Aansprakelijkheid verzekeren

 • Dekt aansprakelijkheid voor letsel- en materiële schade
 • Wereldwijd verzekerd
 • Geen eigen risico
Bereken uw premie
Een van de grootste verzekeraars ter wereld
Meer dan 217.000 klanten in Nederland
Sinds 1870 actief in Nederland

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Stoot u bij de buurman een glas rode wijn over het witte tapijt? En stelt hij u aansprakelijk voor die schade? Dan kunt u een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Want met een goede aansprakelijkheidsverzekering bent u prima verzekerd voor schade die u per ongeluk bij anderen aanricht. Ook in het buitenland.

Aansprakelijkheidsverzekering

Wat is verzekerd

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, ook wel AVP genoemd, verzekert u zich voor schade waarvoor u aansprakelijk bent. Niet alleen voor schade aan spullen van anderen, maar ook voor letsel die u veroorzaakt bij personen. U kunt ook aansprakelijk zijn voor schade die u niet zélf heeft veroorzaakt. Bijvoorbeeld als uw zoontje zijn fiets op straat tegen een geparkeerde auto laat vallen. De schade die dan aan de auto ontstaat, vergoeden wij.

Wat is niet verzekerd

Er bestaan altijd situaties waarin u aansprakelijk bent voor schade, maar waarin wij deze niet vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan schade die ontstaat tijdens illegale of criminele activiteiten of die ontstaat door roekeloos gedrag. Ook is schade aan spullen die u huurt, leaset, pacht of in vruchtgebruik heeft niet verzekerd. Dus veroorzaakt u schade aan een statafel die u voor een feestje heeft gehuurd? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de schadevergoeding.

Er is 1 uitzondering: schade die is veroorzaakt door een verzekerde die jonger is dan 14 jaar, vergoeden wij in veel gevallen wel. Volgens de wet zijn dan de ouders aansprakelijk. Ook als uw 13-jarige zoon tijdens een vakantiebaantje schade veroorzaakt, is dit verzekerd.

Lees meer over de uitsluitingen van onze Aansprakelijkheidsverzekering bij Wat is niet verzekerd? Een volledig overzicht leest u in de polisvoorwaarden.

Waar verzekerd

Heeft u schade veroorzaakt aan spullen van een ander? U bent wereldwijd verzekerd voor schade aan spullen van een ander als u deze schade heeft veroorzaakt als particulier of als vrijwilliger. Niet verzekerd bent u als u schade heeft veroorzaakt terwijl u uw beroep uitvoerde. Wel bent u verzekerd voor schade die ontstaat tijdens een onbetaalde vriendendienst. Helpt u een pas verhuisde vriendin bij het uitpakken en laat u een doos servies vallen? Dan bent u gelukkig verzekerd.

Personen of spullen van anderen


U bent wereldwijd verzekerd voor schade aan personen of spullen van anderen:

 • Letsel aan personen, ook meeverzekerde personen
  Uw zoon raakt tijdens het spelen zijn zusje met een hockeystick in haar gezicht. Hierdoor breekt 1 van haar voortanden af. Uw zoon kan voor dit letsel aansprakelijk worden gesteld. Wij vergoeden dit letsel wel, omdat ook meeverzekerde personen verzekerd zijn

 • Schade aan spullen van niet-meeverzekerde personen
  Per ongeluk zwiept uw zoontje met zijn hockeystick een dure vaas van het dressoir bij de buren. Wij vergoeden deze schade wel. Maar heeft uw zoontje per ongeluk een vaas in uw eigen huis stukgeslagen? Dan vergoeden wij dit niet. Uw zoontje is als lid van uw gezin immers een meeverzekerd persoon. En wij vergoeden alleen schade aan spullen van niet-meeverzekerde personen

Eigen woning of vakantieverblijf

U bent verzekerd voor schade veroorzaakt door uw eigen woning of vakantieverblijf. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage in uw waterleiding, die waterschade veroorzaakt bij de buren.

 • In Nederland bent u verzekerd voor schade veroorzaakt door uw eigen, door u bewoonde koopwoning en bijgebouwen. Let op: zijn uw koopwoning en bijgebouwen nog in aanbouw of bedoeld voor verhuur, dan bent u niet verzekerd
 • In Europa bent u verzekerd voor schade veroorzaakt door uw tweede koopwoning of uw eigen vakantieverblijf (denk aan een caravan, recreatiehuisje of appartement)

Gehuurd vakantieverblijf in buitenland 

U bent eveneens verzekerd voor brandschade en waterschade die u veroorzaakt aan een gehuurd vakantieverblijf in het buitenland

Motorrijtuig, vaartuig of luchtvaartuig

Schade die u als passagier van een motorrijtuig, vaartuig of luchtvaartuig veroorzaakt, zijn in een aantal situaties verzekerd met onze Aansprakelijkheidsverzekering. Lees hierover meer bij Wat is verzekerd?

Wanneer verzekerd

U kunt bij ons direct online de Generali Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. U bent dan verzekerd vanaf de ingangsdatum die u kiest. Dat mag ook per direct zijn. Let op: zorg ervoor dat u de eerste premie binnen 30 dagen na ingangsdatum aan ons overmaakt. Ontvangen wij uw betaling niet, dan bent u al die tijd nog niet verzekerd.Nadat u uw polis heeft ontvangen, heeft u 14 dagen bedenktijd. Laat u ons binnen deze 14 dagen weten dat u van de verzekering afziet? Dan is uw verzekering nooit ingegaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ook betaalt u dan geen premie. Onze Aansprakelijkheidsverzekering is dagelijks opzegbaar.

Wie is verzekerd?

Kiest u voor Generali, dan kiest u voor een goede aansprakelijkheidsverzekering. Bij ons is uw AVP gebaseerd op uw gezinssamenstelling. Uw huisdieren, logés zonder eigen aansprakelijkheidsverzekering en uw huispersoneel, bijvoorbeeld uw schoonmaakster of tuinman, zijn altijd meeverzekerd. 

Lees meer bij Wie is verzekerd?

Geen eigen risico

Bij de Generali Aansprakelijkheidsverzekering heeft u geen eigen risico.

Schade

Schade melden

Wilt u een schade melden? Volg dan de onderstaande stappen: 

 • Meld uw schade online of telefonisch, op het nummer 088 - 6680870.
 • Vul het schadeformulier in. Scan het ingevulde formulier in en mail het naar schademelden@generali.nl. Stuur foto’s en ander bewijsmateriaal mee. Ook een eventueel proces-verbaal bij aangifte, een aansprakelijkheidsstelling, oproep om voor de rechter te verschijnen of papieren strafvervolging kunt u mailen.
 • Liever niet mailen? U mag uw ingevulde schadeformulier en bewijsmateriaal ook per post verzenden aan:

Generali
t.a.v. Klantcontactcentrum Schade
Postbus 1888
1110 CL Diemen

Snelle afhandeling schade

Heeft u schade veroorzaakt? Dan wilt u natuurlijk graag dat de schade snel vergoed wordt aan de personen bij wie u schade heeft veroorzaakt. Ook wij willen de schade graag zo soepel mogelijk voor de betrokkenen en u afhandelen. Daarbij hebben wij wel uw hulp nodig: 

 

 • Geef de schade zo snel mogelijk aan ons door. Dit is belangrijk, omdat wij zo beter de oorzaak van de schade kunnen onderzoeken. Wij beoordelen of u aansprakelijk bent voor de schade
 • Heeft u een schade die niet in onze polisvoorwaarden wordt genoemd? Dan zoeken wij samen naar een oplossing op basis van de voorwaarden

Ten onrechte aansprakelijk gehouden

Bent u aansprakelijk gesteld voor schade? Als wij vinden dat u niet aansprakelijk bent, dan kunnen wij ervoor kiezen om het geschil aan een rechter voor te leggen. Wij betalen de kosten van de rechtszaak. Uiteraard houden wij rekening met uw belang.

Vergoeding AVP Generali

Wanneer u aansprakelijk bent voor schade aan spullen van anderen, dan vergoeden wij de verzekerde schade tot het maximumbedrag dat u heeft gekozen. Dit bedrag is € 1.250.000,- of € 2.500.000,-, afhankelijk van uw keuze. Maar er zijn situaties waarin een lagere maximale vergoeding per schadegeval geldt. 

Afsluiten

Meer informatie

Heeft u nog vragen over onze Aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan contact met ons op. Telefonisch bijvoorbeeld, op 088 - 668 00 00. Maar ook per e-mail, chat of webformulier. Wij beantwoorden uw vragen graag en denken met u mee. Met alle aandacht voor uw persoonlijke situatie. 

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

U kunt nu online berekenen hoe voordelig uw premie bij ons is. Vervolgens kunt u direct de Generali Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Sommige verzekeraars bieden de AVP samen met een opstalverzekering en een inboedelverzekering in 1 woonverzekering aan. Wij bieden al onze verzekeringen apart aan, zodat u zelf uw verzekeringspakket naar wens kunt samenstellen.

Wel is het slim om de verschillende verzekeringen voor uw huis en gezin bij 1 verzekeraar af te sluiten. Zo hoeft u zelf niet uit te zoeken voor welke schade u met welke verzekeraar contact moet opnemen. Ook voorkomt u gaten en overlappingen in de dekking. Lees hier over de voordelen van de Generali Woonhuisverzekering en de Generali Inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering wijzigen

U kunt dagelijks uw Aansprakelijkheidsverzekering wijzigen. Wij beoordelen uw wijziging alsof u een nieuwe verzekering aanvraagt. Wel kan uw premie door de wijziging veranderen. Neem voor het doorgeven van wijzigingen contact met ons op. U kiest zelf hoe u ons wilt bereiken:

 • Telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.30 uur via 088 - 668 00 00.
 • Sommige aanpassingen, zoals contactgegevens en betaalwijze, kunt ook doorgeven met een online formulier
 • Een e-mail stuurt u naar service@generali.nl
 • Liever per post? Stuur uw wijziging naar:

Generali
t.a.v. Service & Advies
Postbus 1888
1110 CL Diemen

Opzeggen

Onze Aansprakelijkheidsverzekering mag u dagelijks opzeggen. Dat kan online, per e-mail en schriftelijk. Onder het bovenstaande kopje Aansprakelijkheidsverzekering wijzigen vindt u onze contactgegevens. De verzekering eindigt op de dag dat u uw verzekering wilt beëindigen, om 24.00 uur. U betaalt alleen premie voor de dagen die u verzekerd bent. Heeft u te veel betaald? Dan krijgt u dat teruggestort.Ook wij mogen uw verzekering beëindigen. In de polisvoorwaarden leest u wanneer wij uw verzekering mogen stopzetten.

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering

Deze informatie is geschreven op basis van de voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering februari 2016. Heeft u voorafgaand aan deze maand een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en wilt u informatie over de dekking van úw verzekering? Zoek dan de voorwaarden die voor u gelden.

Werkt u liever met een adviseur? Een aansprakelijkheidsverzekering via een adviseur afsluiten is ook mogelijk. Wilt u uw verzekeringszaken door een adviseur laten regelen, maar heeft u nog geen adviseur? Vind eenvoudig en snel een adviseur bij u in de buurt.

Bereken uw premie en sluit direct uw Aansprakelijkheidsverzekering af Bereken uw premie

Handige links

Service & Advies

U kunt ons bellen

088 668 00 00 Bel mij terug
(lokaal tarief)


Chatten


Stel uw vraag

Vraag stellen
Generali verzekeringen

Kies zelf hoe u geholpen wilt worden. Stel vragen telefonisch, via de website, e-mail of WhatsApp.

Meta Oehlenschläger
Senior Klantadviseur

 1. U meldt schade

  Schade melden kan telefonisch, online of per post. Stuur uw schadefoto’s, omschrijving van het voorval, eventueel een proces-verbaal en de schade naar ons toe.

 2. Controle

  Wij nemen de schademelding in behandeling en binnen 1 werkdag sturen wij u de bevestiging van uw schademelding.

 3. Vergoeding of schade-expert

  Is de schade verzekerd, dan vergoeden wij de reparatie. In sommige gevallen schakelen we een schade-expert in om u te helpen bij het vaststellen van de schade.

 4. Uitbetaling schade

  Heeft u recht op een schadevergoeding? Wij betalen het schadebedrag binnen 5 werkdagen aan u, uw adviseur of de schadehersteller.

Regel uw zaken eenvoudig online