig als u bij de dealer staat en u nog een autoverzekering moet regelen. Bereken uw premie, vul uw gegevens u kunt direct een autoverzekering aanvragen. In de meeste gevallen ontvangt u al binnen enkele minuten uw polis en groene kaart in uw mailbox.

Auto verzekeren in weekend

Het voordeel van het afsluiten van een online autoverzekering, is dat u dit overal en altijd kan doen. Als u maar internet heeft. U kunt bij Generali dus ook een nieuwe autoverzekering afsluiten zaterdag of zondag. Bijvoorbeeld als u gaat kijken bij de dealer en daar de auto van uw dromen vindt. Een keuze kan dan snel gemaakt zijn. Regel altijd een autoverzekering voordat u gaat rijden.

Tweede auto verzekeren

Ook voor uw tweede auto kunt u een autoverzekering afsluiten. Als u een tweede auto koopt, kan het aantrekkelijk zijn om de autoverzekering ook bij Generali af te sluiten. Voor uw tweede gezinsauto krijgt u namelijk dezelfde premiekorting bij de Bonus-malusregeling als voor de eerste auto.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Generali Autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag en geven praktische hulp of advies als u dat nodig heeft. Met alle aandacht voor uw persoonlijke situatie. Dat kan telefonisch,per e-mail, chat, Twitter of webformulier. Direct naar contactinformatie

Heeft u een adviseur? Dan kunt u deze verzekering natuurlijk ook via uw adviseur afsluiten. Ook met vragen kunt u bij uw adviseur terecht. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Vind eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Bereken uw premie en sluit direct uw autoverzekering af Bereken uw premie

Welke Autoverzekering heeft u nodig?

.WAWA Plus beperkt cascoAll Risk volledig casco
Schade aan anderen
Schade aan andermans spullen
Brand
Diefstal, inbraak, joyriding
Ruitbreuk
Botsing loslopende dieren  
Storm, hagel, overstroming
Vandalisme
Slippen en omslaan    
Te water raken
Aanrijding
Bereken premie

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

U kiest zelf hoe u geholpen wilt worden. Stel uw vraag telefonisch, via de website, e-mail of twitter.

Meta Oehlenschläger
Senior Klantadviseur

Schade melden en dan?

 1. U meldt de schade

  Schade melden kan telefonisch, online of per post. Stuur uw schadefoto’s, eventueel een proces-verbaal en het ingevulde Europees Schadeformulier naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en controleren of het gaat om blikschade, letselschade of diefstal. Binnen 1 werkdag sturen wij u de bevestiging van uw schademelding.

 3. Vergoeding of schade-expert

  Is de schade verzekerd, dan vergoeden wij de reparatie. In sommige gevallen schakelen we een schade-expert in. Deze neemt contact met u op.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag zo snel mogelijk aan u, uw adviseur of een Schadegarant-garage uit.

GERELATEERDE BLOGS

Eerste auto kopen - waarop letten

Heb je onlangs je rijbewijs gehaald? Van harte gefeliciteerd! Je mag nu legaal met de auto de weg op. Waarschijnlijk moet je er nog wel 1 kopen. En daar komt een hoop bij kijken. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Weercodes

Door MIEKE FRANSEN - VERHOEF

Weercodes, wat betekent het als het KNMI weerwaarschuwingen met weercode geel, oranje of rood afgeeft? Wanneer is er sprake van een weeralarm? En welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen om bijvoorbeeld stormschade te voorkomen?

Windstoten en autorijden

Door WILLIE BRAKELS

Schade aan uw auto door windstoten: wij leggen uit hoe dat is verzekerd. Bijvoorbeeld schade door een portier die uit uw handen waait of een afgeknapte tak.


Regel uw zaken eenvoudig online